Deniz İşçileri Sosyal Reform Hareketi

HERSEYDEN ÖNCE ARMATÖRLERİMİZİN EĞİTİMLİ İNSANLAR OLMASI GEREKİYOR.ADAMLAR KOSTERCİLİKTEN GELMELER.BELKİ YENİ JENERASYON ARMATÖRLER ÇIKARSA İŞLER DEĞİŞİR.YABANCI ARMATÖR HEM TÜRK ARMATÖRDEN FAZLA MAAŞ VERİYOR. HEMDE DAHA ÇOK KAZANIYOR.BU TAMAMEN BİZİM ARMATÖRLERİMİZİN YETERSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR.İŞİN AÇIKÇASI BENİM TÜRK ARMATÖRLERDEN ÜMİDİM KALMADI......

sayın kaptan sakın turk. sızı tum calısmalarınızdan dolayı ve bızlerı bır nevı bılgılendırmelerınızden dolayı oncelıkle tebrık ve teşekkurlerımı ıletmek ıstıyorum. yazımaları okudum herkesın haklı oldugu gorusler ve tepkılerı mevcut. ancak butun bunlar sozde yazısmak ve konusmaktan ıbaret oldugunu uzulerek soylemek ıstıyorum. hepımız bırılerının bırsey yapmasını ıstıyoruz ancak bız sahıs olarak ne yapabılırız bılmıyorum. bızlere onder olacak ve onunda arkasında sonuna kadar gıdecek bırılerının olması sart. sahsım adına onder olamasamda onderımın arkasından sonuna kadar sahıp cıkan ilk kısı olurum.. slmlr

Eğer hala aktifse bu tip bir çalışmaya elimden gelen her türlü desteği veririm.

Fakat şikayet edeceğimiz yetkili merci dediğimiz kişiler zaten bizi(sadece denizcilik değil bütün çalışanları) bu düzene mahkum edenler değil mi ?

Yine de herkes üzerine düşeni yapmalı.

170 nolu telefonun denizcılere faydası

arkadaslara bır bılgı yayınlamak ıstıyorum 170 nolu telefonu cevırırsenız karsınıza calısma ve sosyal bkanlık ıletısım merkezı cıkıyor ve buraya sıkayetınızı bıldırıyorsunuz
sırketlerden alamadıgınız maasınız varsa sıkayetr olusturuyorsunuz
paranızı almak kolaylasıyor sırkete cezalar gelıyor
ayrıyeten ssk nız yatmamıssa sırket cok zor durumda kalıyor
sızın rızanız olmadan da sırket cezadan kurtulamıyor

Mrb baslıktakı konuda okudum aslında birçok soruna tercuman olmussunuz .

Benim Size mesaj atma sebebim belki biliyorsunuzdur ama gene de soylıyeyım dedım

imzakampanyam.com diye bir site var bu siteden imza kampanyası baslatabılırsınız bı yandan da ımza toplanıp bakanlıga ıletılebılır bazı ornekler var

STOKLARIN KORUNMASI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK İÇİN! İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com

Ornek olması acısından lınkı verdım konu su urunlerıyle ılgılı.

Imza kampanyası baslatmak ıstersenız destekte verebılırım.

Türk bayraklı gemilerde yalnız T.C vatandaşları çalışabilir.buda kabotaj bayramını kutlamamızın sebeplerindende bitanesidir zaten.bunu değiştirmek isteyen bir zihniyet var ama cesaret edip teklifte bulunamıyorlar.zaten bulunsalarda bugüne kadar Türk çalışanlara alternatif olarak söylenen filipinlilerin nekadar pahalıya geldiğini mesaii saatleri dışında bizim gibi bedavaya çalışmadığı bilindiğinden ötürü bu konuda ucuz işgücü temin edemiyor çözümde bulamıyorlardı.fakat artık suriyeliler var ve çalışma izni almaya başladılar,yakında onları Türk bayraklı gemilerde görmemek için biz denizcilerin harekete geçmesi lazım.

ŞİRKETİN ADAMI olanlara sinir olmayan var mi? Çalıştığım gemide 1. zabite zerre bişey diyemiyor Süvari Bey niye şirketin adamı çünkü. Daha yeniyim meslekte ama gerçek şu ki şirkete itaat eden ve o şirkette sürekli çalışanlar hep KAZANAN oluyor.

Tamam maaş onemli ama bu gibi olaylar da onemli. Böyle elemanlar oldugu surece ayrica gemici olup da kıytırık ülkelerden Süvari ehliyeti alanlar oldugu surece İŞİMİZ OLDUKÇA ZOR.

Geri