Yat Kaptanlığı... Bilginize İhtiyacım Var Acil

• Konuyu açan Konuyu açan burada
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

burada

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkese iyi akşamlar diyorum ben ıspartada su ürünleri mühendisliği okuyorum ve 3* dalgıcım 6 ay sonra mezun olucam ve bir dalış teknesi alıp bu işi yapıcam ve sizlere sorumda burda başlıyor ben bu teknenin kaptanlığını kendim yapmak istiyorum ve biliyorumki ADB buna yeterli değil çünkü tekne ticari olarak geçiyor ben 4 aylık yat kaptanlığı kursuna gidersem ve yat kaptanı olursam bu dalış teknesinide kullanabilirmiyim eğer olabilirsem bu kurslar 2012 yılında nerelerde açılacak bilgisi olan varmı?...Bu arada işe yararmı bilmiyorum ama denizde güvenlik,denizde haberleşme,deniz hukuku,seyir gemi,deniz meteorolojisi derslerini zaten fakültemde aldım bunlar bana fayda sağlarmı...

Yat kaptanlığı yeterli olacaktır.
Bir yat kaptanlığı eğitimi veren kurum yardımcı olacaktır.
Bölgelere göre Kurum Listesini Müsteşarlığın sitesinden "Gemi Adamları Eğitim İzinleri" olarak aratırsan bulabilirsin.

Cevabınız için çok teşekkür ederim kafama takılan bir şeyi daha sormak istiyorum bu yat kaptanlığını aldığımda ileride ticari olarak kaptanlık yapmam için ne yapmam gerekir bu belgeyi sınırlı kaptan gibi belgelere yada vardiye zabitliğine yükseltebilirmiyim yoksa bu belgeleri almak için ve kaptan olmak için belli okullardan mezun olmak mı gerekir?

Yat Kaptanlığından zabitliğe direk geçiş yok.
Ama 3 Yıl deniz hizmeti (Yat Kaptanı olarak) + Tamamlama eğitimi ile Sınırlı Vardiya Zabiti alınabilir.

Anladım peki sınırlı vardiye zabitliğinden sınırlı kaptana devam edilebilirmi bildiğim kadarıyla bu zincirleme bi sistem ama çözemediğim şey nereden başlamak gerek ve hangi yolu izlemek gerek...

Geri