Yardım

afy1717

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle iyi günler,Allah selamet versin herkese; Ben Gelibolu AYA Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinde okuyorum. Bu sene mezun olucam ve okulumuz 3000 Grt ehliyeti vardiya zabiti veriyor yani iki yıllıklarla aynı ehliyete sahipler sizce iki yıllıga gitmekte fayda varmıdır sonucta okumaktır ve daha cok bilgilenmektir,diye düşünüyorum yoksa Yüksekokulla ilgilenmeyip direk staja cıkıp stajı bitirip ehliyeti almak için sınavlara mı girmemi önerirsiniz.Bosuna 2 yıl zaman kaybı olurmu ? Tabi okumak bence bosa zaman kaybı degildir diye düşünüyorum.Buarada gitmek istedigim yüksekokul karamürselde bulunan bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim Saygılarımla... :selametle:

dediğin gibiyse okursan karamürsel mezunu olursun buda seni üniversite mezunu diplama sahibi birisi yapar.diğer türlü düşünürsek evet meslege erken atılırsın ama lise mezunu olarak kalırsın

ben okumanın insana bi zararı olmıycagını düşünüyorum ve 2 yıllıkta olsa aynı ehliyetede sahip olsam bir şirkete gittiginde bir lise diploması vardır birde yüksekokul diploması arasında farklılık vardır diye düsünüyorum.Fakülteleri kazanmak artık çok zor puanları çok yüksek mlsf napıcam bilmiyorum faküülte olmasa bile yüksek okula gitmek isterim,liseli olarak kalmaktansa....

benim fikrimde o yöndeydi 4 yıllıklar kadar avantajımız olmucak ama en azından 2 yıllıksın ve düşük ihtimalde olsa 4 yıllıga tamamlama gibi bir seçenegin var. Ve sizce türkiyede en iyi iki yıllıklar hangileridir ve hangisine gitmemi tavsiye edersiniz ?

Geri