Yeni Soru

gabriel

Küpeşteci
Denizci
Bugun giridigim sınavda karsılastıgım yeni soru tiplerini paylaşmayı borc bilirim.
-yelkenli bir tekne , sadece dar bir kanalda seyredebiliyor. kanalda balıkcılkla ugrasan tekneyle denk geldiginde hareketi ne olur. balıkcıya yol verir gibi bir sık yok.
kural 2 b var. ben 1/3 yaptım.
geri kalan sorular aynı. cok zorlanılacak bir sınav degil. excel de hazırlanan dokuman da cok faydalı.

bu soruyu hazırlayanlarda epten saçmalamış nerden bilecem ben kural 2 b s..k... p gitsinler bi işlerine salaklar o şıkın cevabı balıkçıya yol verir... yok 2 bymiş yok su bentmiş felan anayasamı la bu

Soru garip,dar bir kanalda balıkçı teknesi hangi istikamette,bizim tekne hangi istikamette,yetişiyormuyuz,kendi sancak tarafımızın dış sınırına yakın gitmemize rağmen pruva pruvayamı denk geliyoruz?Ayrıca yelkenliyiz ama yelken gücü ilemi makina gücü ilemi yol yapıyoruz?Yelkenlisin diyorsa yelken gücünümü dikkate alacağız soruda.Dar kanallar kuralında,dar kanalda yada geçitte seyreden bir teknenin geçişine balıkçı teknesininde,yelkenli ve 20 metreden küçük teknelerinde engel olmayacağı yazılmış!Kanalda kim emniyetli geçişe engel oluyorsa o yol verir!Üzerinde yol bulunan bir yelkenli tekne balıkçılıkla uğraşan teknenin yolundan çıkmalıdır ancak dar kanallar ve geçitlerde balıkçılıkla uğraşmak emniyetli seyir açısından uygun olmayan manevralara sebep oluyorsa bence ozaman vaziyete göre balıkçı yol vermelidir.Yani soruda ayrıntı yok,tamamen şık ezberletme,başkada bir numarası yok yahu.Bende sinirlendim şimdi.Tüzük yanımda değil,bir ara bakmak lazım,kafama takıldı şimdi.

Ben yelkenli ile seyirdeyim,dar kanala geldim ve girmeden baktımki kuvvetle yürütülen tekne benim yönüme doğru çıkış yapıyor,ben yelkenliyim diye üzerinemi süreceğim arkadaş!emniyetli seyir için mecburen yol vereceğim,lakin baktımki kendi sancağına yakın seyir halinde ve kanal ikimizide alır içeri,kanalın bana göre sancak dış sınırına yakın yol alırım,yahut bu kurguyu balıkçı teknesiyle yapalım,aynısı olur,yada ben kanalın çıkışına yakın seyirde olayım,balıkçı teknesi çıkışı kapatmış olsun yada ortalarda karşılaşalım,emniyetli hıza düşer ve uygun manevrayı yaparım ama balıkçı emniyetli geçişi kapatıyorsa mecburen uygun hareket tarzına geçmelidir,soru çok ayrıntısız ve üstün körü!Balıkçılıkla uğraşan bir tekne dar bir kanal veya geçitte seyreden bir teknenin geçişine
engel olmayacaktır yazıyor diye,yelkenlinin geçişine engel olabilir anlamına gelmezki kardeşim ;) aslında ingilizce orjinal tüzüğe ingilizcesi olan bir kardeşimiz baksın,çözülür kanımca mesele.Soruyu geçtim ben,mevzuyu dallanıp budaklandırdım iyimi :) Selametle...

yelkenli

Tahminen onlarda bu cevabı istediler, gecise engel olmayacaktırı. cunku diger sıklarda sancagına yakın gider de yoktu.
ben 90 aldım. bu tip soru 2 tane falan geliyor.
kural 2 b sorumlulukla ilgili soruyu da okudum, 2. sık fenerler fln demiş , alakasız geldi 1/3 yaptım.
ayrıca olta/ag/trol engeller gibi bir soru vardı, o bana da cıktı. heralde 2014 soru bankasında bu problemler de cozulur.
simdi meteoroloji ye calısmaya baslıyorum. bir o kaldı. hayırlısıyla bitirelim su maratonu.

Geri