2012 Yat Kaptanlığı Online Sınav Soruları

seadoor

Küpeşteci
Denizci
slm arkadaşlar mayıs ayında yat kaptanlığı onle sınavlarına gireceğim. soruların son durumu ile ilgili bişey bilen var mı? bugüne kadar çıkmış olan sorulardan oluşan soru bankası tamamen değiştirildimi? Bu konuda bilgisi olan varsa ltf yardımcı olsun. Bu belgeye çok ihtiyacım var.

sınava girdim ama 2 dersten kaldım. motor ve ingilizce soruları hariç diğerlerini değiştirmişler. eski sorulardan 3 er 4er tane ancak çıkıyor. Bu tamamen bir para tuzağı. Seyir sınavında gemicilik soruları, haberleşme sınavında ingilizce soruları çıktı. Yani tutarsızlık diz boyu, müfredatta olmayan sorular da vardı. Adamların hedefi her öğrenciyi bi kaç defa sınava sokmak ve her seferinde parasını almak. kınıyorum bu durumu.

Eyvallah kardeşim saol.bidahakinde gecer kurtulursun.bendede fazla bi kaynak yok.elimdeki test soruları oda kaç senesinin notlarıdır Allah bilir.peki sana göre nerelere ağırlıklı calışmam lazım ne yapmam lazım.

yeni sorular var bende ama gördüğümüz derslerle alakası yok zor ve kafa karıştırıcı

VHF/GMDSS soruları:
1. Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi acelelik mesajının gönderilmesini gerektirmektedir ?
A) Deniz aracının su alması
B) Deniz aracında ağır bir yaralının bulunmasıC) Deniz aracında yangın çıkması ve söndürülememesi
D) a ve c seçeneklerinde verilenlerin herikisi
E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerden hiçbiri

2. Sürekli olarak A3 deniz bölgesinde çalışan gemiler, kendilerine sunulan bakım seçeneklerinden en az kaçını seçmek zorundadırlar ?
A) Birini B) İkisini C) Üçünü
D) Dördünü E) Seçmek zorunluluğu yoktur

3. 498 grt’ luk bir yük gemisinde kaç adet su geçirmez taşınabilir VHF EL telsiz aygıtı bulundurulması zorunludur ?
A) En az 1 adet B) En az 2 adet C) En az 3 adet
D) En az 4 adet E) En az 9 adet

4. Bir geminin 2174.5 kHz frekansında kullanabileceği en yüksek çıkış gücü, aşağıdakilerden hangisidir ?
A) 500 kW
B) 5 kW
C) 150 W
D) 400 WE) 25 W

5. DSC tekniği ile gönderilen tehlike çağrısında sonraki iletişimin türü ile ilgili bilgi girilmediğinde aygıt, hangi bilgiyi girer ?
A) DSC tekniği ile yapılacağını
B) NBDP tekniği ile yapılacağını
C) RTG tekniği ile yapılacağını
D) RTF tekniği ile yapılacağınıE) Tehlike çağrısı iptal edildi.

6. A1 deniz bölgesi, aşağıdaki hangi seçenekte doğru olarak tanımlanmıştır ?
A) VHF DSC kıyı istasyonlarının kapsam alanı içinde bulunan ve VHF DSC alarmlarının alına bildiği, kıyıdan 70 – 80 deniz miline kadar olan uzaklık.
B) VHF DSC kıyı istasyonlarının kapsam alanı dışında olan ve MF alarmlarının alınabildiği uzaklık.
C) VHF DSC kıyı istasyonlarının kapsam alanı içinde bulunan ve VHF DSC alarmlarının alınabildiği lıyıdan 100 deniz miline kadar olan uzaklık.
D) VHF DSC kıyı istasyonlarının kapsam alaını içinde bulunan ve VHF DSC alarmlarının alınabildiği kıyıdan 20 – 30 deniz miline kadar olan uzaklık.E) COSPAS-SARSAT uydularının kapsam alanı içinde kalan deniz bölgesi

7. Telsiz telefonla yayınlanacak olan bir emniyet mesajının işareti aşağıdakilerden hangisidir ?
A) PAN PAN
B) MEDICAL
C) SECURITY
D) SAFETY
E) SECURITE

