23.08.2021 ANKARA SEYİR UVZ SORULARI

ZabitEfendi

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar! Benim açımdan kazık gibi bir sınavdı. Benle beraber bu sene mezun olup son 1-2 ayda sınava giren arkadaşlarımdan aldığım bilgiler ve bugün benim de girdiğim seyir sınavına bakacak olursam, sınav soruları oldukça farklılaşıyor.. Ve inanın burdan çıkmaz dediğiniz yerlerden çıkma ihtimali çok yüksek. Örneğin ben american tide hiç bakmamıştım ya da büyük daire seyrinin sözel sorularından çıkmaz diyordum ki çıktı. Bugünkü sınavdan hatırladığım bazı soruları yazmak istedim.

Elektrikli iskandille alakalı bir soru vardı, bir parçasından bahsetmiş tam hatırlamıyorum, cevaplar
a)bakır
b)demir
c)çinko
.
.

Büyük daire seyri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır diye bir soru vardı.

Bir koordinat verip, gemi 386 mil (mesafeyi attım) 270 rotasına giderse yeni koordinatlar ne olur diye bir soru vardı.

Bir adet american tide sorusu vardı ve geminin draftı + emniyet payı da belirtilerek saat kaçta giriş yapılabilir diye bir soru vardı.

İki koordinat verilmiş, birinin LMT zamanı verilmiş, diğerinin LMT si sorulmuş.

Pusulayı, manyetik pusulaya çevirirken hangi düzeltmeleri yaparız diye bir soru vardı.
a-) deviation
b-) variation
c-) c.e
d)
e)

300 feet olan bir geminin puruvasından bırakılan bir cisim 14 saniye sonra pupasından görülüyorsa, geminin hızı kaçtır diye bir soru vardı.

Bir adet akıntı sorusu vardı detaylarını hatırlamıyorum.

Yine detaylarını hatırlamadığım bir meridyen geçiş sorusu vardı.

DF kaynağından gördüğüm ve tamamen aynı olan ise 10 soru vardı.

Gemiyi xxx derecede, xx mesafede kerteriz ediyoruz ve hızımız ve rotamızı bu kadar, bilmem kaç dk sonra izlenen gemi ile ilgili ne söylenebilir?
cevabı hareketsizdir olan soru.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Yukarıda değerleri belirtilen soruların tamamı soru bankasında mevcut. Değerlerini yazmadığınız soruların da eşdeğerleri yine soru bankasında mevcuttur.

Geri