Zabitlik Için Gasm Sınavını Geçtikten Sonra Yapılacaklar

zozozim

Küpeşteci
Denizci
İyi günler ,
Bn GASM sınavlarını vrdim.Sınav başarı belgeleri düzenlendikten sonra Uzakyol vardiya mühendisi ehliyeti alabilmem içn liman başkalığında ne yapmma gerektiği hakkında kapsamlı bir bilgisi olan var mı?Bölge müdürlüğünün sayfasına baktığımda bunun ile alakalı herhangi birşey bulamadım sadece gasm sınavına girebilmek için gerekli belgeleri sıralamışlar.Şimdiden teşekkür ederim.

Kardeşim benim bir arkadaşım dün ehliyetini çıkarttırmak için başvurdu. Bana söylediği kadarıyla; sınav başvuru esnasında verdiğin dosyayı sana geri veriyorlarmış, sonrasında bir dilekçe doldurup, Garanti Bankası'nada bir miktar ehliyet işleme (yazma) harcı yatırıyormuşsun. Ardından dekont, doldurduğun dilekçe ve mevcut Gemi Adamı Cüzdanını dosyayla birlikte tekrar teslim ediyormuşsun. Tabii yukarıda yazdıklarımı yapabilmen için senin "Başarı Belgenin" sınava girdiğin "GOSS merkezinden", Tuzla'daki "GASM merkezine" gönderilmiş olması, oradanda bağlı bulunduğun Liman Başkanlığı'na gönderilmiş olması gerekiyor.

Bütün bildiklerim bu kadar. Umarım faydası olur.

Sevindim.Benim başarı belgem gelmiş.Yaarın İst liman başkanlığına gidip senin dediğin gibi dosyamı alıp para yatıracağım ve işlemlere başlayacağım.

Tam bir hafta sürdü . Ama bugün gittim karaköye sistem çalışmıyordu.Parayı yatıramadım.Yarın bir daha deneyeceğim.Dosyayı geri verdikten yaklaşık 7 iş günü içerisinde ehliyeti veriyorlarmış.

Ben girtim bugün.Dediğin gibi dosyamı aldım.Sonra bankaya git dediler para yatırdımGeldim dosyayı verdim ve 10 gün sonra gel al dediler.Olay bu kadarmış.Yalnız sende ileri yangın ve sağlık sertifikası var mı?yoksa onlarıda alman gerekiyormuş.Ben staja çıkmadan almıştım adamlar şaşırdı.Umarım ileriler vardır ve stcw ler ile uğraşmazsın. Senin aklında soru kalmadı mı 5 ocakta Çanakkalede girecekmiş Fahrettin_bjk.Aklında kalan varsa yaz yardımcı ol . en aklımda kaldığı kadarı ile yazdım.İlerde de bunlar ize yardımcı olacak.En azından kendimize çıkan soruları yazarsak birdahaki sınavda buraya girer sorular neymiş diye bakabilirz.İyi akşamlar.

Senin adına sevindim kardeşim. Çok teşekkürler bilgilendirmen için. Benimde başarı belgem gelmiş. Perşembe günü limanında olur git başvur dediler. Bende bahsettiğin 2 sertifika var sıkıntım yok. Soruları yazmaya gelince benim 3. girişimdi sınava fakat soruların 18 tanesi kitaptan geldi. Sadece 2 tane soru farklıydı onunda biri problemdi. Diğeri ise; -Jeneratörü stop ettikten sonra, akünün boşalmasına aşağıdakilerden hangisi kullanılarak engel olunur? Cevap: Konjonktör

Ben girtim bugün.Dediğin gibi dosyamı aldım.Sonra bankaya git dediler para yatırdımGeldim dosyayı verdim ve 10 gün sonra gel al dediler.Olay bu kadarmış.Yalnız sende ileri yangın ve sağlık sertifikası var mı?yoksa onlarıda alman gerekiyormuş.Ben staja çıkmadan almıştım adamlar şaşırdı.Umarım ileriler vardır ve stcw ler ile uğraşmazsın. Senin aklında soru kalmadı mı 5 ocakta Çanakkalede girecekmiş Fahrettin_bjk.Aklında kalan varsa yaz yardımcı ol . en aklımda kaldığı kadarı ile yazdım.İlerde de bunlar ize yardımcı olacak.En azından kendimize çıkan soruları yazarsak birdahaki sınavda buraya girer sorular neymiş diye bakabilirz.İyi akşamlar.
selamlar ben sınavları verdim uzakyol vardiya mühendisi ehliyeti çıkarmam için ileri yangın ve tıbbi bakım sertifikaları şart mı ne yapmam gerekiyor bunun için acaba ? ilginize teşekkürler..

selam arkadaşlar bende goss sınavlarını verdim başarı belgelerinin gelmesini bekliyorum bir sorum olacaktı sizlere, zabitlik ehliyetini almak için bizim liman cüzdanını değiştirmek gerekiyor mu şart değil heralde, bir de toplam nekadar para yatırılıyor total maliyeti nedir alan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. teşekkürler

Geri