Yat Kaptanligi Sinavi Hakkinda

kazimbey

Denizci
Denizci
4 aylik Yat Kaptanligi kursundan sonra ve 6 ay staj yaptikdan sonra bilgisayar basinda girilen Sinav/sinavlar hakkinda bilgisi olanlar paylasabilirlermi;

Mesala kac soru cikiyor, gecme notu yuzde 50 midir yada kactir?

Senede kac kez yapilir hangi aylarda?

7 farkli sinavdan bahsediliyor, hepsi icin 80 kusur TL gibi rakamdan bahsediliyor, mesala 2 sinden kalsak yine tekrardan full ucret mi yatiriliyor?

Yat kaptanligi sinavlarinda Haberlesmeden veya Ingilizceden muaf olma durumu gibi bir sey oluyormu?

Mesala KMT varsa haberlesmeden yada TOEFL VEYA YDS sonucuyla ingilzceden muaf olma gibi, bilgisi olan?

86TL lik sinav harci yatirilip 7 sinavdan bahsediliyor forumun bir cok yerinde Yat Kaptanligi icin de ayni sinavlara mi giriyoruz, ayni sorular mi cikiyor vede soru sayisi ve gecme yuzdesi ayni mi oluyor acaba

Bu arada halen kendı web sıtelerınde 86TL yazıyor:)

http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/GASM/tr/Belgelik/GSS/20130521_115537_70017_1_64.html

SINAV ÜCRETLERİ

GSS Online YETERLİK Sınavları için; Tüm adaylar 86 TL olan sınav harcını Ulaştırma Bakanlığı Merkez Saymanlığı Müdürlüğü’ nün T.C. ZİRAAT BANKASI ANKARA/EMEK ŞB. 44869970-5001 NOLU HESABINA (IBAN: TR26 0001 0007 6544 8699 7050 01),"EHLİYET SINAVLARI HARCI" kaydını koydurarak yatıracaklardır. Banka dekontlarını sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir.

Sınav sonuçlarına itiraz başvuruları için, Ulaştırma Bakanlığı Merkez Saymanlığı Müdürlüğü’ nün T.C. ZİRAAT BANKASI ANKARA/EMEK ŞB. 44869970-5001 NOLU HESABINA (IBAN: TR26 0001 0007 6544 8699 7050 01) "EHLİYET SINAVLARI İTİRAZ HARCI" kaydı koydurularak her ders başına 21,5 TL yatırılacaktır. EHLİYET SINAVLARI sonuçlarına itiraz başvuruları sırasında, itiraz harcı ile ilgili banka dekontu itiraz dilekçelerine eklenecektir.

Önemli Uyarı:

1- Bankamatik çıktıları dekont yerine kabul edilmemektedir.

2- Dekontlar üzerine, Alıcı adı: Ulaştırma Bakanlığı Merkez Saymanlığı Müdürlüğü, olarak yazılmadığı takdirde yatırılan paralar tekrar hesaplarınıza dönmekte olup, tekrar yatırmanız gerekecektir. Yapılan yanlışlığın sorumluluğu adaya aittir.

Biraz once Izmir Cesme deki Yat Kaptanligi Kursunu aradim bilgi almak icin, verdikleri bilgil;er soyle;

7 farkli sinava giriliyor online olarak, ayni basvuru ile 6 kez sinavlara girmek serbest fakat her tur icin tekrar 86TL yatirmak gerekiyormus, forumda bazi yerlerde ucret degisikligi konusunda birseyler yazilmis 2014 icin hala 86TL imis

Isterseniz bu hafta 3 une 2 hafta sonra diger 4 une girilebiliyormus ve hala ayni tur sayiliyormus

20 ser soru cikiyor, en az 10 ar sorusu dogru olan geciyor, Yuzde 50 basarili olmak gerekiyor yani

Bu bilgileri teyit edip dogrulayacak olanlar varmi? tesekkurler

Arkadaslar ODTÜ Yat Kaptanlığı Eğitim Seti alan, kullanan varmi? Tavsiye eden?
http://yatcilikangora.com/index.php/hakkimizdaa/odtu-yat-kaptanligi-egitim-seti.html
http://www.kitapdenizi.com/kitap/60965-Yat-Kaptanligi-Yacht-Master-Egitim-Paketi-kitabi.aspx

müfredata uygun olarak ve uzaktan-eğitim teknolojisi kullanarak kaptanlığı evde, kursta ve denizde öğrenmek için ODK® bünyesinde yat kaptanlığı eğitim seti geliştirilmiştir. Bu set içinde, denizde navigasyon (açı, rota, yol, hız, mesafe ve mevki) işlemleri için kullanılan 312 no’lu Marmaris-Fethiye seyir haritası, paralel cetvel takımı (50cm’lik cetvel, 300-600-30cm’lik iki gönye), iletki, mesafe pergeli, kerteriz pusulası, bloknot defter, siyah-yeşil-kırmızı kalemler, vs. yanında aşağıda içeriği açıklanan iki ODK kitabı bulunmaktadır (Bk. Galeri kısmında Seminerler. Bunlar ODTÜ, ANYAT, Kılavuz Kırtasiye, Deniz, Dost veya Akademi kitap evlerinden temin edilebilmektedir):

Set icinde Prof.Dr. Esen Faruk ÖZSAN 2 kitabida varmis asil benim sormak istedigim bu kitaplarin anlatimi felan nasil almaya degermi?

