YAT KAPTANLIĞI SINAV KONULARI

caglar35izm

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle merhaba abilerim kardeşlerim. Ben 2012 yılı meslek lisesi Yat Kaptanlığı bölümü mezunuyum ve bu 5 yılda mesleğimden çok uzak kaldım. Şimdi ise mesleğe geri dönmek ve yat kaptanlığı ehliyeti almak istiyorum fakat yarım yamalak öğrettikleri bilgileri de hatırlamıyorum o yüzden yat kaptanlığı sınavına çalışabileceğim şöyle sağlam bi kaynak var mıdır herkes çıkan sorulara çalış diyor ama ben baştan başlamak bilgilerimi pekiştirmek ve yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

DF Store'da bulunan hazırlamış olduğumuz GOSS 2017 Soru Bankası Kitabı - Yat Kaptanı kitabından çıkmış sorulara çalışabilirsiniz.
Sorulardan yola çıkarak sitede bulunan konu anlatımlarıyla da öğrenme sağlayabilirsiniz.

mümkünse bütün konuların bulunduğu bi kitap veya megep dediler ama orada bulamadım soru bankasını zaten alıcam. Yat kaptanlığı kurslarından ücretle satın alabilir miyim acaba?

Arkadaşlar, Forumda yeniyim.
Endüstri Mühendisliği mezunuyum.Gemi kaptanı olmak istiyorum.
Ne yapmalıyım yönlendirirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler

Ticari gemilerde kaptan olabilmek için idarece eğitimi uygun görülmüş en az 2 yıl süreli eğitim kurumlarında eğitim alarak, ardından 12 staj ve sınav ile Vardiya Zabiti (Yakınyolda III. Kaptan/Uzakyolda IV. Kaptan) olabilirsiniz.

Aynı şartlar ile 4 yıl süreli eğitim veren onaylı kurumlardan mezun olduğunuzda Uzakyol Vardiya Zabiti (Yakınyolda II. Kaptan/Uzakyolda III.Kaptan) yeterliliği alabilirsiniz.

Yapılan Hizmetle 24/36 ay sürelerle terfi alabilir ve meslekte yükselebilirsiniz.

SayınKaptan Sakin,
Bilgiler için teşekkürler lakin başka sorular da sormak istiyorum
Staj 12 adet mi 12 ay mı ?
Bu sınavın adı nedir
Onaylı Kurumdan kastınız nedir ?
Bu konuyla ilgili mevzuat veya yönerge tarzı birşey varsa onu söylerseniz onu okuyayım
Teşekkürler

Geri