Yük çeşitleri Proje ödevim

ilhan5206

Küpeşteci
Denizci
Deniz ve liman işletmeciliği bölümü okuyorum proje ödevim yük çeşitleri konusu ne kadar arasam da konuya dair bir şeyler bulamadım. limana gittiğimde ise kimse yardımcı olmadı bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim şimdiden.

Konuya gemi çeşitlerinden başlarsan senin için daha yaratıcı olur. Ambalajlı yükler konteyner gemileri ile sıvı yükler tankerler ile tekerlekli yükler RoRo'lar ile taşınırlar dökme yükler kuru yük gemileri ile .. Sonrasında bunları çeşitlendirebilirsin ..

Gemi tiplerinden yola çıkarak öncelikle bir sınıflandırma yapmalısın,
Daha sonra en geniş kapsamlı olan dökme ve sıvı yükleri ülkelerin gemilerle ithal-ihrac ettiği ürünlerini araştırarak geliştirebilirsin.

Aşağıdaki listeyi
-Katı Yükler
Kuru Yükler
Konteyner Yükleri
Genel Kargolar

-Likit Yükler
Petrol Ürünleri
Kimyasal Yükler
Gaz ürünleri

şeklinde başlıklara alabilir ve alt başlıklarını araştırarak tamamlayabilirsin.

Yük Gemileri
1-Kuru Yük Gemileri
Dökme yük gemisi, maden cevheri, hurda metal, hububat gibi dökme hâlde bulunan yükleri taşıyabilen gemilerdir.

Konteyner gemileri, özel olarak imal edilen çeşitli ebatlarda bulunan konteyner adı verilen kasaları taşıyan gemilerdir. Hızlı ve sık sefer yapan gemilerdir.

Genel kargo gemileri, paketli hâlde ve düzenli istif edilebilen yükleri taşıyabilen gemilerdir.
Soğuk havalı gemiler, yükleri bozulabilecek ürünlerden olan ve bunları soğutucularıyla koruyabilen gemilerdir.

2- Tankerler, sıvı veya gaz hâlde yük taşıyan gemilerdir. Taşıdıkları yükün türüne göre özel olarak tasarlanıp donatılırlar.

Petrol tankerleri, ham petrol taşıyan gemilerdir. Genellikle petrol kuyusu, açık deniz platformu ya da terminallerden yükleme yapıp, rafinerilere tahliye yaparlar.

Ürün tankerleri, petrol ürünleri taşıyan, rafinerilerden yükleme yapan gemilerdir.

Kimyasal tankerler, sıvı hâlde kimyasal ürünler taşıyan gemilerdir.

Gaz tankerleri sıvılaştırılmış ya da sıkıştırılmış hâlde gaz taşıyan, özel yükleme-tahliye ve güvenlik sistemleri ile donatılmış, yüksek yatırım maliyeti ve özel işletme şartlarına sahip gemilerdir.

LPG Tankerleri: Sıvılaştırılmış petrol gazı taşıyan gemilerdir.
LNG Tankerleri: Sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan gemilerdir.

Geri