Yeterlilik Uzatma (vardiya Zabiti)

• Konuyu açan Konuyu açan piri34
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

piri34

Küpeşteci
Denizci
Merhaba, vardiya zabiti yeterliliğimin süresi 1 gün geçti. Yeterliliğim hemen bir alt yeterliliğe düşüyor mu?

Son 5 yıl içinde 1 yıl hizmetin varsa liman başkanlığına başvurup yeniletebilirsin.
Hizmetin yoksa alt yeterliliğe değil tamamen düşüyor, tekrar sınava girebiliyorsun bildiğim kadarıyla.

Merhaba, Yeterliliğinizin süresi dolduğunda

- 5 yıl içerisinde 1 yıl deniz hizmetiyle Sınavsız yenileme
- Son 6 ay içerisinde 3 ay hizmet ve sınav ile yenileme,
- Süre bitiminden sonra limana başvurarak bir alt yeterlilikte 3 ay deniz hizmeti ve sınavla yenileme seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Ayrıca karadaki denizcilik işyerleri ve kurumlarında son 5 yıl içerisinde 2 yıl çalıştığınıza dair belge alarak yine yenileme yapabilirsiniz.

benim 1 ci zabit ehliyetimin de yeterlilik süresi doldu. Limana gittim bana;
Eğitim veren kurumlardan 8 gün kurs aldığında tekrar eski yeterliliğini sınavsız alıyorsun dediler.
ÖR;İstanbulda EKOL denizcilik bu eğitimi veriyor.Konuştum. her çarşamba başlıyor diğer çarşamba bitiyor... ders saatleri : 09:30 - 16:00 arası dediler
fiyatı :1650 Tl dediler.
Gemi adamı cüzdanını ve fotoğraf yeterli dediler
........ Şayet bu konuda başka bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa herkes için yararlı olacak

Merhaba doğrudur, yeterlilik yenileme eğitimi de yönetmelikte süre uzatmada geçerli bir yol.
Ancak 8 gün bana çok kısa bir süre gibi geldi, detaylıca araştırın. 8 günlük kurs için fiyat çok fazla, yetki belgesi bulunan farklı yerlere de sormayı unutmayın.

Merhaba arkadaşlar. kaptan yeterliliğim dolmak üzere ama kaptan olarak hizmet nasip olmadı fakat bu sürede hep 2. Olarak hizmet verdim. Sadece kursa giderek sınavsız yeterliliğimi uzatabilirmiyim.

Merhaba doğrudur, yeterlilik yenileme eğitimi de yönetmelikte süre uzatmada geçerli bir yol.
Ancak 8 gün bana çok kısa bir süre gibi geldi, detaylıca araştırın. 8 günlük kurs için fiyat çok fazla, yetki belgesi bulunan farklı yerlere de sormayı unutmayın.

merhaba,
son 5 yıl içinde 5 ay hizmetim var ve yeterliliğm bu yıl sonu doluyor, süreyi uzatmak istesem ondaki süreç nasıl işliyor aceba?

Merhaba, sınavsız süre uzatmak için alınan kursa eskiden GOC da dahildi şimdi GOC' u dahil etmiyorlarmış. Bu gerçekten doğru mudur? GOC için ne yapacağız, sınava mı gireceğiz?
Cevap verirseniz çok sevinirim.

Merhaba, sınavsız süre uzatmak için alınan kursa eskiden GOC da dahildi şimdi GOC' u dahil etmiyorlarmış. Bu gerçekten doğru mudur? GOC için ne yapacağız, sınava mı gireceğiz?
Cevap verirseniz çok sevinirim.

evet gmdss goc süresi içerisinde hizmetinizi tamamlayamadıysanız online sınava girerek gmdss yeterliliğinizi yenilersiniz.

İzmir liman başkanlığı yenileme kursuna gocu kabul etmiyormuş, bazı limanlar kabul ediyormuş. İstanbul liman başkanlığı şimdilik kabul ediyormuş ama eli kulağında her an kaldırabilirmiş. Ekol kursun verdiği bilgi bu yönde, kadıköydeki bilimsel denizcilik kursu ise kesin kabul edilmediği yönünde bilgi verdi. Ben her halükarda goc sınavına başvurumu yaptım. 1 hafta olmasına rağmen sınav ödemesi çıkmadı halen daha taslak halinde görünüyor.

Geri