Yeterliliğin Bir Alt Seviyeye Düşmesi

polaris71

Küpeşteci
Denizci
Md 1 ) - 1 ci zabit yeterliliğine sahibim. Fakat çeşitli sorunlar nedeni ile son 5 yılda deniz hizmetini yapamadım ve bir ay sonra 1 ci zabit yeterlilik sürem doluyor....

md 2 ) - Öğrendiğim kadarıyla yeterliliğim bir alt seviyeye düşecek.

md 3 ) - öğrenmek istediğim :

1 - Tekrar 1 zabit yeterliliği alabilmem için ne yapmam gerekir..( bir alt seviyeye
düştüğünde 1 ci zabit yükselme sınavı ile yenileyebilirmiyim?
)

2 - Daha önceki çalışmalarımda 24 ay üzerinde deniz hizmetim mevcut.

3 - Acaba 1 ci zabit yeterliliğim sona ermeden Kaptan yeterliliği için sınava girme hakkım
var mı? ( son 5 yıl deniz hizmetim yok )

4 - yeterliliğim bir alt seviyeye düştüğünde yeniden 24 ay deniz hizmeti ile mi yükseltme
sınavına girmem gerekecek ?

teşekkür ederim...

daha önce 2004 - 2011 yılları arasında 27 ay 1 ci zabit olarak 6 değişik gemilerde çalıştım ve hizmet belgelerim elimde mevcuttur.

Bir alt yeterlilikte 3 ay çalışınca şimdiki mevcut yeterliliği 5 sene uzatabilirsiniz. Kaptan sınavına giriş olur mu bilmiyorum; liman başkanlığını aramak gerekir.

Arkadaslar benimde boyle bir sorunum var. 2.makinist ehliyetine sahibim. Ehliyeti 2013 yilinda aldim ve 10 ay gibi 2.lik hizmetim var , ardindan yabanci bir firmaya 3.makinist olarak girdim , 2.makinist ehliyetimle aktif olarak calisiyorum. 2018 de ehliyeti yenilemem gerekiyor. Sizce bir sorunla karsilasir miyim ? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim .

Arkadaslar benimde boyle bir sorunum var. 2.makinist ehliyetine sahibim. Ehliyeti 2013 yilinda aldim ve 10 ay gibi 2.lik hizmetim var , ardindan yabanci bir firmaya 3.makinist olarak girdim , 2.makinist ehliyetimle aktif olarak calisiyorum. 2018 de ehliyeti yenilemem gerekiyor. Sizce bir sorunla karsilasir miyim ? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim .

İyi günler. . Konu ile ilgili ilgili yönetmelik aşağıdadır. .

Kaynak

http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.5668&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

Yeterliklerin Geçerliklerinin Yenilenmesi
Madde 60- Kaptan, başmühendis/başmakinist, zabit ve telsiz operatörleri yeterliklerinin geçerlik süreleri beş yıldır.
Bu yeterliklere sahip gemiadamlarından,
a) (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Bulundukları gemiadamı yeterlik derecesinde;
1) Son altmış ay içinde en az oniki ay süre ile veya,
2) Yeterlik belgelerinin süresinin bittiği tarihten önceki son altı ay içerisinde üç ay süre ile deniz hizmeti yaptıklarını kanıtlamak,
b) Aşağıdaki,
1) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme sınavında başarılı olmak,
2) Konuları Eğitim-Sınav Yönergesi ile belirlenen yenileme eğitimi görmek,
3) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinin bir altındaki yeterlik derecesinde en az üç ay deniz hizmeti yaptığını belgelendirmek,
4) Geçerlilik süresi uzatılmayan yeterlik derecesinde, bulunduğu geminin gemiadamları ile asgari emniyetli donatım belgesine uygun personel listesine ilave olarak en az üç ay deniz hizmeti yaptığını belgelendirmek,
şartlarından birini yerine getirmek.
c) İdarede, eğitim kurumlarında, denizcilik kamu ya da özel kurum ve kuruluşları ile işyerlerinde veya İdare tarafından uygun görülüp onaylanan denizcilik ile ilgili kuruluşlarda son beş yıl içinde en az iki yıl süre çalıştığını belgelendirmek,
şartlarını sağlayan gemiadamlarının yeterlik belgelerinin geçerlilik süresi beş yıl uzatılır.

Geri