Yeni Cüzdanıma STCW'leri Işlememişler

mbyasar75

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar.

5 yıldan uzun süredir deniz hizmetim olmadığı için kaybettiğim Uzakyol Vardiya Mühendisi derecemi sınavlara girerek geri aldım. Cüzdanım kargodan bugün elime geçti fakat gördüm ki girmiş olduğum 5 temel STCW cüzdana işlenmemiş. STCW'lerin hangi sebeple işlenmediğini anlayamadım, acaba liman başkanlığına gitsem işletebilir miyim? Fikri olan yazarsa sevinirim.

Pruvanız neta olsun.

Merhaba,
Bu tür hatalar eksiklikler çok yapılıyor bu nedenle her bir sertifikayı takip ederek hata yapmamış olmalarını sağlamak gerekiyor malesef. Benim de 18 sertifikadan birini kafalarına göre vermemişler. Bilgisayarın başında bulunan biri sizi mahrum bırakabilir. Ben arayıp ya hepsini verin yada hepsini alın dedim sonuçta biri bile eksik olsa gemiye çıkamam. Neyse bunun gibi bir sistemsel hata da olabilir veya başka sorun da olabilir. Bence sakin olan bir liman başkanlığına başvurun. Çünkü onların sisteme girişi daha yetkili olduğu için işi çözebilir. Sadece cüzdan gider, işlenir ve geri gelir. Fakat bir liman başkanlığı yardımcı olmazsa başka birini de denemelisin. Karaktere göre değişiyor yardım şekilleri.
Allah selamet versin!

Geri