17.11.2020 İskenderun Hukuk 1. Zabit

ugurgaptan

Küpeşteci
Denizci
Aşağıdakilerden hangisi kaptanın özel hukuka ilişkin görev ve yetkilerine girmez?
-şahsi sicil ve nüfus memurluğu yapmak
Aşağıdaki hallerden hangisi TTK 1235. md kapsamındaki gemi alacaklısı hakkı değildir ?
-Geminin sigortacılarına olan borçları( şıklar tamamen farklıydı ama sigortacı borcu vardı onu işaretledim)
Marpol ek II hangi maddelerle denizlerin kirletilmesin önlenmesine ilişkin tedbirleri kapsar?
-Dökme zehirli sıvı maddelerle
Marpol ek V'de belirtilen gemilerden atılan çöplerden kesinlikle yasak olan madde hangisidir?
-Sentetik halatlar
Kış zamanı kereste yükü yükleme fribord markası hangisidir?
-LW
Sopep marpol sözleşmesinin hangi eki kapsamında kaç grt'den büyük yük gemileri için düzenlenerek gemide bulundurulması zorunludur?
-Ek-I , 400 GRT

Bunlar kitaptan çıkan sorulardı.

Booking note ile ilgili hangisi yanlıştır , diye bir soru vardı yükün gemiye taşıyan tarafından yüklendiğine dair belgeyi işaretledim.
Donatan iştirakinde hangisinde ya da hangilerinde oylamaya gidilmesine gerek yoktur ? Cevap yalnız III kendi aralarında müdür seçme dedim. I ve II hatırlamıyorum ama oylamaya gidilir diye düşündüm.
Marpol ek II kapsamında gemilerde bulundurması gerekli teçhizatlar nedir ? Arıtma sistemi,dezenfekte ediciler,boru devreleri gibi teçhizatların olduğu şıklar vardı en çok ekipman hangi şıktaysa onu işaretledim. Çünkü hepsi gereklidir diye düşündüm diğer teçhizatları hatırlamadıgım için yazamıyorum.
Hangisi çatma değildir ? I Gemiye çarpma II Rıhtıma çarpma III Sandala çarpma IV Kendini çeken romorkere çarpma . II,III,VI şıkkını işaretledim
Liman çıkış belgesini vermeye yetkili kurum hangisidir ? Liman başkanlığı dedim.
İş akdi ile hangi doğrudur ? İş akdinin süresi bitmiş işe kararlaştırılan limanda eğer orda da mümkün olmazsa bir sonraki uygun limana kadar iş akdi süresi uzar gibi şık vardı onu işaretledim. Diğer şıklar da bu cümlenin değişik halleriydi işte süre ilk limanda biter , yükleme limanında biter gibisinden.

90 ile geçtim aklıma gelen sorular bunlar herkese başarılar.

Kaç yolcudan sonra yolcu gemisi olarak adlandırılır gibi bir soru vardı . Ben 12 yaptım büyük ihtimalle doğru çünkü roroda staj yaparken 12 den fazla yolcu alamıyorduk passenger ship olmadığımız için

Geri