YakınDoğu Üniversitesini Sakın Seçmeyin!

007mhmtclk

Küpeşteci
Denizci
okul bence bir halta yaramaz sakın seçmeyin biz seçtik pişman olduk.okuldaki bütün dersleri 3 tane dede veriyor seni kişisel olarak tanıyolarsa geçiriyolar yada babanın mesleğine göre muamele görüyosun.hocaların hocalıkla alakası yok.kendi egolarını tatmin etmeye geliyorlar.eğer ayrıntılı bilgi istersen veririm.ama sakın seçmeyin bu kadar ağır konuşuyosun demeyin çünkü az bile söledim.dediğim gibi denizcilik eğitimi veren başka kurumlar seçin.

Sen kalkıpta burda en genci 25 yıllık UzakYol Kaptanlarına kaldıki bu egitmenlerin Denizcilik Camiasında bir agırlıgı vardır,bu insanlarda dede diye söz edebiliyosan senin ahlaki egitimini sorgulamak gerekir,Yakındoğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin mezunları piyasadaki en iyi firmalarda rahatlıkla iş bulabiliyorlar ve bu mezunlarıda bu dede dediğin adamlar yetiştiriyor.Kendi egolarını tatmin ediyorlar demissin 55-60 yasındaki bir egitmenin egosunu senle parlatması benim inanabilcegim bişey değil,1 tane iş bulamayan mezunumuz yok hepsi saglam firmalarda zabitliklerini,uzakyol kaptanlıklarını devam ettiriyorlar,Çalışan,kendini ifade edebilen,Ahlaki üslubunu bozmadan egitimini sürdüren cok kaptan mezun veriyoruz ve buda böyle devam edicek,arada bu yola baştan hatalı girmiş kapasitesi kısıtlı bireylerde olabiliyor onlar yol yakınken geri dönüyorlar zaten,YakınDogu Universitesi Denizcilik Fakültesi kendini kanıtlamıs bir okuldur.

benim okuldaki 4. senem neyin ne olduğunu iş bulma imkanlarını gayet iyi biliyorum.okulu bu yüzden seçtim ancak sen inanmak istemiyorsan inanmazsın. benim ahlaki durumumu bırak sen okuldaki hocaların ahlaki durumuna bak. bir hocanın biseksüel olması neresi ahlaki?. kaldıki onlar eğitmen değil, uzakyol kaptanı.tek tek sana isim vermeyceğim ama şunu söyleyim çok saygıdeğer dekanımız, mühendislik fakültesinin dekanını arayarak bu çocukları geçirme demesi ne demek?senin ahlak anlayışın bu mu?öğrencilerin soyadı ile dalga geçen eğitmen(?)ler var.işletmeciler benden geçemez ne demek yaa!!hoca yarın dersin olmayacağını söylüyor işi varmış ama üniformanızı giyip gelin yoklama verip gideceksiniz demek kendi egosunu tatmin etmek değil midir?okula 70km uzaklıkta gelen öğrenciler var.okulu bu kadar iyi tanıyorsan servis sıkıntısından bahsetmeye gerek yok sanırım.olmayan bir ders için okula gelmesi sence ne kadar mantıklı?okulumuzda çok saygıdeğer hocalar var.ama sayıları çok az.öğrencinin dersi geçip geçmemesi hocanın değil sekreterliğin insiyatifine kalmış.öğrenciler vizelerden yüksek puan alınca hoca soruşturma geçiriyor.sence böyle saçmalık olur mu yaa.orası kurs veren herhangi bir yer değil.üniversitesi orası.bişeylere de dikkat etmeleri lazım.gemi inşaa dersinden geçmememiz için elinden geleni yapıyor hoca.bir öğrenci üniversitede bu kadar okuyabiliyosa bu kapasiteyi açıkça gösterir.evet öğrencileri kapasitesi belli.saygıdeğer dekanımız bakan falan gelince bunlar İTU yu 1-2 puanla kaçırdı demesini iyi biliyor.en iyimizin ITU ile aramızdaki fark 100 puan.işlerine gelince öğrenciler kıl payı buraya geldi, işlerine gelmeyince öğrencilerin kapasitesi yok.hadi yaa..!!bence hocaların kapasitesi sınırlı çünkü yönetmeliğe göre dekan olmanın şartı Prof.olmak ama bizim dekan Doç.hiç bir TC üniversitelerinde dekan Doç. değildir.zaten toplasan kaç tane denizcilik fakültesi varda sen yakındoğuyu örnek gösteriyorsun.iş bulma imkanı zaten denizcilik sektöründe var.bunların hepsine okula pay çıkarmak bence yanlış olur.ben denizcilik adına gönül vermiş bir gencim ama maalesef bizi meslekten soğutuyorlar.okuldaki öğrencilerde benle aynı fikirde.yazdıklarımı iyi oku.ben mesleğime laf etmem tartıştığım konu denizcilik sektörü de değil.yakındoğu ünv.sinin kalitesizliği..

