Yatçılık ve Yat İşletmeciliği

• Konuyu açan Konuyu açan gzde
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

gzde

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar hepinize merhaba..ben gözde yeni üye oldum sitenize ve üye olmamda tek bi amaç var..yardım istemek..ben yatçılık ve yat işletmeciliği okudum okulum haziranda bitti..ama ne yapmam gerektiğini bilmiorum iş bulamıorum hatta nerde nasıl çalışmam gerektiği hakkında bile sadece yüzeysel şekilde bilgi sahibiyim..çevremde denizci olan kimse yok ve nerden okudum bu bölümü demek üzereyim..bana yardımcı olursanaız sevinirim..

Arkadaşlarımız ne yazıkki bölümünün istihdam alanlarını bilmeden seçim yaparak üniversite / lise okuyorlar ve sonucunda senin gibi bu soruyu soruyorlar, fakat bölümü okumadan önce araştırsaydın bildiğin yolda ilerlemek daha güzel olurdu.

Bölümün Hakkında Yeterli Bilgi:
Bölümün amacı, ülkemiz ekonomisinin önemli sektörlerinden biri olarak kabul edilen Denizcilik alanında yat ve Marina işletmecisi ve Deniz Turizmi Konularında bilgili Yat kaptanı ve yat işletmecisi yetiştirmektedir.

Yatçılık ve yat işletmeciliği programında Temel Denizcilik, işletme ve Deniz Turizmi gibi dersler okutulmaktadır. Bu program mezunlarından isteyenler sınavla Yat Kaptanlığı alarak özel ve Ticari yatlarda, isteyenlerde Yat ve Marina işletmecisi olarak çalışmaya başlarlar.

Programdan mezun olan öğrencilerden denizde çalışmak isteyenler,4 Aylık Deniz Stajından sonra Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi adamları Sınav Merkezi’nce yapılan sınavlara girer ve başarılı olduğu taktirde Yat Kaptanlığı hakkını elde ederek, Yat Kaptanı olarak çalışmaya başlar.

Karada çalışmak isteyenler ise Deniz Stajı yapmaksızın Marinalarda ,Yat ve Marina İşletmecisi olarak istihdam olanağına sahiptirler.

Umarım kendinize en uygun mesleği seçme fırsatınız olur.

Geri