Yat Kaptani Olabilirmiyim ?

tugay91

Küpeşteci
Denizci
Çok programlı liseden yat kaptanı mezunuyum ama yeterlilik veremiyordu okul. Bende dikey geçiş ile ordu Üniversitesinde deniz ulaştırma ve isletme bölümü okudum vardiya zabiti yeterliliği veriyor açık deniz stajimin 7 ayini yaptım sonra bir suvariyi dovdum ve staji biraktim tamamlamadim. Şimdi bir yatta gemici olarak calisiyorum. Yat kaptani sinavina girip ehliyeti alabilirmiyim ?

Yani yat kaptanı ehliyeti almak için ne yapmaliyim ? Deniz ulastirma ve işletme mezunu olmam bir işe yaramaz mi ?

Liseden yat kaptani mezunu oldugum halde kursa gidip 3500 tl veren ilk insan olurum heralde. Lise yeterlilik veremedi bunda meb sorumlu tamam. Fatsa MYO dan deniz ulaştırma isletme mezunu olmam işe yaramazmi yat kaptanı sınavına girmek icin yetmezmi ?

Maalesef bir işe yaramaz. Ben Vardiya zabitiyim. GOC ehliyetim var. STCW'ler tamam. Yine de denizde haberleşme ve Denizde güvenlik derslerini zorunlu olarak alıyorum. Beykozda kurs 2500 tl yeni başladı. Başvurursan hemen alırlar. Deniz hizmetin olmadığı için 6 ay da denize gitmen gerekiyor. Yeni yönetmelik böyle. Hükümetin politikaları yüzünden bakanlıkta denizden anlamayan bir sürü adam çalışıyor. Saçma sapan yönetmelikler çıkarıyorlar. Kimyasal tankerde 3.kaptanlık yapıyorum ve tam 23 tane sertifikam var. Kursta dünkü derste sancak-iskele-Baş üstü kıç üstü-freebord-draught falan öğretiyorlardı. Anla yani:)))

Geri