1- “Kaptanlık ve Yatçılığın Rehberi,
2- “Yat Kaptanlığı ve Soru Bankası

Bu setten ayri olarak birde ayni Hocanin asagidaki kitaplari var, bunlar hakkinda yorum yaparsaniz sevinirim

Yat Kaptanlığı ve Soru Bankası: Yacht Master 2
Kaptanlık ve Yatçılığın Rehberi: Yacht Master 1
http://www.kitapdenizi.com/kitap/Esen-Faruk-Ozsan-Yayini-kitaplari-ye2249.aspx

evet doğru aldığınız bilgiler. her testte 20 soru ve en az 10 taesini doğru yapmak gerekiyor . soru tarzı olarak artık karışmış durumda . uzak yol sorusu da gelbiliyor ancak matematiksel seyir sorusu yok denecek kadar az.ingilizce eskisi gibi değil ve gerçekten sıkı çalışmak gerekiyor . seyir için de vardiya standartları( yani sizde dçöt diye geçiyor ) iyi ezberlenirse sorun olacağını sanmıyorum . problemlerin çözümü içinde iyi ders çalışmak gerekiyor . başarılar

Yat Kaptanligi icin tavsiye ettiginiz kitap ve soru bankasi varmi acaba?

evet doğru aldığınız bilgiler. her testte 20 soru ve en az 10 taesini doğru yapmak gerekiyor . soru tarzı olarak artık karışmış durumda . uzak yol sorusu da gelbiliyor ancak matematiksel seyir sorusu yok denecek kadar az.ingilizce eskisi gibi değil ve gerçekten sıkı çalışmak gerekiyor . seyir için de vardiya standartları( yani sizde dçöt diye geçiyor ) iyi ezberlenirse sorun olacağını sanmıyorum . problemlerin çözümü içinde iyi ders çalışmak gerekiyor . başarılar

Gasm goss 2014 soru bankası. Buradan almıştım. Ayrıca gemiadamlarısınavı.com diye bir site var orada testler var her yeterlilik için sınavlar. Oradaki soruları da çalışmıştım.

bende Gasm goss 2014 soru bankası ni burdan aldim fakat sorular cok genis ve karisik duruyor, yat kaptanligindan cok hersey ilgili gibi, soru bankasindan size cok soru ciktimi?

Bu arada hepsinden gectinizmi?Hangileri daha zor gecti?

Ben hepsini verdim ve bitirdim. Kitapçığı sadece seyir sınavı için almıştım. Ve 18 tanesi seyir ve vardiya standartlarından çıktı. 85 puan ile seyir dersini verdim. Diğerleri okulda aldığım bilgi ve kitaplardan çalışmam neticesinde tamamlandı. Hiçbir dersi ikinci tekrara kalmadan verdim seyir hariç. Seyir ikinci tekrara kalmıştı ancak dediğim gb 85 ile verdim.

Tebrik ederim, testlerde zorlanmadan gecmissiniz, seyir icin tekrar sinava gireceginiz zaman 86TL lik ucretin tamamini yatirmak zorunda mi kaldiniz...

Teşekkürler. Her periyod için o ücret ama gelecek söz konusu olunca bu devede kulak gb bir rakam. Çok fazla takılmamak lazım

Haklisiniz tabiki meslek edinmek icin cabaliyor insanlar cok buyuk bir ucret degil fakat, bizim kursda suan 40 kisi varsa 30 u issiz ve kendilerine meslek edinmeye calisiyor, dolayisi ile cebinde ki son parayi da kursa yatirinca bu aralar bu sinav ucretleriyle ilgili sorular cok siklikla gelir oldu:
Ve onlari anlayabiliyorum, cunku Avrupa da issiz insanlarin bu tip meslek kurslarina ucretsiz kaydolmalari saglanip ustune para odenirken bizde issiz insanlarin uzerinden para kazanmaya calisiliyo diye de dusunmuyo degilim....

Sonucta bizim onceligimiz biran once sinavlara hazirlanmak, gecmek ve bu isi adam gibi ogrenmek ve is bulmak:)

Staj konusunda herhangi bir tavsiyeniz varmi, nelere dikkat etmek lazim

Geri