Arkadaşlar rahatsızlığımdan dolayı biraz gecikmeli de olsa Şubat ayında girmiş olduğum Seyir sınavında çıkan sorulardan aklımda kalanları paylaşıyorum inşallah yardımcı olur
1- Seyir halinde gemi deyimi tanımı
2. 160 geminin kıç silyon fenerinin yatay mevkii geminin baş tarafından ne kadar geridedir
3-50 metreden kısa bir tekne demirdeyken gece ve gündüz hangi işaretleri gösterirler
4- M kısaltmasının anlamı
5- Radar parlaklık ayar dügmesi hangisidir
6- Yedekleyen ve yedek boyu 200 metreden fazla gemilerin kısıtlı görüş şartlarında verecekleri ses işaretleri
7- Trol teknesi gece ağları takılmış, hangi fenerleri gösterir
8- Aşağıdakilerden hangisi manevrası kısıtlı gemi değildir
9- Aşağıdakilerden hangisi fix siz emniyetli seyir yöntemlerinden değildir
10- Paraketenin tanımı
11- Kuzey yarım kürede kıyıya yakın rüzgar akıntı yönü nedir diye bir soru vardı fakat secenekler değiştirilmiş 200 yerine yaklaşık 195 seçeneği yazılmış
12- Oto pilotun radardan kaçmaları karşı tepki duyarlığı hangi kontrol ile ayar edilir
13- karadaki bir pusulada 0(sıfır) noktası nereyi gösterir
14- Karanlık süresi ışık gösterme süresinden fazla olan fener hangisidir
15- Sistem A açık denizden limana giriş iskele taraf şamandıra şekli ve tepeliği
16- 28 kademlik filikanın sürati sorusu aynı şekilde çıktı
17- çektiği su nedeniyle manevrası kısıtlı gemi gece hangi fenerleri çeker
18- Güneşin meridyenden geçiş anında filika pusulasının yapay sapmasını belirlemek isteyen filika amıri pusula kart merkezine bir kalemi dik olarak tutarak 190 derece çizgisinin üstüne düştüğünü belirlemiş, bölgede doğal sapma 3W olduğuna göre o andaki pruva derecesi için yapay sapma nedir
Ben Sakin TÜRK Kaptının Sınırlı vardiya Zabiti 2014 kitabından çalıştım 10 soru çıktı, birazda Colreg çalışılırsa geçilebileceğini tahmin ediyorum, Bu vesile ile Sakin Kaptana da Teşekkür ederim
Hatırladıklarım bunlardı herkese başarılar, yat kaptanlığı ingilizce sorularından paylaşan arkadaşlara minnettar olurum
1- Seyir halinde gemi deyimi tanımı
2. 160 geminin kıç silyon fenerinin yatay mevkii geminin baş tarafından ne kadar geridedir
3-50 metreden kısa bir tekne demirdeyken gece ve gündüz hangi işaretleri gösterirler
4- M kısaltmasının anlamı
5- Radar parlaklık ayar dügmesi hangisidir
6- Yedekleyen ve yedek boyu 200 metreden fazla gemilerin kısıtlı görüş şartlarında verecekleri ses işaretleri
7- Trol teknesi gece ağları takılmış, hangi fenerleri gösterir
8- Aşağıdakilerden hangisi manevrası kısıtlı gemi değildir
9- Aşağıdakilerden hangisi fix siz emniyetli seyir yöntemlerinden değildir
10- Paraketenin tanımı
11- Kuzey yarım kürede kıyıya yakın rüzgar akıntı yönü nedir diye bir soru vardı fakat secenekler değiştirilmiş 200 yerine yaklaşık 195 seçeneği yazılmış
12- Oto pilotun radardan kaçmaları karşı tepki duyarlığı hangi kontrol ile ayar edilir
13- karadaki bir pusulada 0(sıfır) noktası nereyi gösterir
14- Karanlık süresi ışık gösterme süresinden fazla olan fener hangisidir
15- Sistem A açık denizden limana giriş iskele taraf şamandıra şekli ve tepeliği
16- 28 kademlik filikanın sürati sorusu aynı şekilde çıktı
17- çektiği su nedeniyle manevrası kısıtlı gemi gece hangi fenerleri çeker
18- Güneşin meridyenden geçiş anında filika pusulasının yapay sapmasını belirlemek isteyen filika amıri pusula kart merkezine bir kalemi dik olarak tutarak 190 derece çizgisinin üstüne düştüğünü belirlemiş, bölgede doğal sapma 3W olduğuna göre o andaki pruva derecesi için yapay sapma nedir
Ben Sakin TÜRK Kaptının Sınırlı vardiya Zabiti 2014 kitabından çalıştım 10 soru çıktı, birazda Colreg çalışılırsa geçilebileceğini tahmin ediyorum, Bu vesile ile Sakin Kaptana da Teşekkür ederim
Hatırladıklarım bunlardı herkese başarılar, yat kaptanlığı ingilizce sorularından paylaşan arkadaşlara minnettar olurum