Deniz mi, kara mı?

Kara mı ? heheee güldürmeyin beni arkadaşalar bu saoru çok saçma bence 3 yaşımdan beri deniz tutkunuyum ben yok fırtınaymış yok siklonmuş bunlar boş sadece gözü korkanlar için para için girenleri korkutur bu benki deniz için ölümü göze almışım bunlar benim için geçerli değil ne olursa olsun soy adımı sonuna kadar hakkını wericem DENİZGEZEN

KİMLER ONLAR SADECE PARASI İÇİN DENİZCİLİİ SECENLER ??
parası icin denizcilii secmem sevmediim bi mesleği nie seciiim ki diğer isler bana göre deil neymis''öğretmenliq bayan icin en ideal mesleq'' diolar ve çoq saçma bi fikir bn ne okulu sevdim nede öğretmenlii hem ben isiminde eğlenceli ve birasda zor olmasını istiorum heh iste okucam ve DENİZCİ OLUCAM denizi çoq çoq seviorum ve bu mesleq tam bana göree diorumD: ((tabi anlayana)) ailem karsı benm denizci olmamA nedenide is bulamassın maası düsüq falan filan boslaflar bunlar ben bu isin parasındada deilim...

bir çocuk doğdu,bendim o....
büyüdü ve sevdi
DENİZ dedi o çocuk
DENİZ dedi ve sevdi...
aradan yıllar geçti
çocuk yine DENİZ dedi...
içindeki sevgi
giderek büyüdü,
en sonunda
yüreğine sığmaz oldu
kızsalar da gülseler de,
o çocuk daima ve hep
DENİZ dedi.........:(:(:(

KİMLER ONLAR SADECE PARASI İÇİN DENİZCİLİİ SECENLER ??
parası icin denizcilii secmem sevmediim bi mesleği nie seciiim ki diğer isler bana göre deil neymis''öğretmenliq bayan icin en ideal mesleq'' diolar ve çoq saçma bi fikir bn ne okulu sevdim nede öğretmenlii hem ben isiminde eğlenceli ve birasda zor olmasını istiorum heh iste okucam ve DENİZCİ OLUCAM denizi çoq çoq seviorum ve bu mesleq tam bana göree diorumD: ((tabi anlayana)) ailem karsı benm denizci olmamA nedenide is bulamassın maası düsüq falan filan boslaflar bunlar ben bu isin parasındada deilim... (TEBRİKLER KARDEŞİM AYNISINI BEN YAŞIODUM AİLEME KARŞI ÇIKTIM MESLEĞİM KUTSAL BENİM )

bir çocuk doğdu,bendim o....
büyüdü ve sevdi

DENİZ dedi o çocuk
DENİZ dedi ve sevdi...
aradan yıllar geçti
çocuk yine DENİZ dedi...
içindeki sevgi
giderek büyüdü,
en sonunda
yüreğine sığmaz oldu
kızsalar da gülseler de,
o çocuk daima ve hep
DENİZ dedi......... süper seyyah

denizin üstünde ala bulut,
yüzünde gümüş gemi,
içinde mavi balık,
bulut mu olsam..
yoksa gemi mi..
yoksa balık mı..
deniz olunmalı oğlum denizzz,
bulutuyla,gemisiyle,balığıyla,,
masmavi kocaman bir deniz.......

Bi kere geliri için seçsem bu işi severek yapmam zorla yapıyormuşum gibi hissederim zeten öyle oluyo geliri için olursa ama hayalimde denizcilik var Allah nasip ederse benim de çabamla bende denizci olucam

denizcilikten başka bi iş yapabilceğimi sanmıyorum valla ! isterse maaş vermesinler ben gene de denizcilik yapardım ( o kadar da değil :D ) yani karnımı doyursam, yuvama ekmek götürsem yeterli ..

bu meslekte calistigin surece yuvana ekmek goturur karnini doyurabilirsin. kontratin biter gemiden iner ve issizler kervanina katilirsin. o yuzden karada sabit gelirli bir meslek simdiki maasimin yarisi ile cok daha cazip geliyor

denizcilik aşk tır buda bir gerçektir ama mantıklı düşündüğün zaman denize çıkmış çalışmış hiç kimse o kadarda istekli olmuyor.karadan bakınca okurken herşey basit zevkli geliyor çok yer geziosun vs. ama yaşın ilerledikçe anlıyorsunki hayat o değil aile kurmak isteyen bir adam için kesinlikle tavsiye edilmez...ayrıca 6 ay çalışıosun maaş alıosun bazen alamıosun,çok para alıosun ama karaya çıktığında bütün gelirin duruyor ve senn denizde kazandığın parada 4000 ise 2000 e geliyor mantıken karada alacağın 1800 tl daha bereketli olacaktır.denizci karadayken haftann 7 günü sürekli para yerken karada çalışan 2 günü para yeme şansı buluyor mantık yine hiç bir farkımız yok :D

denizcilik aşk tır buda bir gerçektir ama mantıklı düşündüğün zaman denize çıkmış çalışmış hiç kimse o kadarda istekli olmuyor.karadan bakınca okurken herşey basit zevkli geliyor çok yer geziosun vs. ama yaşın ilerledikçe anlıyorsunki hayat o değil aile kurmak isteyen bir adam için kesinlikle tavsiye edilmez...ayrıca 6 ay çalışıosun maaş alıosun bazen alamıosun,çok para alıosun ama karaya çıktığında bütün gelirin duruyor ve senn denizde kazandığın parada 4000 ise 2000 e geliyor mantıken karada alacağın 1800 tl daha bereketli olacaktır.denizci karadayken haftann 7 günü sürekli para yerken karada çalışan 2 günü para yeme şansı buluyor mantık yine hiç bir farkımız yok :D

arkadaşım iyi güzel demişsin de kim diyor ki sana 6 ay çalış 6 ay yat diye? o hesapla kaptan olman 20 yılı bulur herhalde.
ayrıca karadaki kira, elektrik, su, yiyecek bilimum ıvır zıvırı hiç hesaba katmadan konuşmuşsun.
denizcinin denizde ruhunu satarak kazandığı paranın bereketini tartışma ihtiyacı bile duymuyorum zaten.

not: bu dediklerim kimseye verecek hesabı/borcu olmayan ve evli olmayan biri için geçerlidir.

bırakın arkadaş yalanı dolanı hele o denizi seviyorum diye ayılıp bayılan seyyah arkadaşımıza sesleniyorum fazla değil 2 ay seviyorum dediğin o denizde para almadan çalış bakayım görelim deniz aşkını.. en fazla 2 ay 2.gün sonra evindesin buna adım gibi eminim denizde zevk için kimse durmaz çalışmaz.. deniz edebiyatı yapıyım derken komik duruma düşmeyin.. ben şahsen çok gülüyorum o denizle ilgili deniz aşktır falandır filandır diye yazılar, şiirler paylaşanlara ve diyorumki pembe gözlükleri çıkartın denize öyle bakın bi fırtına bi ketenpereye gelirsin aklın hakka kavuşur :) arkandanda kimse demez denizi çok seviyorduda falandı filandı.. yazık derler.. bunların hepsi para için.. tabiki sevmekte şart ama abartılmamalı... boşa dememişler denizcinin parası pul karısı dul diye :) yapılcak iş değilde girdik bi defa bu yola yapıcak bişey yok..

Geri