9 Eylül DİYYO Verdiği Ehliyet

ya bi sorum da var kusura bakmayın bu kadar çok soru soruyorum ama napayım aklımda çok soru işareti var öss de ben 3 tercih yapıcam ikisininde istanbul teknik üniversitesi denizcilik fakültesi ve dokuz eylül üniversitesi ayzıcam eğer sınavı kazanıp mülakatlarda elenirsem benim okul puanım düsüyomu okulu kazanmış oluyorum ama yerleşememiş oluyorum bunu sonucun da ne olur deir sorum da bu mülakatta neler yaptırıyolar

mülakat ve beden yeterlilik testi denizcilerin eğitimine ilişkin bi formalite sadece..ben 3. sınıfım ve daha kimsenin elendiğini duymadım :) beden yeterliliği testi mekik,barfiks,yüzme gibi aşamalar içeriyo, yüzme bilmeyenler dahil herkes geçiyo...
okula kayıt olmak için bi hastaneden denizde çalışabileceğine dair rapor alıp sahil sağlık denetleme müdürlüklerine bu raporu onaylatman gerekiyo.(ek-13 diye duymuşsundur forumlarda) işte bu raporu alırken sorun çıkabilir, özellikle gözlerinde problem varsa...o zamanda hemen okula durumunu biliriyosun onlarda gerekli işlemleri yapıo ve seni bir alt tercihine yerleştiiyolar.

ben toplam 3 tercih yapmayı düşünüyorum eğer sağlıkta elendim benim bi alt tercihim olmıyacak o zaman benim okuldan gelen puanmım yarıya düşüyo mu

ben toplam 3 tercih yapmayı düşünüyorum eğer sağlıkta elendim benim bi alt tercihim olmıyacak o zaman benim okuldan gelen puanmım yarıya düşüyo mu

sende bir tercih daha yap :) başka bölüm istemem diyosan 4. tercih olarak hacettepe-tıp yaz mesela..sağlıkdan elenince kazanıpda gitmemiş durumuna düşmezsin, kazanamamış olursun, puanın kesilmez o zaman sonraki sene için :)

bu nassı fikir? tatmin ettimi seni :)

uzakyol vardiya zabiti ehliyeti veriyor. bunun gibi itü, ktü, deu ,tüdev , yakın doğu uzakyol vardiya zabiti ehliyeti veriyor.

9 eylül mezunları Nautical science diploması alıyo

9 eylül mezunları Nautical science diploması alıyorlar.Yani tüm dünyada geçerli bir diploma.Buda 100 de 100 ingilizca eğitim verdiğinden dolayı.Hocalarından bazıları Amerikada denizcilik okullarında ders veriyorlar.Mezunları okulda iken mezun olmadan 1. sınıfta kapıyorlar.İŞ bulma sıkıntısı yok.İtü mezunları biraz kıskanacak ama öss de dereceye girmiş birçok kişinin ilk tercihi.dokuz eylül sözel bölümlerde bildiğimiz gibi türkiyede bir numara.Diğer bölümler için reklam yapılmadığından pek duyulmamış olabilir.Ama bence gerçekten 9 eylül denizcilik türkiye 1 numara.

9 eylül mezunları Nautical science diploması alıyorlar.Yani tüm dünyada geçerli bir diploma.Buda 100 de 100 ingilizca eğitim verdiğinden dolayı.Hocalarından bazıları Amerikada denizcilik okullarında ders veriyorlar.Mezunları okulda iken mezun olmadan 1. sınıfta kapıyorlar.İŞ bulma sıkıntısı yok.İtü mezunları biraz kıskanacak ama öss de dereceye girmiş birçok kişinin ilk tercihi.dokuz eylül sözel bölümlerde bildiğimiz gibi türkiyede bir numara.Diğer bölümler için reklam yapılmadığından pek duyulmamış olabilir.Ama bence gerçekten 9 eylül denizcilik türkiye 1 numara.

katılmamak elde değil.. :)

mrb ben 2 snee snra ünv. sınavına gircem diyelım 2 senelık bi yer kazandım gitmem mi daha iyi olur yoksa direk gemilerde calısmaya baslasam mı iyi olur
??

mrb arkadaşlar ben şimdi 2yıllık ordu üniversitesi meslek yüksek okulunu bitirdim ve okulumuz yeterlilik verememektedir bende bir an önce stajımı yapıp gemi çıkmak istiyorum ama okulumuz pek ilgilenmiyor ve bilgilendirmiyoda...arkadaşlar ben şimdi stajımı nasıl yapabilirim herhangi bi belge almama gerek varmı staj için neler yapmam gerekir teşekkürler.

beyler 4 yıllık denizcilik okuyunca 1 yıllık stajın ardından uzak yol vardiya zabiti sınavına girmeye hak kazanılıo 2 yıllık myo bitirince 1 yıllık stajın ardından vardiya zabiti sınavına girmeye hak kazanılı beşiktaş ziya kalkavan ve pendik and. denizcilik meslek liselerinden mezun oluncada 1 yıllık stajın ardından vardiya zabiti sınavına girilio diğer denizcilik liselerinde ise sınırlı vardıya zabiti

Ziya Kalkavan,Pendik And.Denizcilik meslek lisesi demişsin Sadece bir ekleme yapmak istiyorum Kdz Ereğli Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi mezunlarıda 1 yıl açık deniz stajından sonra 3000 grt Vardiya Zabiti/3000 kw Makine Zabiti Ehliyet veriyor Selamlar..!

Geri