8. COSPAS SARSAT EPIRB aygıtları ile ilgili aşağıdaki seçeneklerde yazılı olanlardan hangisi doğrudur?
A) 1.6 GHz frekansında çalışırlar
B) Ekvatoral yörüngelidirler.
C) A1, A2, A3 deniz bölgelerini kapsarlar
D) Çıkış güçleri 25 W’ tır.
E) 406 – 406.1 MHz’ de çalışırlar.
9. GMDSS Telsiz kayıt defterinde (jurnalinde) haberleşmeden sorumlu görevlilerle ilgili bilgiler hangi bölüme yazılır ?
A) A bölümüne
B) B bölümüne
C) C bölümüne
D) EK bölümüne
E) Tüm bölümlere yazılabilir

10. MMSI, ulusal heceleme alfabesi (fonetik alfabe) ile, aşağıdakilerden hangisi gibi kodlanır ?
A) Manisa Manisa Samsun Isparta
B) Manisa Manisa Sinop İzmir
C) Mersin Mersin Sinop İzmir
D) Merih Merih Seydi İstif
E) Mehmet Mehmet Sait Irmak

11. Aşağıdaki istasyonlardan hangisi NAVTEX yayını yapmaktadır ?
I - Trabzon
II – Samsun
III -Zonguldak
IV – İskenderun
A) III
B) I – IV
C) I
D) III – IV
E) II

12. SART aygıtlara ne kadar aralarla test edilmelidir ?
A) Her gün
B) Her hafta
C) Her ay
D) Her yıl
E) Gemi kaptanı tarafından belirlenen günlerde

13. Bir uçağın denize düştüğünü gören yat tarafından RTF (telsiztelefon) tekniği kullanılarak aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilen işaretle başlayan çağrı yapılmalıdır ?
A) PAN PAN
B) SEELONCE MAYDAY
C) MAYDAY RELAY
D) MAYDAY AIRCRAFT
E) MAYDAY

14. G2B uluslararası heceleme alfabesi (fonetik alfabe) ile aşağıdakilerden hangisi gibi kodlanır ?
A) Golf Kartetwo Bravo
B) Golf Terratwo Blue
C) Global Unatwo Bravo
D) Golf Bissotwo Bravo
E) Global Bissotwo Boat

15. SART, ulusal heceleme alfabesi (fonetik alfabe) ile aşağıdakilerden hangisi gibi kodlanır ?
A) Seydi Aydın Reis Turgut
B) Samsun Ankara Rize Trabzon
C) Sait Ahmet Rasim Tuğrul
D) Sinop Adana Rize Tokat
E) Samsun Afyon Rize Trabzon

16. Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi gemi telsiz istasyonlarında bulundurulması zorunlu olan belge ve kitaplardan biri DEĞİLDİR ?
A) Çağrı istasyonları kitabı (nomanklâtürü)
B) Kıyı istasyonları kitabı (nomanklâtürü)
C) GMDSS telsiz kayıt defteri (jurnali)
D) Telsiz istasyon sahiplik belgesi (ruhasatı)
E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerden hiçbiri zorunlu değildir.

17. GMDSS ROC sınavlarına katılabilmek için aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi aranmaz?
I – 17 yaşından küçük olmamak
II – Yüksek okul mezunu olmak
III- Kamu haklarından kısıtlı olmamak
IV- Medeni haklardan kısıtlı olmamak
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) I – III – IV

18. MID kısaltması, uluslararası heceleme alfabesi (fonetik alfabe) ile aşağıdakilerden hangisi gibi kodlanır ?
A) Maritime Identification Digit
B) Mike India Delta
C) Marine Indiane Danube
D) Mobile Identification Digit
E) Maritime India Danube

19. Gemi istasyonları grup tanıtım numarasında ilk rakam 0′ dır. 0 rakamı o tanıtım numarasının bir gemi grubuna ait olduğunu gösterir. Buna göre ikinci, üçüncü ve dördüncü rakamlar, aşağıdakilerden hangisini verir ?
A) Deniz gezici hizmeti tanıtım numarasını
B) Deniz tanıtım numarasını
C) Gemi numarasını
D) Geminin çalıştığı bölge numarasını
E) Geminin Türünü

