Yağış Tipi Belirlenmesi?

• Konuyu açan Konuyu açan proje
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

proje

Küpeşteci
Denizci
Biliyorum aranızda yeniyim ancak çalıştığım bir proje kapsamında yazacağım yazılımda yağış tipini belirleyebilmek gerekiyor.Yani örneğin hava sıcaklığı,nem, yağış miktarı gibi verilerle yağış tipine erişim sağlayabilirmiyim?Bu konuda malum çok bilgi yok?Asıl soru şu, ben gemide giderken belirli veriler doğrultusunda yağış tipini hesaplayabiliyormuyum(belirleyebilmek).Bu konuda az bilgi var ve sizlerin bu konuda bilgili olabileceğinizi düşünüyorm.Lütfen ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var...

Çok güzel bi proje programı da bekliyoruz buradan :)

Ayrıca kendine bir meteoroloji kitabı edinmelisin, çünkü yağış belirlemeleri hava değer kriterlerine ilaveten etrafta oluşan bulut yoğunlukları ve basınçlar da çok önemlidir.Çok yakın tahminler için tüm kriterleri gözetmek gerekir.

Kitabı sipariş ettim.Ama gelene kadar bir iki sorunun daha cevabını bulabilirsem daha hızlı ilerlemiş olucam.Emin olun bu projeyi yapabilirsem çok iyi olucak yani güzel gidiyor şu ana kadar.Ben bi sizi bulmuşken bir soru daha sorayım:)mesela siz denizciler bu tip hava tahmini işlemlerini radarlardan alıyorsunuz.Peki size radarların bozulması veya çalışmaması durumunda örneğin sıcaklığı,nemi,basıncı vb. bilgileri bilirken yağış tipini veya şiddetini belirlemenizi sağlayan bir formül var mı?

Geri