YARDIM Cevapları Yanlış Olabilecek Sorular

streetkai

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkese merhaba. Aşağıdaki soruların birçoğunun cevapları farklı verilmiş (birçok kaynaktan araştırdım). Sizlerin yardımı ile doğru cevapları veya GASM'ın kabul ettiği cevapları bulalım. 2şer şıkka düşürdüm.

1) Boyu 170 metre ve eni 27 metre olan kısmen batık bir tekne yedeklendiğinde bu teknede;
A) Başta yada başa yakın bir yerde en az 3 milden ve her yönden görünür bir beyaz fener, baş kıç doğrultusunda 100 metreyi geçmemek üzere en az 3 milden ve her yönden görünür bir beyaz fener gösterecektir. Bu fenerlere ilave olarak genişliğin en uç noktalarında yada yakın bir yerlerde en az 3 milden ve her yönden görünür birer beyaz fener gösterecektir.
B)Başta yada başa yakın bir yerde en az 2 milden ve her yönden görünür bir beyaz fener, baş kıç doğrultusunda 100 metreyi geçmemek üzere en az 3 milden ve her yönden görünür bir beyaz fener, kıçında yada kıçına yakın bir yerde en az 2 milden ve her yönden görünür bir beyaz fener gösterecektir. Bu fenerlere ilave olarak genişliğin en uç noktalarında yada yakın bir yerlerde en az 3 milden ve her y önden görünür fenerler gösterecektir.

2) Vardiyasında herşeyden haberdar olmak ve vardiyası ile bütünleşmek zorunda olan zabitin aşağıdaki seçeneklerden hangisi devamlı yapması gerekli işlerden olmayabilir?
A)Gemi mevkii ve durumu
B)Alarmların açık olduğunun emin olunması

3) Seyir vardiyasında sorumlu zabit görevi esnasında geminin emniyetini zora sokacak önemli bir engel ile karşılaştığında ilk hareket tarzı ne olur?
A) Sorunu derhal gidermek zorunda olarak her imkanı kullanır
B) Kaptana haber verir

4) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır.
A) Yelkenli tekneler yelkenleri ile birlikte makinelerini kullandıkları takdirde, kuvvetle yürütülen bir tekne olarak kabul edilecektir. Bu tekneler geceleyin borda ve pupa fenerlerini göstermek zorundadır.
(BU SORUYU AÇIKLAR MISINIZ HER KAYNAKTA CEVABI BU GÖSTERMİŞ)

5) Vardiya tutma zamanlarının süresini ayarlamakta sorumlu zabit dikkaete almayacağı seçenek hangisidir?
A) Vardiyayı oluşturan personelin deniz tecrübesi
B) Geminin konumu

6) Boyu 50 metreden uzun olan kuvvetle yürütülen bir tekne, yedek boyu 200 metreden fazla olan bir tekneyi çekerek yedeklemektedir. Yaptığı iş nedeniyle manevrası kısıtlı değildir. Gece çeken ve çekilen tekneler hangi özellikte fenerleri çeker?
A) Çeken tekne pruvasında üst üste iki adet silyon fenerini, grandisinde bir adet silyon fenerini, borda fenerlerini, sarı yedekleme feneri, pupa fenerini, çekilerek yedeklenen ise borda ve pupa fenerlerini gösterir
B) Çeken tekne pruvasında üst üste üç adet silyon fenerini, grandisinde bir adet silyon fenerini, borda fenerlerini, sarı yedekleme feneri, pupa fenerini, çekilerek yedeklenen ise borda ve pupa fenerlerini gösterir

7) Su altı işlemleri ile uğraşmakta olan gemi gündüz neta olan bordasını hangi işaretle gösterir?
A) Dikey doğru üzerinde iki siyah eşkenar dörtgen
B) Dikey doğru üzerinde iki siyah küre

8)Tehlikeli yük taşıyan kaptan liman vardiyasını düzenlerken özellikle yükle ilgili talimat ve tavsiyelerine ayrıca önem vermelidir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bunun önemi açısından destekleyici faktör değildir?
A)Yükün özelliklerini en iyi kaptanın biliyor olması
B)Kaptanın tecrübesi
C)Kaptanın otoritesi

9)Boyu 200 metre veya daha fazla olan bir teknenin düdüğünün deniz mili olarak duyulabilme mesafesi?
A)1 mil
B)2 mil

10) Limana varmadan kaç saat önce dümen ve makine test edilmelidir?
A)1 saat
B) 2 saat

11) Sise girildiğinde vardiya zabitinin yapacağı ilk iş nedir?
A) kaptana haber verilir
B) Mevkii koymak
C) Makineye hazır ol vurmak
D) Gözcü çağırmak
E) Radar çalıştırmak

12) Kıyı seyrir esnasında meydana gelen dümen arızasında ilk yapılacak iş nedir?
A) Alarm vermek
B) Makineyi stop etmek
C) Kaptanı çağırmak

13)Tehlikeli yük taşıyan bir gemide vardiyadan sorumlu zabitsiniz. Ekibiniz içinde yer alan tayfanın bilgisizliği ile karşı karşıyasınız. Hareket tarzınız ne olmalıdır?
A) Yük ile ilgili bilmeleri gereken bilgi ve talimatların sorumlu zabit tarafından verilmesi gerektiğini bildiğimden onları zamanında gemi içi eiğitim ilebilgilenmelerini sağlarım.
B)Personelle çalışırır. (BU ŞIK NE ALAKA İSE BUNU DOĞRU CEVAP VERMİŞ)
C)Personelin ayrılmasını tavsiye ederim
D)Bilgisiz tayfanın ilk limanda gönderilmesi gerekir.

Böyle karışık soruların önüne geçmek adına, sınavda başarılı olmuş veya bu konu hakkında kesin olarak bilgiye sahip olanlardan ricam soruları cevaplamanızdır. Herkese sınavda başarılar diliyorum.

4-Bu soruda Yelkenli Tekne makine gücünü de kullandığı için borda ve pupa fenerlerini yakar diyor fakat kendi boyutundaki bir gemi gibi silyon fenerlerini de yakmalı yani o sorudaki ayrıntı bu.
1-B 2-B 3-B 5-B 6-B 7-A 8-B 9-B 10-A 11-B 12-B 13-A
Benim fikrim bu şekilde.

Ya arkadaşlar şimdi cevaplara baktım da 11e B deniliyor, Dünya üzerindeki hiçbir güç kuvvet ve denizcilik bilgisi bana bu soruya B dedirtemez, sise girince mevki atmak nedir ya,KAPTANA HABERİ sise girmeden görüş düşünce vermek gerek ama bu soruda KAPTANA HABER VERİLİR den daha dogru bir cevap yok ve OLAMAZ.

Geri