Yurtdışı Denizcilik Eğitim Olanakları

necdet

Küpeşteci
Denizci
merhaba ben ünüversitede denizcilik fakültesi güverte bölümünde okumak istiyorum ama büyük ihtimalle puanım tutmayacak.onun için yurt dışındaki ünüversiteler hakkında bilgisi olan varsa lütfen bilgi verebilirmi.(özellikle azerbaycan, gürcistan, ukrayna,rusya gibi )

Yurt disinda okursun ama Turk armatorlere calisabilir misin bilemem. Bu arada 20 evvel stajyerler gemilere giderken yataklarini da goturuyorlarmis, durum o kadar kotu imis. Simdi de yorganini goturmen gerekebilir! Ne ayaksin der gibi iki kolunu acarak seni karsilayan personel mudurleri, evrakalrini gecerliligini ve gercekligini bir avukat edasi ile aciklaman beklentileri. aksama gemi var gel deyip de ayrintilar hakkinda aradiginda telefonlarina cevap vermeyen simsarlar, Yabanci yeterlilik belgelerin oldugunu ogrendiginde Turk pasaortun olmasi nedeni ile sana is vermeyen(halbuki officer disindaki pozisyonlara Turklerden almada sakinca gormezler) yabanci firmalarin Turkiye temsilcileri, kafasinagore yonetmelik yazip cikmaza sokacak kadar seni yanlis yonlendiren firma calisanlari, senin yurtdinda okumani dunyalar kadar para sactiktan sonra karsilarina gecirip de sana kendi acili hayat hikayeleri anlatmaya merakli, seni para jigolosu yerine koymak isteyecek keli felli amcalarin senin oralarda okumani, geldiginde de senin uzerinden eglenmek icin bekliyor olabilirler. Ama hayatta bir boku yiyeceksen gumus kasikla yemeni tavsiye ederim. Saygilarimla.

Geri