Zabit Yeterlik Yeniletme Nasil Yapilir? (hizmetsiz)

kaptancanali

Denizci
Denizci
İyi gunler herkese, bir sorum var kesin bilgisi olanlar cevaplayabilirmi?
Uzakyol vardiya zabitiyim yeterligim kasimda biticek. Sadece 10 ay hizmetim var, 2 ay eksikten dolayi yeterligimi hizmetle yeniletemicem bunun yerine yonetmelikte sinav veya kurs yaziyor ama ben dun İzmir liman baskanliginda gemiadami isleri sorumlusuna sordum bunu, sinavla kursla olmaz dedi sadece yeterligin bir alt yeterlige dusecek o sekilde 3 ay hizmet verip geri yukseliceksin dedi. Konu hakkinda net bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
Eger sinavla kesin oluyorsa, yds girmem gerekirmi? Fakulte mezunuyum daha once girmedim hic.
Yonetmelikte yazan kurs ne kursudur? hangi yontem daha kolay olur?
Tesekkurler herkese

Merhaba, benzer durumdayız ve eski dereceme henüz kavuştum. Uzakyol vardiya mühendisi olarak 1 yıl çalıştıktan sonra 2014 yılından sonra hiç deniz hizmetim olmadığı için ehliyetim derece düşürülmüştü. İzmir limanda memur neden öyle konuşmuş anlayamadım ama ben önce sağlık belgemi yeniletip sonra da makina sınavlarına girdim ve en sonunda stcw sınavına da girdikten sonra yeni cüzdan talebinde bulundum. Bu işlemlerin hiç birisi içi kursa gitmiş değilim, ayrıca hiç bir işlemi de liman başkanlığından halletmedim. Online başvuru sisteminin verimine gelirsek, maalesef kafa karıştırıcı unsurlar içeriyor. Eski ehliyetin geri alınması için online başvuruda ekranda sunulan seçeneklerin sırasında çok açık şekilde yanlış var. Yazılımı kim yaptıysa dilerim her Allah'ın günü yeniden saha testine maruz kalsın dedim sonunda. Neyse neticede kursa gitmeden eski yeterliliğime kavuşmuş oldum.

Geri