Yat Kaptanlığı

• Konuyu açan Konuyu açan chtbdk
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

chtbdk

Küpeşteci
Denizci
Selam arkadaşlar,
Ben yat kaptanlığı sınavına girmek istiyorum.Sanırım 5000 mil yol yapmış olmam lazım.Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?Şimdiden teşekkürler.

Ben de Yatçılık ve Yat İşletmeciliği okuyorum.Okul bitince sınava gireceğim ben de.Ama 5000 mil yol yapma koşulu öngörülmüyor.Öyle olsaydı hocalarımız bu konuda bilgilendirirdi bizi.Değişen bir sistem yoksa durum bundan ibarettir...

Okuldaki hocalarım olsun ve çevremde denizle alakası olan insanlar olsun yat kaptanlığının zorluğunun şöyle olduğunu biliyorum;Bir kere çevrenizin olması gerekiyor ve işi iyi bilmeniz gerekiyor.Yat kaptanı yatta bütün görevleri kendi yapar.Yani bütün sorumluluk size ait oluyor.Yemek,servis,hizmet,temizlik vs...Yani bunların hepsini göze alarak bu işin yapılması öngörülüyor.Benim söyleyebileceklerim bunlardır...

Ben de Yatçılık ve Yat İşletmeciliği okuyorum.Okul bitince sınava gireceğim ben de.Ama 5000 mil yol yapma koşulu öngörülmüyor.Öyle olsaydı hocalarımız bu konuda bilgilendirirdi bizi.Değişen bir sistem yoksa durum bundan ibarettir...

Merhaba,
Yatçılık ve Yat İşletmeciliği Hakkında 1 Kaç Sorum Olacaktır.Hangi Puan Türünden Öğrenci Alıyor ? SAY/EA/SÖZEL?Mesleğin Önü Açıkmıdır?

EA puan türüyle alıyor.Mesleğin önü açık olmasına açık.Artık günümüzde yeni yeni marinalar açılıyor.Hatta denizcilik liselerinde de yatla ilgili bölümler açılmaya başlandı.Önceden bu kadar ilgi görmüyordu.Yeni bir sektör ve bu sektörde çalışacak bilgili ve işi gerçekten bilen insanlar aranıyor.Dolayısıyla da bu bölüm de bunun için en uygun bölüm.Bir kere yelpaze geniş.İster kaptan olursunuz,ister marina işletmecisi olursunuz ya da turizm sektöründe çalışırsınız.Artık orası size ve yeteneğinize bağlı.Tabiki demiyorum burayı bitirin kesin iş bulursunuz.Kendinizi geliştirmediğiniz sürece diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de işiniz zor.Örneğin kesinlikle yabancı bir dilinizin olması gerekiyor.Ve fark yaratabileceğiniz ne varsa kendinize katmaya çalışmalısınız.İnsanların bu sektörde sizi seçmeleri için diğerlerinden farklı olan ne varsa onu yapmanız gerekir.Mesleğe dair benim söyleyebileceklerim şimdilik bunlar.Selametle...

yukarıda ki arkadaşın bahsetmiş olduğu şart,a.d.b ile yapılması gereken şartlardan biridir.(Üç yıllık amatör denizci belgesiyle kaptan olarak 2500 mil veya beş yıllık amatör denizci belgesiyle 4000 mil liman dışı yolculuk yaptığını belgelemek) yat kaptanlığı eğitimi gördükten sonra bu şart aranmaz.

Geri