bence yakın doğu üniversitesine gelmek isteyen kişi bir okula gelsin öğrencilerle konuşsun bir değerlendirme yapsın ama benim söylemek istediğim burası özel okul ders geçirmede bile bile bırakıyorlar en son çare olarak gelin bir de paranız bol ise gelin çünkü buradaki hocalar ve dekan art niyetli zaten üsteki bir çok yorumdan anlayacaksınız bir tek ben bu yorumu yapmıyorum iyi düşünüp de gelin buraya yok sa onca paranız boşa gider...

herşeyden önce okuldan mezun bir abin olarak yazayım, okuldan mezun benim devrelerim su an Arkas denizcilik,Turkon lines ve Nemtas gibi adı bilinen duyulan firmalarda 2. kaptanlık,3. kaptanlık ve hatta süvarilik yapmaktalar. Mezunlarımızdan Uzakyol kaptanı olanlar ve kılavuz kaptanlık yapanlar var. Ancak kardeşlerimiz sanırım derslerin zor geçmesini ve okulun durumunu kaldıramıyorlar. Bizde o yollardan geçtik aynı durumları bizde yaşadık. Üstüne ben birde burslu okuyordum, haksız yere dersten kaldım ama yılmadım çalıştım.Derslerimi verdim yarım sene uzatmayla da olsa tamamladım. Şu anda Uzakyol 1. zabitim ve şu anda piyasada iş bulmakta zorlanmıyorsam, gemide zorlanmıyorsam okulda beğenmediğin dede dediğin insanlara borçluyum. Okula kızabilirsin, eleştirebilirsin ama kaldı ki bir üniversite öğrencisine yakışır şekilde yazmanı tavsiye ederim.

Degerli Hilmi Hocamizin izinden gidin.

Bende Yakindogu mezunuyum. Zodiac Maritime da calisiyorum. Simdi uzakyol kaptanlik sinavlarina hazirlaniyorum. Degerli Hilmi Sahli hocamizin izinden gidin . Piyasanin en iyi zabitlerinden olursunuz. Onun ogrettikleriyle ben simdi ingiliz stajyerleri egitiyorum. Baska soze gerek yok. Takip ettigim kadariyla su an okulun imkanlari bizim zamanimiza gore cok daha iyi. Hepinize Allah selamet versin.

BENCE EN SON SEÇİM OLMASI GEREK OKUL PARALI, ÖĞRENCİLERE ÖĞRENCİ GÖZÜYLE DEĞİL BANKAMATİK OLARAK GÖRÜYORLAR .EĞER BİRAZ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE İTÜ KTÜ VE DEÜ DAHA KALİTELİ OLUYOR ÇÜNKÜ ORADA PARADAN ÇOK BİRİNCİ SIRADA EĞİTİM ÖĞRENCİ GELİYOR.DEÜ DE ŞİRKETLER ANLAŞMA YAPIYOR STAJERLERE AMA YAKIN DOĞUDA SADECE PARA SÖZ KONUSU GELENLERDE ZATEN EN SON ÇARE OLARAK GELİYOR.GELMEK İSTEYENE GELMESİN DEMİYORUM ARAŞTIRSIN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTENİN AYNASIDIR....1 2 KİŞİNİN YORUMU İLE ÜNİVERSİTE OKUNMAZ NEYİN NE OLDUĞUNU KESİN ÇÖZMEDEN PARANIZI HEBA ETMEYİN ...BEDENDEN SÖYLEMESİ ...

Siteye yeni oldum ve mezun olduğum fakülte hakkında, özellikle de hocalarım hakkında bu denli seviyesiz yorumları görünce çok üzüldüm.Zodiac maritime'da 2.zabit olarak çalışıyorum.Şu an birinci zabitlik için sınavlara hazırlanıyorum.Fakültenin imkanları sınırsız değil, ancak benim bu işi yapabilme yetkinliğimin tek sebebi fakültedeki hocalarımdır. Fakültede burslu okudum. Oraya gitmeden önce burslu öğrencileri özellikle bırakıp para ödemeye zorladıkları hakkında dedikodularla çok endişeli gittim. Ancak şunu söyleyebilirim, bunları söyleyenler halt etmişler. Bölümdeki hocaların bilgisini ve aktarma yetkinliğini sorgulamak yerine önce kendinizi sorgulamanızı öneririm. Bu asılsız iddiaları kabul etsek bile; hocalarımın bile bile öğrenci bıraktığını söylemek onların kişiliğine saldırıdır. Bunu asla ve asla kabul etmiyorum. Fakülteyle ilgili bilgi almak isteyenler bana ulaşabilirler. Bunun yanında sayın dekanımız yalnızca çalışma saatlerinde değil yalnızca öğrencileriyle değil, hemen hemen günün her saati öğrenci olmaya aday insanlarla bile birebir görüşür, gerektiğinde elinden geldiğince yardımcı olur.

