Yeterliklik Süresinin Uzatılması

archineer

Küpeşteci
Denizci
Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim.
Benim uzakyol vardiya mühendisliği yeterliliğim var. 5 yıllık süresi dolmak üzere. bir yıl hizmetim vardı ara vermek zorunda kalmıstım. yeterliliği uzatmak istiyorum.
internetten araştırdım biraz yeterlilik süresini uzatmak için istenilen evraklar
- dilekçe
- kimlik
- yeterlilik belgesinin aslı
- gemi adamı cuzdanı
- denizc hizmet cizelgesi
- fotograf

yeterliklik belgesinin aslı dediği zaten onlarda değilmi?
yeterliklik sürem dolduktan sonra uzatma imkanım olurmu?

Yeterlilik belgenin aslı, liman cüzdanının ilgili sayfasında imzalı olarak yer alır,liman cüzdanını götür yeterlilik belgen içinde.Bunun dışında bu 5 yıllık süre içerisinde minimum 1 yıllık hizmet belgesi götürücen,onun dışındaki istenilenleri ayarlarsın sıkıntı olmaz.

Tesekkurler aslanancaklar.
Bir yil hizmet belgem vardi.
5 yillik sure bittikten sonra gidecek olsam yine sureyi uzatirlarmi yoksa hak kaybina ugrarmiyim acaba?
Kusura bakmayin soruyorum cunku yurt disindaydim kisa bir sureligine geldim vakit bulamayabilirim su an.

Tesekkurler aslanancaklar.
Bir yil hizmet belgem vardi.
5 yillik sure bittikten sonra gidecek olsam yine sureyi uzatirlarmi yoksa hak kaybina ugrarmiyim acaba?
Kusura bakmayin soruyorum cunku yurt disindaydim kisa bir sureligine geldim vakit bulamayabilirim su an.

Böyle bir durum teoride olamaz çünkü gemideysen ve liman cüzdanının içinde yer alan yeterlilik tarihininde yazan süreden 1 gün bile fazla tutamazlar,personel departmanları gözden kaçırır ama muhakkak şirketi bilgilendir.

2 ihtimal var ikiside tarafımdan tecrübe edildi.Ya şirket seni bitmesinden önce çekecek,kaldıki en mantıklısı bu ve sende hemen gidip başvuracaksın,ya da şirket yeterlilik süren bitmeden,limandan sana yeni cillop gibi liman cüzdanını gemiye göndertecek,2.si nasıl oluyor deme yani olabiliyor bil.

Dediğim gibi bu teoride olmaması gerekn bir durum o yüzden 5 yıllık süre geçerse diye bir durumu aklımıza getirmeyelim :)

Selametler.

arkadaslar deniz hizmet cizelgesi cıkartırken neler gerekli?
Hizmet belgesi ve kontratlar yeterli mi?
yabancı bayrak türk bayrak farkeder mi?
Bir yıl hizmetim vardı. Yeterlilik süremi uzatacağım. Yeterliliğimi yükseltmek için tekrar 30 ay hizmet yapmam mı gerekiyor, yoksa önceki hizmetimde sayılır mı?

Geri