Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. Sizce Nasıl?

• Konuyu açan Konuyu açan elvisozan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
Şahsi düşüncem bir eğitim öğretim yerini politika ile bağdaştırmak çok saçma gelsede bu konuda biraz haklı olabilirsin.
%42,86 lık bir kesim zaman kaybı diye belirtmiş düşüncesini.
Ancak teorik dersler İTÜ'de sanki deniz üzerindemi veriliyor.
Zaten mantıklı düşünürsek ne öğreniyorsak staj döneminde veya mezun olup bir gemiye katıldığımızda öğreniyoruz herşeyi.
Yüzmede derseniz heralde bi havuzları vardır .
Yani bence okul okuldur deyip geçmemek lazım gene ama iyi derecede sayılabilecek bir okul.
vanda denızcılık lısesı varda gazıantepde denızcılık unıversıtesı bolumu olmuşşa ne olur anket cok sacam turkıyenın neresı olursa olsun destek verıyorum

Ama Van'da Van Gölü olduğunu unutmamak lazım :)

:)gölumuz var zaten bız o göle deniz diyoruz karı kıyı gozukmedıgı ııcn bak bı arkadas cok guzel yorumlamıs okulda ogrendıgın kadar ogren meslegı yaparken ogrenıyorsun gemıdeyken stajdayken

haklısınız

Şahsi düşüncem bir eğitim öğretim yerini politika ile bağdaştırmak çok saçma gelsede bu konuda biraz haklı olabilirsin.
%42,86 lık bir kesim zaman kaybı diye belirtmiş düşüncesini.
Ancak teorik dersler İTÜ'de sanki deniz üzerindemi veriliyor.
Zaten mantıklı düşünürsek ne öğreniyorsak staj döneminde veya mezun olup bir gemiye katıldığımızda öğreniyoruz herşeyi.
Yüzmede derseniz heralde bi havuzları vardır .
Yani bence okul okuldur deyip geçmemek lazım gene ama iyi derecede sayılabilecek bir okul.

Ama Van'da Van Gölü olduğunu unutmamak lazım :)

benim amacım siyasetle bağdaştırmak değildi.fakat sizlerinde bildiği gibi ülkemiz kaliteden çok kim kimin yanında yani keni adamını seçmeye yönelik kararlr veriyor.hani iktidar cephesi bilinen adıyla cemaat her zaman her yerde kendi adamına öncelik tanımıştır,bunu herkesin en az benim kadar iyi bildiğini düşnüyorum.denizcilik müsteşarlığı ve denizcilik firmalarının bir çoğu bu adamların elinde olduğu için iş bulmada öncelik tanırlar diye düşünüyorum.amacım siyasetle bağdaştırmaktan çok siyasetle bağdaşan kısmını göz önünde tutmak..teşekkür ederim.hoşçakalın...

Zaten ilk cümlemin sonunda belirttiğim gibi bu konuda biraz haklı olabilirsin demiştim. Vede katılıyorum sana katılmıyorum değil. Malesef ülkemizde zaten özel yurtlar özel üniversite ve okullar ''yüzde'' olarak hükümet cephesinde. Tabiki insanları sınıflandırmamak gerek bu çok iğren hatta itici birşeydir. T.C anayasalarına göre herkes kendi düşünce özgürlüğüne sahiptir (artık ne kadar serbest onu bilmem anladınız siz) :) . Ama olaya perspektif olarak bakarsak doğru bir yaklaşım dediğin. Ancak insan olan insan,bir kimseyi işe alırken dinini ırkını soyu ilgilendirmez kendisini. Keşke ülkemizde işler böyle yürüse demek geliyor içimden ama nafile . Merak etme zaten zirvedende mezun olsan herhangi gibi bi yerdende mezun olsan işssiz kalmazsın denizcilikte açık çok :) Selametle

benim amacım siyasetle bağdaştırmak değildi.fakat sizlerinde bildiği gibi ülkemiz kaliteden çok kim kimin yanında yani keni adamını seçmeye yönelik kararlr veriyor.hani iktidar cephesi bilinen adıyla cemaat her zaman her yerde kendi adamına öncelik tanımıştır,bunu herkesin en az benim kadar iyi bildiğini düşnüyorum.denizcilik müsteşarlığı ve denizcilik firmalarının bir çoğu bu adamların elinde olduğu için iş bulmada öncelik tanırlar diye düşünüyorum.amacım siyasetle bağdaştırmaktan çok siyasetle bağdaşan kısmını göz önünde tutmak..teşekkür ederim.hoşçakalın...

Teorik eğitim açısından deniz kenarındaki eğitim veren üniversitelerden elbetteki bir farkı olmayacaktır ama bunun bide uygulama dersleri kısmı var ve burada okuyan arkadaslar deniz kenarında eğitim alan arkadaslardan bu noktada geride kalacaktır.Bu acık stajda malesef kapanmıyor çünkü ülkemizde stajerlere ayak altında dolaşma yeter mantığı uygulanıyor.Dolayısıyla bu arkadaşlar mesleklerine bir adım geride başlamak açığı kapamak için ekstra çalışmak zorunda kalacaklardır.Buranın puanı bu dezavantajdan dolayı daha düşük olacağı için deniz kenarındaki üniversitelere puanı yetmeyen ancak bu işi kafaya koyan kişilere iyi bir alternatif oluşturabilir...

yazdıklarınızın çoğuna bende katılıyorum.fakat birkaç yerde farklı düşünüyoruz bence...yani şöyle belirtim.puan sıralamsaına baktığımız zaman hemen hemen karadeniz teknik üniversitesiyle aynı puanana sahip bir okul(100 de 100 busluları belirtiyorum) yine başka bir sahil kenti olan rizenin üniversitesinden puanları daha yüksek...sizce bu okulu seçmelerinin nedeni nedir?yanlış anlamayın laf vurmak için değil,gerçekten merak ettiğim ve eğer biliyorsanız cevaplamanız için soruyorum..teşekkürler...hoşçakalın...