selam gençler.ben üniversitede okuyamadım keşke okuyabilseydim.meslege gemici olarak başladım.17 yıldırda gemi kaptanı olarak çalışmaktayım.1980-1990 yıllarında denizcilerin öğreneceği kitaplar bile yoktu mesleği öğrenmek için zaaflar çarşısından kitap arıyorduk.gemi stabilite ve denge hesaplarını öğrenmek için itü gemi inşa bölümü kütüphanelerinden kitap satın alıp çalışıyorduk.fakat siz okul bulmuşsunuz tecrübeli kaptan hocada bulmuşsunuz ve ağıza alınmıyacak laflar ediyorsunuz.o okuldan mezun olsanız bile gemilerde bu kafayla başarılı olmanız süpheli.hoca birşey bilmiyorsa sen kendin öğren bütün fırsatlar var elinizin altında.ben okula gitmeden herşeyi öğrendim.sizde yapabilirsiniz.ağlayıp sızlanmaktansa kendinize hedef koyun ve bunu yapın.kolay gelsin selametler.

yunus kaptan sölenmesi gerekeni sölemiş abi...insanların kendi becerisizliklerini okula mal eden arkadaşlardan bıktım artık abi adamokula gidior okulla alakası yok lay lay lom derken okul bitiyor sonra adam bi bakıyor okulu bitirmiş ama bilgi yok sonra diyorki abi okul çok kötü bişey öğretmediler..bunu itü de bile diyen adam var abi..mahmutun dediği gibi tek gereken azim :D

yakın doğu gemi makinaları işletme muhendisi mezunuyum.bizde geldik okuduk orada.ama yazdıklarını yasamadık ayıp ediyorsun.suanda 2.muhendisim guzel fırmalarda çalıstım.sen derslerine iyi çalış o dede dediğin değerli hocalarımızın tecrubesinden istifade et.çalışıp geçemeyince sağa sola saldırma otur tekrar tekrar çalış.

utandığın içinmi s.can yazdın.sen daha azimle sıçmak için birsürü fırın ekmek yesende mermeri delemezsin.ukala sanki halt ettin.mahmut çoban bu laflar sana resmime bak ona göre yaz ben 60 yaşındayım.biraz insan ol

Okulun mezunu olarak bu lafları hiç yakıştıramadım. Okulun imkanları sınırsız olmasa da hocalar gayet donanımlılar. İTÜ dahil olmak üzere öğretim kadrosunda bu kadar deniz geçmişi ve tecrübesi olan bir okul bulamazsın. Hocalarından bir şeyler kapmaya çalışıp, gerektiğinde peşlerine takılacaksın. Ben makine mezunuyum ama Hilmi hoca, Uğur hoca, Timur hoca, Mehmet hoca dahi yeri geldi bana yardımcı oldular, ilgilendiler. Sen daha olmadan oldum demeyi kendine düstur edinip, senin yaşından fazla zamanı denizde geçirmiş insanlara böylesine iğrenç laflar atarsan, mezuniyetinden sonra da senden bir şey olmaz. Barınamazsın bu piyasanın iyi yerlerinde. Ben daha stajyerliğimde gelen İTÜ ve DEÜ mezunu 3. mühendis zabitlerime bir şeyler anlatıp, öğretebilmişsem bu benim okulda aldığım eğitimin kalitesini gösterir. Bu okulun tek dezavantajı uzun yıllar kamu yöneticiliği yapmış ve halen bu kafada fakülteyi idare eden dekandır. Yeni düzene ayak uyduramayan zaten silinir gider. Dekan da silinip gidecektir mantalitesini değiştirmediği sürece. O yüzden YDÜ'ni o kadar küçümseme. Hocaların oldukça bilgili ve donanımlı kaptan ve başmühendislerden oluşuyor. Onlardan yararlanmayı öğren.

Dede dediğiniz insan öğrencilerin yararına öyle güzel manevralar yapıyorki tanımadığınız buradan belli.Ve eğer öğrenci öğrenciliğini yapıyorsa bence ha itü den mezun olmuş ha ydu dan....Beğenmeyen gitmesin okulun kalitesini düşürmesin.

Geri