20. MAYDAY, uluslararası heceleme alfabesi (fonetik alfabe) ile aşağıdakilerden hangisi gibi kodlanır
A) Mike Alto York Danube Alto York
B) Mike Alfa Yankee Delta Alfa Yanke
C) Maritime Automatic Yellow Delta Automatic Yellow
D) Mobile Alfa Yankee Delta Alfa Yankee
E) Marine Alfa Yellow Delta Alfa Yellow

arkadaşlar üsteki, bulunan tüm soruları unutun size tavsim 2011 de çıkacak olan yeni kitaplara çalışın ben sınava yeni girdim ve çıktım gemicilik hariç tüm sorular degiştirilmiş mantıksız bir şekilde kimse sınavı kazanamasın diye her sınava giriş 90 tl artık siz yorumlarınızı yapın sınırlı vardiya zabitligi sınavına girdim uzak yol baş soruları çıkıyor kimsenin morelini bozmak istemem ama bu derslerin kitabı bile yok bilgisayarda sınava giriyorsunuz dogru yapıp yapmadıgınızı bile bilemiyorsunuz size sonuçları veren bir bilgisayar karşıdan oynanmadıgı ne malum

Online sınavda Seyir

Beyler hangi yeterlilik içingirerseniz girin uzakyol sınavındaki sorularla aynı çıkıyor. Bir yerden duyduğuma göre 127 tane soru hazırlanmış ve bilgisayar her seferinde karıştırarak veriyormuş. Soru bankasını bulmak galiba imkansız. 3 seferdir seyir den sınava giriyorum bir kere bile aynı soru tekrar gelmedi her sınavda farklı. 20 sorudan 1 adet cdmvt 3 adet işaretler ( karaya oturmuş bir gemi durumunu nasıl gösterir gibi) yada trol çeken bir tekne bu durumu ve ağlarının yönünü hangi fenerlerle gösterir) şeklinde yine yedeklemede yedeklenen ve yedekleyen teknenin fenerleri falan filan. 3 tane intercept sorusu çıkar kesin. Yani online sınava geçildiğinden beri devlet iyi para kazanıyor. Bol şans dilerim.

Butun sorular degismis durumdadir.Sinavlarda eski sorulara calisip girmek sadece 3 veya 4 soruya dogru cevap vermenize yardimci olur.Hepimize gecmis olsun.!

yat kaptanlıgı müsteşarlık sınavı ile ilgili

merhaba bende yat kaptanlıgı sınavı ile ilgili bilgi isticem bu işe yeni başladım amatör denizci belgem var ama bunu ticariye cevirmek istiyorum. yat kaptanlıgı kursuna yazılıcam ama müşteşarlıgın sınavında hangi konulardan çıkıyor, kaç soru, kaç sınav hakkımız var,derslere ayrı ayrı girebiliyormuyuz, senede kaç defa açılıyor gibi. bu konularda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

merhaba bende yat kaptanlıgı sınavı ile ilgili bilgi isticem bu işe yeni başladım amatör denizci belgem var ama bunu ticariye cevirmek istiyorum. yat kaptanlıgı kursuna yazılıcam ama müşteşarlıgın sınavında hangi konulardan çıkıyor, kaç soru, kaç sınav hakkımız var,derslere ayrı ayrı girebiliyormuyuz, senede kaç defa açılıyor gibi. bu konularda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
yat kaptanlığıda 7 dersten sınav var ama önce 4 ay zorunlu kurs var her ders .için 6 hakkın var

arkadaşlar dilerseniz benim suan verecek olduğum siteye bir göz atın güncel sorular ve eğitici sistemiyle yat kaptanları için sınav soruları

arkdasalr 2011 ve 2012 yılında yat kaptanlıgı sınav sorularını verebılecek arkdas varsa çok sevınırım smdıden tesekkur ederım saygılar

Arkadaşlar o kadar karamsar olmayın. Soru ve cevapları direk ezberlemek yerine konuları bir kaç kez okumanızı öneririm. Bizim kurstan 4 arkadaşım geçen ay sınava girip bütün dersleri verdiler. Güvenlik ve Seyir de biraz zorlanmışlar. Bilgilerinize. Hepinize basarilar dilerim

Geri