Yılmar ve Sea Pioneer Hakkında

captain_enes

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar bu 2 firmadan birine ilk stajımı yapmak için gideceğim gözüküyor. Ve sizlerden, bilgisi olanlardan acil bilgi ve fikir istiyorum bu 2 yol için.

YILMAR biz stajeri gemici olarak gönderiyoruz gemilerimiz küçük tonajlı olduğu için dediler (5000-10000 grt arası), ama gemici maaşı veriyoruz 900 dolar. Her ambar temizliği içinde 50 dolar veririz diyor. Gemi akdeniz karadeniz çalışıyormuş.
SEA PIONEER ise stajer olarak yollayacak fakat türkiye uğraksız çalışıyor 8 aydan önce gemiden inemezsin, 22000 tonluk bir gemi çıkacağın gemi dedi. Ücretde vereceklermiş ama ne kadar olduğunu söylemediler.

Durum bu, ben şu an için parayı çok önemsemiyorum. Bu yüzden PIONEER diye düşündüm. Gemi büyük ve uzakyol olduğu için geçmişime daha çok fayda sağlar diye düşündüm. ama forumlarda 2010-2011 yıllarında bu firma için yazılmış iyi şeyler göremedim maalesef. O yüzden güncel bilgisi olan varsa yada bana fikir vermek isteyen lütfen yardım etsin??? Yakınyol'da gemici stajer mi yoksa uzakyol'da stajer mi bilmiyorum...

pıoneer güzel birşirkettir ve iyi yerlere çalışır gemi bnce yılmardan daha iyi..eger 6ay sonunda hemen gemiden inmek gibi bir zorunluluğun yoksa

pıoneer güzel birşirkettir ve iyi yerlere çalışır gemi bnce yılmardan daha iyi..eger 6ay sonunda hemen gemiden inmek gibi bir zorunluluğun yoksa

Anlıyorum bende öyle düşünüyordum ancak Kaptanın ve zabitlerin eskiden gelme denizciler olduğunu, azeri gürcü karmakarışık personellerin olduğu, gemilerinin çok eski ve kötü olduğunu dolayısıyla stajere önem verilmeyip birşey öğretilmediği yazılar okudum. Ama güncel bilgi yok şu anki durumu ile ilgili. Acaba biraz daha bilgi verebilirmisiniz güncel olarak?

evet bu sölediklerin kısmen dogru eskısı kadar iyi dönemlerinde değil firma.ama şöylede bir durum var zaten kimse stajyere gel sana bişey ögretiyim demez hiçbiryerde..senin uğraşıp sorman koşturman lazım gemi okul gibi olmıycak .çok kötü çalışılmayacak bi firma değil yani sonuçta bugün adı büyük diye gidilen birçok şirkette insanlar sıkıntı çekiyor
.eskiden gelme denizci konusuna gelincede emin ol sana davranış şekilleri tamamen insanlıkla alakalı okadar çok okullu insanla çalışıcaksın yüzüne bile bakmıycaklar belki...ama şuan ön yargıyla baktıgımız eskiden gelme denizcidediğimiz adamlar belkide daha cana yakın olacaklar bunu bilemeyiz..önemli olan senin arzun istemen herşey sende bitiyor eger sen sana verilen her işi eksiksiz yargısız yaparsan heryerde tutulursun..bunu neden diyorum cnku gemide gruyoruz stajyer arkadaşlar bazen gemide isyan ediyolar bu benim işimmi diye.arkadaşım yargılama yapmıycaksın eger kaptan yada 1.zabıt bu yonde düşünüyorsa yargılama yap(tabıkı istisna durumlar yani keyfi olaylar hariç) çnkü içinde yaşadığın gemideki her iş senindir...

Gemi Adı Tipi Bayrağı Yapım Yılı / Yeri DWT GRT KW
KIANA PIONEER Kuru Yük Panama 1986 / JAPONYA 41000 23561 6207
H PIONEER Kuru Yük Liberya 1982 / INGILTERE 30900 17152 8827
ACJ PRIDE Kuru Yük Panama 1983 / JAPONYA 21340 12905 8100
KAYA PIONEER 1 Kuru Yük Panama 2009 / UKRAYNA 8473 5089 6600

filosu bu şuan kaya ispanyaya gidiyor kıanada crotıa ya gemiler çalışıyor yani istersen marine trafficten gemilerinede bi bak

Geri