2012 Yat Kaptanlığı Online Sınav Soruları

Merhaba arkadaşlar ben bartında yat işletme ve yönetimi okuyorum. okul sonunda yat kaptanığı sınavına girme hakkı kazanacağımız söylendi. Ama hocalar sınavların nerde ne şekilde hangi konulardan cıkacağı yada ne yapmamız gerektiğini bilmiyor. Ama ben gerçekden yat kaptanı olmak istiyorum. Ve okul bitince de bir işe girmem şart. Mesleğimi daha önceden hiç bilmezdim okulda öğrendim. Tecrübesizim. Bu işi gerçekden öğrenmek istiyorum. Beni yat kaptanlığı sınavı hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim

beyler bence en iyisi kursta-okulda en iyi şekilde konuları dinlemek..özellikle seyir dersinden kalıyor insanlar..bu dersin sonradan evde çalışması olmuyor fix atma gibi mesela...

Merhaba,

Bugün yat kaptanlığı yeterliliğinde ingilizce ve hukuh sınavına girdim.

ingilizcede elimdeki kaynaklara dayanarak girseydim büyük ihtimalle kalırdım,kısacası sorular baya bir değişmiş.
ama Hukuk için aynı şeyleri söyliyemem,elimdeki kaynaklardan 9 adet soru çıktı ve sınavı 5 dk bitti.

Selam Arkadaşlar bende geçen hafta içerisinde ilk haklarıma girdim .. Motor ve hukuk gayet kolaydı hiç çalışmadan bile geçilebiliyormuş .. Ama seyir ve ingilizce başta olmazk üzere diger dersler için aynı şeyi söyleyemiyorum .. Düzenli bir çalışma ile geçilemicek diyede bir durumda yok .. Sizlere tek tavsiyem bu başlık altında yarım yamalakta olsa verilen soruları kafanızda yorumlayıp sorunun aslını bulup çalışmanız .. Sınavlara girmeden önce çokta o soruları önemsememiştim ve bakıp geçmiştim fakat sınavdan sonra fark ettimki o soruların aynısı yada çok benzerleri karşıma çıkmış ve ben yapamamışım .. Ve sınava giren arkadaşlardanda ricam karşılarına çıkan soruları hatırladıkları kadarda olsa burda paylaşmaları .. Belli bir süre sonra eminim o paylaşımlardan güzel bir soru bankası oluşacak ve bizden sojnra sınava girecek arkadaşlara iyi bir kaynak olacaktır ..

Az önce başka bir başlıkta bir arkadaşımızın hatırladıgı soruları buldum ve aşagıdaki 5 sorunun banada çıktıgını hatırladım .. Şöyle bir durum var şimdi benim 6 hakkım var 6. hakkımda verdigimi farzedersek toplamda 20*6 120 soruluk bir arşivim olucak benim gibi 10 arkadaşımız böyle bir arşiv oluştursa 1200 soru yaparki buda zaten soru bankasının bir ders için oluşlturdugu toplam soru adedinden fazla bir rakamdır diye tahmin ediyorum ..
1- Gas-free nedir? yakit tanklarini temizlemek ve havalandirmak
2- Can salina ne sekilde binilir? Seytan carmihini kullanarak
3- Ambarlarda cikan yanginin sondurulmesi gemiyi ne sekilde tehlikeye atar? stabilitenin bozulmasi
4- Deniz demirinin gorevi? kurtarma araclarinin suda yerlerini sabitlemek
5- geminin karaya oturtulmasi ne demektir? geminin yuzerliligini kaybetmesidir

arkadaşlar sabah haberleşme dersine giricem kafamda milyon tane soru var inş karıştırmam yada hatırlarım bakalım nolucak . gemicilik te hatırladıgım soru bazında degil konu bazında yelkenler feneler(borda fenerleri) ama bana kazık olarak gelen seyirde yada dçöt de bekledigim trol vs gibi balıkçılık teknelerinin gece işaret ve fenler vs gibi 5-6 kazık soru gemicilikte bu kadar çok çıkmasını beklemiyordum . motor kolay int den calıssanızda gecersiniz . denizde güvenlik gene sitede olan sorulardan ve kursun verdigi dokumanlar yetiyor ,seyir ve deniz hukuku hakkında fazla bilgi veremicem ama hukukta en cok marpol ek lerinden cıktı 4-5 tane kadar benim aklımda kalanlar şimdilik bunlar diğer sınavlara giridigimde tekrar eklerim iyi çalışmalar...

Arkadaşlar yat kaptanlığı sınavına girceğim denizde haberleşme, denizde çatışmayı önleme ve seyir, Denizcilik ilgilizcesi, gemicilik dersleri ile ilgili sorular yada düşüncelerinizi alabilir miyim ? ALLAH SELAMET VERSİN ..

Arkadaşlar yat kaptanlığı sınavına girceğim denizde haberleşme, denizde çatışmayı önleme ve seyir, Denizcilik ilgilizcesi, gemicilik dersleri ile ilgili sorular yada düşüncelerinizi alabilir miyim ? ALLAH SELAMET VERSİN ..

Haberleşmeden pek zor soru çıkmıyor. Genelde ingilizce ve seyirden yakınıyor herkes. Ayrıca şunu bilmelisin ki gemicilik sınavında seyirden ve çatışmadan da sorular gelebiliyor. İngilizce konusunda da biraz zorlanabilirsin. İngilizce sınavında cümle verip Türkçe, Türkçe cümle verip anlamı gibi sorular çıkıyor. Boşluk doldurma gibi sorular da gelir.

Çatışmadan en olmadık gemilerin fenerleri geliyor. Mesela su altı tarama gibi :) Forumdaki soruların çoğunluğu da birebir çıkabiliyor.

Kabataslak aktardım bildiklerimi :)

arkadaşlar haberleşme öle çok zor değil ama kafa karıstırıcı cok soru geliyor.seyir bana gore zordu zaten kaldım ilk girisimdi.:) hukuk tamamen ezber kanımca ek 4 ek5 falan filan ezbere dayalı ingilizce icin bende sorular hakkında bilgi istiyorum malesef daha girmedim merak ediyorum .

Deniz hukuku ve Seyir sınavına girdim. Başarılı geçti. Hatta seyirden birkaç soruyu baktığım halde yanlış yapmışım :F Ama çok şükür bütün derslerimi verdim :) Darısı sizlerin başına arkadaşlar. Allah kolaylık versin.

slm arkadaşlar çok şükür seyir dersimide bodrumde bugün verdim kitaplara çalışırsanız geçersiniz yoksa dosyayı yakarsınız son du şimdi 20 günlük bekleme süresi ,
not : merkezden onay geldikten sonra başka bege vermem gerekiyormu limana ?

seyir ve denizde çatışma
gemicilik
deniz hukuk
haberleşme
denizcilik ingilizcesidenizde güvenlik
motor
güvenlik
dersler bunlar her sorudan 20 soru onlıne sınavlar için istediğin güne randevu alabilirsin farklı şehirlerdede olabilir dersen hafta içi hergün

arkadaşlar bene 7 derste başarılı oldum bundan sonra işlemler nasıl olacak mayısa kadar belgemizi alabilirmiyiz limana başka evrak neler istiyorlar

Geri