Teorik eğitim açısından deniz kenarındaki eğitim veren üniversitelerden elbetteki bir farkı olmayacaktır ama bunun bide uygulama dersleri kısmı var ve burada okuyan arkadaslar deniz kenarında eğitim alan arkadaslardan bu noktada geride kalacaktır.Bu acık stajda malesef kapanmıyor çünkü ülkemizde stajerlere ayak altında dolaşma yeter mantığı uygulanıyor.Dolayısıyla bu arkadaşlar mesleklerine bir adım geride başlamak açığı kapamak için ekstra çalışmak zorunda kalacaklardır.Buranın puanı bu dezavantajdan dolayı daha düşük olacağı için deniz kenarındaki üniversitelere puanı yetmeyen ancak bu işi kafaya koyan kişilere iyi bir alternatif oluşturabilir...

yazdıklarınızın çoğuna bende katılıyorum.fakat birkaç yerde farklı düşünüyoruz bence...yani şöyle belirtim.puan sıralamsaına baktığımız zaman hemen hemen karadeniz teknik üniversitesiyle aynı puanana sahip bir okul(100 de 100 busluları belirtiyorum) yine başka bir sahil kenti olan rizenin üniversitesinden puanları daha yüksek...sizce bu okulu seçmelerinin nedeni nedir?yanlış anlamayın laf vurmak için değil,gerçekten merak ettiğim ve eğer biliyorsanız cevaplamanız için soruyorum..teşekkürler...hoşçakalın...

Puanın düşük olmasından kastım zaten çok büyük farklar değil ama sınav sistemimizde 2-3 puan bile onbinlerce kişi farkedebiliyor...Rize konusuna gelince bazı şehirlerimiz malesef üniversite konusunda şanssız çünkü öğrencinin sosyal isteklerini karşılamıyorsa açtığı bölüm için süper şartlara sahip olup iyi bir eğitim verse bile bizim öğrencilerimizin gözüne giremiyor ve ya az tercih ediliyor yada düşük puanlı çağresiz arkadaşlarla doluveriyor buda o üniversitenin tercih taban puanlarını aşağıya düşürüyor...Yani özetle üniversitelerimiz puanlarını çoğu kez eğitimleri değil bulundukları şehirlerin sosyo kültüler şartları belirliyor.Aslında bu çok yanlış ama malesef böle İstanbul,Ankara,Bursa,Eskişehir gibi şehirlerdeki üniversiteler kötü eğitim verdikleri bölümlere bile yüksek puanla öğrenci alıyorlar çünkü aşırı talep görüyorlar...İşte Antepteki bölümün puanın Rizeden yüksek olmasının sebebide tam olarak bu bence yoksa yeni eğitime başlayan bir fakültenin yıllarca bu eğitimi vermiş bir fakülteden yüksek puanla öğrenci alması mantık çerçevesi içinde değil,heleki denizcilikten bahsederken ve konumsal olarak birinin süper diğerinin alakasız bir yerde olmasına rağmen...Önceki yazımdada dedim bu bölümün açılmış olmasınakarşı değilim alternatif oluşturduğunu düşünüyorum ancak bir yandanda Türkiye de bütün kıyı şehirlerinde denizcilik fakülteleri veya alakalı bölümler varmı diyorum cevabı hayır...İşte tam burda karşıyım bütün sahil şehirlerinde denizcilik bölümleri olur ve alternatif için böle bir atak yaparsın anlarım ve tam destek veririm ama daha kıyıda yayılamamışken denizcilik konusunda içerdeki şehirlere yönelmeye izin vermekte YÖK ün işini ne kadar bilmeden yaptığını gösteriyor....

Zannedersem bir mevzuatta geçen maddeye göre "Denizcilik okulları Sahile en fazla 100 metre uzaklıkta kurulabilir." hükmü bulunuyordu 2005 yıllarında. Galiba yürürlükten kaldırıldı ki birçok sahille alakası olmayan okul kuruldu.
Ama Zirve Üniversitesi'nin kampüsü nerededir bilemiyorum.

kurulsun 10 tane daha kurulsun denizcilik fakültesi. armatörler navlunlar düşük diye maaşları düşürüyor. şirketler batıyor gemiler azalıyor ama biz 50 tane denizcilik lisesi açıyoruz , Gaziantepe denizcilik fakültesi kuruyoruz. çok değil 5 sene sonra karadaki kişilerle aynı maaşı alırız. Önce türkiye'deki denizcilik filosunu büyütsünler, yeterince personel var zaten

zirvenin resmi sitesinde okuduğuma göre hazırlık, 1 ve 2. sınıflarda gaziantepte ders işleniyor. 3. ve 4 sınıfta ise şuan kurulmaya çalışılan adana ceyhan da bir yerde okunacakmış. uygulamalı olsun diye. (70 dönüm araziye)....

denizcilik uygulama ile öğrenilen bir meslektir isterseniz dünyanın en iyi üniversitesinden mezun olalım uygulama olmazsa hep en önemli yanımız eksik kalır.Bu uygulamalarda üniversitedeki deneyimli hocalarımız ve büyüklerimiz sayesinde oluyor.Gaziantep te çok deneyimli hocalarımız mı var ?Hepsi hemen hemen büyük şehirde

denizcilik sadece öyle okulda gördüğün dersle gemide stajla olmaz denizcilik okulu olan şehirlerin denizci bir kültürü olması, dokusu olması gerekir belki "romantik" düşünüyorum ama denizci sadece okul ve çalışmayla olunmaz bunu çok iyi biliyorum...

Geri