YDS KALDIRILMALI

kptnurullah

Küpeşteci
Denizci
Yılın en az 8 ayını gemide kaldıktan sonra Yds kursuna mı gidelim yoksa izin döneminde ailelerimize vakit geçirelim.bu istenen puanlar için insanlar en az 6 ayını verip ve paralar harcayıp kurslara gidiyor. üstelik bu sınav akademik bir sınav ve biz bu sınava girmemize rağmen birde Terfi sınavlarında İngilizce sınavına giriyoruz.Klavuz kaptanlarına YDS şartı kaldırıldı bize neden kaldırılmasın. İzin dönemini ydsye para ve zaman harcayarak geçirmek itemiyorsak birlikte sesimizi duyuralım . Ulaştırma bakanlığı ve CİMERE ulaşabiliriz nekadar kişi okadar etki.

Burada amaç insan ayıklamak. Eskisi gibi duyan gelsin dönemi yerine şimdi bilen gelsin dönemi başladı. Her alanda olduğu gibi orantısız bir büyüme ile ( Denizcilik İnsan Kaynakları alanında ) okullardan mezun pompalanıyor. Şirketler tonaj büyütüp gemi sayısı azaltırken mezunlar işkur kuyruğuna girer gibi armatörlerin kapısında kuyruğa giriyor. Sizin kursa gitmeniz, YDS 'de full çekmeniz kimsenin umrunda değil. Sanırım herkesi olduğu yeterlilikte tutabildikleri kadar uzun süre tutmak istiyorlar. Bir sonraki aşamada ise havacılıkta olduğu gibi ehliyet süresi bitiminde tekrar sınava sokarak yeterlilik vermek. Bu forumda bir yerlere yazmıştım.

Gün gelecek atanamayan öğretmen gibi gemi bulamayan kaptan dolacak piyasa.

Evet YDS kaldırılsın,GASM sınavları da kaldırılsın.Hatta denizcilik okullarıda kapatılsın.Liman başkanlığına nüfüs cüzdanı ve ikametgahla başvuran herkese uzakyol kaptan ve uzakyol başmühendis yeterlilikleri direkt olarak verilsin.

Toptan denizciliğin çehresi değişmeli.Nasıl mı? Birincisi çarşamba pazarı gibi sağa sola ''gel abla al kilo bir milyon'' diye bağıran pazarcı misali kendine müşteri arayan üniversiteler kurslar doldu.Şimdi dışarıya çıktığın zaman herkeste gemi adamı cüzdanı var.Sen herkesi bir umuda sürüklersen kardeşim olacağı bu.Bunun da çözümü olacağını sanmıyorum ama çoğu Avrupa ülkesinin hatta dünya ülkelerinin çoğunda bizim gibi sağda solda okul yoktur.Bir yada iki akademi vardır.Biri askeri biri sivil denizcilik içindir.Biz de bu modelin olmaması üzücü bir durum.Eğitim kalitesinin bu nedenle düştüğünün de görüşündeyim.Fakülte 3.sınıf öğrencisi bir adama CPA nedir tanımını yap dediklerinde CPA ne? dediğini bilirim.İkincisi sırf Türkiye için değil yabancı denizciler içinde yaşadığım bir husus var ki adama What is your intention diye sorduğumda gemi adını söyleyene rastladım.Hele ki neler var ilkokul 1.sınıf çocuğunun bile yazısı güzel olup dünya denizinde çocuktan daha beter kalemle yazı yazan kaptanlar var.Gel de böyle adamların İngilizce konuştuğunu düşün ki zaten konuşamıyor.Tabiki evet çok zor bir sınav kabul ediyorum.Ben de YDS ye gireceğim.Ama bana göre gayet doğru bir karar.Kesinlikle olmalı.Zaten yeteri kadar camianın cacığı çıktı daha da fazla sulandırıp mundar etmeye gerek yok.Boş adamlarla doldurmaya hiç gerek yok.Yerinde bir karar olduğu görüşündeyim.YDS ye girecek arkadaşlara başarılar dilerim.Yolumuz açık olsun.Sevgiler

yds konusunda ise hem olmalı hem olmamalı kanaatindeyim;;; adam zar zor almış ehliyeti izin için geliyor bir de yds hazırlığna giriyor veremezse hayddaaa bi daha hazırlan ;;yıpratıcılıpa yıpratıcılık katıyor... ancak bu konuda da bi temizlik anlamında yapılması gereken bir sınavdır eleme dir....

Peki yıpranıp bu sınavı verenlerin günahı ne o zaman. Ayrıca YDS akademisyenler içinde isteniyor olması akademik bir sınav olduğu anlamına gelmez. YDS ile alakalı zerre bilgisi olmayanlar tamamen okuduğunu anlamaya yönelik olan bu sınavla alakalı gramer olduğu hakkında,akademik olduğu hakkında alakasız yorumlar yapıyorlar.Yorum yapan arkadaşlar eleştirdiklerinin yarısı kadar bu sınava çalışsalardı çoktan geçerlerdi.Bence YDS ehliyet yükseltmede değil her ehliyet yenilemedede mecburi olmalı.Ayrıca yetmez TOEFL kabul edilmemeli.Bu sayede yes-no dan başka ingilizce bilmeyenler parayla geçtikleri bu sınavla ehliyet yükseltemesinler. Parayla TOEFL alıp benim ingilizcem aslında iyi diye maval okuyanlarıda gemide görüyoruz instruction'ların resimleri varsa bakıp çözmeye çalışıyorlar yoksada trene bakar gibi bakıyorlar.

Peki yıpranıp bu sınavı verenlerin günahı ne o zaman. Ayrıca YDS akademisyenler içinde isteniyor olması akademik bir sınav olduğu anlamına gelmez. YDS ile alakalı zerre bilgisi olmayanlar tamamen okuduğunu anlamaya yönelik olan bu sınavla alakalı gramer olduğu hakkında,akademik olduğu hakkında alakasız yorumlar yapıyorlar.Yorum yapan arkadaşlar eleştirdiklerinin yarısı kadar bu sınava çalışsalardı çoktan geçerlerdi.Bence YDS ehliyet yükseltmede değil her ehliyet yenilemedede mecburi olmalı.Ayrıca yetmez TOEFL kabul edilmemeli.Bu sayede yes-no dan başka ingilizce bilmeyenler parayla geçtikleri bu sınavla ehliyet yükseltemesinler. Parayla TOEFL alıp benim ingilizcem aslında iyi diye maval okuyanlarıda gemide görüyoruz instruction'ların resimleri varsa bakıp çözmeye çalışıyorlar yoksada trene bakar gibi bakıyorlar.

toefl için söylediklerine katılıyorum adam imla olarak Türkçe konuşma ve yazmasını doğru bilmiyor ancak toefl im var diyor.... denizciler için normal olabilir ama az uz para da değil verilen para

Geri