Yeni Astronomi seyri soruları?

bunillinud

Küpeşteci
Denizci
1-22 mayis gunesin ust meridyen gecisi nedir?(bizim gasm sorularini hazirlayan hocalarin psikoloji durumu aklima geldi,sonra hepsinin kulagini cinlattim)
Ey hirtlar soruyu yazmissinda,saat yok,enlem boylam yok,ek cetvel yok,bizim cok havali beyinsizlerin cikardigi basarili bi soru. Cevaplarda 12:00dan az ve en yakin olan 11:56 vardi hatta saniyede vardi onu salladim sinavdan sonrada ozellikle baktim tutmus.

2-ayni enlemde 270 rotasina 540nm giderse,varis boylami ne olur.kalkis enlem boylami vermis,varis boylami soruyodu.
Dep=dlong oldugu icin dlong buldum(540/60)
kalkis boylam farkini al ama siklarda alakasiz rakamlar vardi.soru yanlisti.

3-ayin ust meridyen gecisini sormus,forumlarda yoktu boyle soru.allahtan ek cetvelleri vermisler,tarih boylamda vardi da cozdum,ve cok sasirtici siklarda dogru cevap vardi.

11tane eski,9tane

2. Soruda hatan var hocam. Dep = dlong olmaz . Dep=dlong x Cosmlat tır. Dep i bulacaktın sonra formülü uygulayıp dlong bulacak onuna derece dakikaya çevirecektin

Bilgi yanlışlığın var hocam. Söyle dep yatayda gittiğin mesafedir. Dlong ise geçtiğin boylam mesafesidir. Boylamlar arası mesafe ekvatorda 111 km iken kuzeye veya güneye gittikce bu mesafe kısalır. Zaten dlong ile departure arasındaki farkta burdan ortaya çıkar.
Örnek: 10 derece enlemiyle 20 derece enlemi arasında seyir yaptığında mlat 15 olur. Dep=dlong.cos15
Örnek 2 : 20 derece enleminde 20 derece enlemine gittin. Mlat=20 . Dep=dlong.cos20

Geri