10.02.2018 Gemi Adamı Yönetmeliğinde Değişiklik

E yds ile normal yds nin bi farkı yokki biri bilgisayarda biri yazılı. Zaten eyds sınavının çıkması normal yds nin yılda 2 defa yapılıyor olmasından dolayı ve çoğu kurumun yds puanı istemesiyle ortaya çıktı. E yds ile normal yds aynidir hiç sıkıntı yapmayın.

Arkdaslar yönerge yayınlanmadan sınav hakkı elde etmiş kişiler ne olacak herhangi bilgi yok

Merhabalar,

Ben de aynı konuyu merak etmekteyim. Sınavlarım devam ettiğinden yönetmeliği detaylı inceleyemedim ancak yds nin yeterlilik sınavına girmek için ön kosul olarak sunuldugunu düşünüyorum. Yds den gerekli yeterliliği sağlayıp Yeterlilik sınavına girme hakkı elde ediyoruz. Halihazırda sınav hakkı olanların muaf oldukları gözüküyor sınav hakları dewam ettiği sürece.. Tabii bu benim kendi yorumum ve temennim

Ben sınavlara gemide oldugum için basvuru yapamadım hizmetim kasım 2017 de doldu.yani yeni yasa yürürlüğe girmeden önce benim kazanılmış hakkım yokmu sizce.

Yeni yönetmeliğe göre sınava kayıt yaptıranlar yada toplam hizmetlerini liman başkanlıklarında saydıranlar için kazanılmış hak uygulanıcak.Açıkça son paragrafta belirtilmiş geri kalan ben ve siz dahil herkes yds ye tabi oldu.

Ek olarak 2. Kaptanlık ve 2. Mühendislik için sınav kalkmış görünüyor.Madde 29 da yazılanlardan bunu anladım.Detaylı bilgiye sahip olan varsa lütfen bizimle paylaşsın.

Sunava kayıt yaptıran yada hizmet saydıranlar demişsin, benim hizmet sürem kasım 2017 de doldu öyle kazanılmış hak varsa benim faydalanamamam saçmalık değilmi

Sn Erman Türkyılmaz hangisini göremediniz?Kazanılmış hak en alt paragraflardaydı.Telefondan internete girdiğimden dolayı direk sayfaya eklenti yapamadım,Diğeride Madde 29 uzakyol makine 2. mühendisliği için gerekli olan koşullar belirtilmiş.Selamlar.

Sn Hasan Gökhan,İnternete kazanılmış hak yazarsanız detaylı açıklamaları mevcut.Ben oradan okudum.Konuya daha iyi hakim olanlar varsa lütfen bilgi paylaşımında bulunsunlar.Hukukçu olmamakla beraber kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

5 yıl görev yapmayıp yeterliliği bir alt seviyeye düşen gemi adamları da alt yeterliliği veya 3 ay hizmetten sonra verilecek olan asıl yeterliliği cüzdana işletmek için yabancı dil sınavına girmek zorunda olacaklar mı?

--4 yıllık mezunları3.lük alırken ingilizceden muaf madde 62
--İngilizce belgesi 5 yıl geçerli madde 62
--gasm sınavları eskisi gibi(öyle anladım)
asıl merak ettiğim kazanılmış hak olayı,ben 2 şubatta hizmet toplattım şimdi ne olacak?;)
resmi gazetede şu var

1997 tarihli Yönetmelik ile kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 5
e) Uzakyol vardiya mühendisi/makinisti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, bu Yönetmeliğe göre sınavsız yeniden düzenlenir.
f) Uzakyol ikinci mühendisi/makinisti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, bu Yönetmeliğe göre sınavsız yeniden düzenlenir.
g) Uzakyol başmühendisi/başmakinisti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, bu Yönetmeliğe göre sınavsız yeniden düzenlenir.

Merhaba arkadaşlar yeni yönetmelikte:
"Elektro-teknik zabiti yeterliliği almak için toplam 12 ay satajın ; altı ay'ı idarece onaylı atölye tesislerinde yapılmalıdır." şeklinde ibare var.İdarece onaylı atölye tesisleri ne demektir?Tersane falan mı?Bu staj için nerelere başvuru yapmam lazım.

saygılar..

Hizmet saydırıp sınav başvurusu yaptı isen (10.02.2018'den önce) yırttın yok yapmadıysan şimdi senden yds istiyorlar başvuru evrakları ile beraber.

Merhabalar,

Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce 10 subat 2018 den önce sınav basvurumu yapmıstım bugün de yeterliliğimi işletmek için liman başkanlığı na gittiğimde yds ile ilgli bir talepleri olmadi yanı aynen dediğiniz gibi işlemlerinizi 10 subattan önce yapıp hizmetinizi saydırdıysanız bir sıkıntı olmuyor.

Geri