Yeni Sorular Volta Seyri Navtex HK.

tolgaa

Denizci
Denizci
Arkadaşlar yeni sorulardan çok çıkan volta seyri, navtex ve bazı konular ile ilgili sorular hakkında bilgisi olan yardımcı olursa seviniriz.

1) volta seyrinde hangi kaynaktan yararlanırız ? notic almanac, norıes table vs.

2) navtex düzeltme derecesi kısaltması nasıl yazılır, Corr Rate. Corr Rate (noktasız) , Correction Rate , Crr rate , corrate

3) Tek bağlama şamandrasının harf kodu nedir.
A)shm
B)rg
C)Vs..

4)cer hata messajı düzgün sayılabilmesi için hata %desi kaç olur??
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

5)En hassas sonuç veren ,yada en doğru sonuç alınan parakete hangisidir.?

6) Aşağıdaki aletlerden hangisi derinliği ölçerek deniz dibinin grafiğini çıkarır?

a) Echometre
b) Echograph
c) Scope
d) Ik scope
e) Kamera

1. volta seyrinde nories table dan yararlanılır. kısaca volta seyri, geminin rota değişimleri ve bu rotalarda katetmiş olduğu mesafelere göre enlem farkı ve departure değerleri saptanarak, düzlem seyri eşitlikleri kullanarak varılan mevkiinin koordinatlarının bulunmasıdır. unutmayalım ki bir gemi hareket ettiği mevkiiden varacağı mevkiiye her zaman tek bir rota üzerinde seyrederek ulaşamaz.

2.(COL- FEC ) kollektif ileri hata düzeltici hata sistem kullanılır. şıklarda var mı bilmiyorum. düzeltme diye corr. a odaklanmayın.

3.tek şamandıra bağlama yeri: spm (single point mooring). ancak yukarıda sorunuz eksik.

4.cer hata mesajı navtex te end of message ın yanında yazar ve cer 0% dır. ancak sorunun cevabını araştırmama rağmen bulamadım goss ye sormak lazım. zira tayfun acarer hoca bile yazmamış.

5. akustik paraketelerden doppler paraketesinin hata oranı 5 milin altındaki hızlarda 0.1 mil 5 milin üstündeki hızlarda en fazla yüzde 2 dir.

elektromanyetik paketelerde ise hata tam mesafe ölçeğinin binde 2 si kadardır. şıklar nelerdir acaba.

6. b şıkkı doğru cevaptır.

Cevaplarınız için teşekkürler kimse yardımcı olmuyor yeni sorularla ilgili haklısın asimov açılan konular cevaplanmadan kaybolup gidiyor.. ilkbur teşekkür ediyorum sanada. Bu arada ben sınavlara kısmetse 10 gün içerinde seyirle başlıcam oyüzden yeni soru avı yapıyorum bu sorular arkadaşlarıma çıkan sorular.

2. soru hakkında şıklarla ilgili kesin bi bilgim yok yanlış yönlendirme yapmayalım şıklarda col-fec var ise onu işaretleriz en mantıklı bu seçenek duruyor.
5. soruda tüm parakete çeşitleri şıklarda varmış.
4. soru hakkında bende araştırma yaptım ama sağlıklı kesin bir bilgiye ulaşamadım.

* Yeni sorularla ilgili olarkata forumdan sınav zamanı yararlanan arkadaşlar sınav sonrasıda hatırlatırlarsa kendilerini seviniriz ...

evet iyi bulmuşssun verdiğin sayfanın yukarısında %3 ün olduğu bir örnek mesajda hata yoktur ve %4 e kadar kabul edilir diyor. teşekkürler baya uğraştırdı.

sizede başarılar umarım paylaşıcak yenisoru gelmez .)

If a message received CER of 4 % or less stored in the memory of the NAVTEX. If a NAVTEX message has CER of 4 % or less is an acceptable message.
Goss ta umarım%4 diyodur.. Teşekkürler.

Geri