Zabitlik Sınavına Giriş ile ilgili

Buğra

Denizci
Denizci
Selamın aleyküm cümleten. Denizcilik fakültesi son sınıf öğrencisiyim. 12 ay stajımı tamamladım ve 3. sınıf da dahil olmak üzere tüm derslerimi başarı ile tamamladım. Okuldan uzakyol vardiya zabitliğine girebilmem için gerekli kağıdı aldım. Sicil limanım olan istanbul'a başvuracağım ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sadece bana yazılan yazı ve liman cüzdanımla mı yoksa staj defterlerim , hizmet belgelerim ve diğer bilgi/belgelerim de isteniyor mu ? Stajımın bir bölümü kabotaj oldu.. 500GRT 'dan büyük İDO'da.. Hizmet belgem var ama giriş çıkışım yok... Sigorta kaydımın da olup olmadığını bilmiyorum... Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Saygılar.

Kabotajda yapılan hizmetlerin işleri biraz zor. Uğrak limanlardan kaç gün limanda kaldığını yazılı olarak öğrenmen ve personel listesi alman gerekiyor.
SGK dökümünü SGK müdürlüklerinden yada E-devlet.gov.tr internet ortamından barkodlu olarak alabilirsin.Hizmet belgelerinin bir kopyasını okul alacak, staj defterini de alacak.
Stajını bitirdiğine dair sana bir yazı verecekler.
Bu yazı ve hizmet belgelerinin diğer kopyaları, SGK dökümü, Sağlık Raporun, fotoğrafların, pasaport giriş çıkışların, liman cüzdanın ile birlikte limana gidip sınav başvurunu başlatacaksın.

Çok teşekkür ederim. Bugün aradım limanı fakülteli olduğumuz için sadece okulun vermiş olduğu 12 aylık stajını tamamladığı ve uzakyol vardiya zabitliği eğitimini aldığına dair yazısı yetiyormuş. Ayrıca iki resim , sağlık belgesi , gemi adamı cüzdanı , öğrenci belgesi gerekliymiş . Hizmetlere , giriş çıkışlara , staj defterlerine ve sigorta kayıtlarına okul bakarak o kağıdı verdiği için ve liman da bu yetkiyi onlara verdiği için bir daha bir daha istemiyorlarmış.

Saygılar.

Geri