Yıldızların Meridyen Geçişi & Goss Soru Bankası Hakkında

kpstvd

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar,

2013 Goss sınavı için uzakyol 1. zabitliği kitabınızı aldım. Öncelikle cevabı belli olmayan kaynaklardan kurtardığınız için teşekkür ederim.

Seyir sorularını çözerken yıldız meridyen geçişi işe ilgili bir soru ile karşılaştım. Elimdeki kaynaklardan edinebildiğim bilgiler soruyu çözmeme yardımcı olmadı. Forumda da bulamadım bununla ilgili bir link ya da döküman konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.

Bir başka sorum stabilite 45. soruda gemilerde baş ve kıç bodoslamaların hattını kestiği noktalar arasındaki uzaklığa ne denir? Sorunun cevabı tam boy olarak gözüküyor doğrumudur.
Stabilite 110. soru sof kim tarafından imzalanır? Cevap anahtarına göre acente tarafından olması gerekiyor. Yalnız seçeneklerde yazanların hepsi imzalıyor. Cevap kesinmidir acaba?

Hattını kestiği yazıyor galiba yaz yükleme hattını kastediyor eksik yazım olabilir eğer böyle ise length over all değil length between parpendicular olması lazım.

Diğer soruda da sof kim tarafından imzalanır diye sorulmuş !! Kastedilen kim hazırlar ise dediğiniz doğru kabul edilebilir her ne kadar acente sof larına see vessel sof diye remark düşülsede. İmzalama işini ise öncelikli olarak kaptanın yapması gerekmiyormu??

baş bodoslomadan kıç bodoslama tam boy baş bodoslamadanda dümen rodunun olan kısmına ise kaimeler arası boy olgula tutanagı la ilgili ise öncelliğin kaptanda olması gerekli değil acenta . kaptan yada yükleten yada yükten sorumlu olan kimse tarafından hazırlanıp imzalanabilir

1) Dikmeler arası boy: LBP'dir.
Bodoslamadan bodoslamaya olan boy ise LOA'dır.

2) Aslında Statement of Facts navlun sözleşmesine göre Kaptan veya Acenta tarafından hazırlanır,
Bazen acenta hazırlayıp kaptana imzalatabilir ama genel sözleşmelerde olgu iki tarafı temsilen acenta hazırlar ve imzalayarak teslim eder.Sorunun cevabına gelirsek A şıkkı doğrudur.

Geri