YDS Ve Yeterlilik Hakkinda

oktay-yilmaz

Denizci
Denizci
Slm arkadaslar,

Kafama takilan bir soru var. YDS sinavina hazirlaniyorum, hizmetimi tamamladim.

Yds sinavindan gecerli not alinmadigi taktirde, Deniz hizmetini saydirabiliyor muyuz veya GOSS sinavlarina girebiliyor muyuz?

Oldu ki GOSS sinavlarinin hepsini tek seferde gectik bi tek YDS sinavi kaldi bu durumda yeterlilik cuzdana islenecekmi yoksa askiya alinip alt yeterlilik ile devam mi edecegiz gecerli not alana kadar?

Yönetmelikte hangisi önce yapılır belirtilmemekle birlikte uygulamada bazı limanlar önce yds puanı talep etmektedirler.
YDS şartını da yerine getirmeden yeterlilik şartını tamamlamadığınızdan size üst yeterlilik düzenlenmez. Mevcut yeterliliğinizi süresi bitene kadar kullanır, 1 yıl yenileme şartını da tamamlarsanız yeterliliğinizi olduğu şekliyle yenilerseniz ancak terfi mümkün olmaz. YDS her halukarda karşınıza çıkacaktır.

Benim planim şuydu; YDS sınavlarina girmeye devam edicem, gecerli not alana kadar gececek olan sure zarfinda, arada hizmetimi saydirip goss sinavlarini versem en son yds sinavi kalsa onu da gecince yeterlilik cuzdana islense iyi olurdu. Yani 2020 YDS sonbahar sinavinina 12 ay var, bu arada hizmet saydirip goss sinavlarina girebilir miyiz acaba? Yds yi en sona birakarak?

(Sicil Limanim: Istanbul)

Geri