Denizciliğimizin Yeni Faciası: Liman Başkanlıkları

Denizciliğimizin Yeni Faciası: Liman Başkanlıkları
Ulaştırma Bakanlığı'nın Denizcilik alanında yaptığı birçok yenilik sayesinde hızlanan sistemler malesef kadro değişimlerinde vasıfsız nitelikte atanan memurlar ile hızlanmaktan çok yavaşlıyor.

Standart işlemler için bile Ulaştırma Bakanlığı'ndan yazılı olarak "Bilgilendirme" isteyen, 10 dakikalık sürede bitecek olan bir denizcinin işlemini bu yolla 15-20 gün içerisinde bitirebilen, vatandaşın bu kadar uzun süre boyunca mağdur olmasına yol açan görevli memurlarımız malesef umursamaz birşekilde vatandaşı kısır döngü bir yönlendirmenin içerisine sokuyorlar.

Özellikle yapacağı işlemin ne olduğunu bilmediği, anlamadığı için Müdürlüğe telefon açıp "Alo Bilal Bey..?" diyerek sorularına başlayan memurlarımızı hepimiz görmüş ve duymuşuzdur.

Eğitim ve brifing olmadan farklı sektörlerde çalışmış, yada yeterli bilgisi olmayan memurların liman başkanlıklarında hizmet kadrolarına alınması uzun kuyruklara yol açıyor.
Öyle ki geçtiğimiz günlerde mezuniyetine istinaden Tanker işletimleri için limanına giden bir meslektaşımızı, yönetmelik ve yönergede sabit olmasına rağmen "Bence olmaz bu, Ulaştırma Bakanlığı'na bilgilendirmeden dilekçe yazın, cevap versinler ona göre işlem yapabilirim." diyen memur ve amir sıfatındaki kişiler karşılamış ve kendisini "Nereden ne yazı alıp memur arkadaşa eğitim verebilirim?" sorusuyla karşı karşıya bırakmışlardır.

Artık liman başkanlıklarına giderken sadece vesikalık fotoğraf ve belgeleriniz yetmeyecek.
Bununla birlikte mutlaka yapacağınız işlemin yönetmelikte geçen satırını yazdırıp yanınızda getirmeniz ve orada teneffüs olmadan memur arkadaşımızı bir ders içerisine sokmanız gerekecek.
Ne kadar acı bir tablo..

Liman başkanlıklarında Denizcilik hukuk yapısına yabancı kalmış memur şahısları denizcilik camiası olarak kınıyoruz. Ayrıca olayın ciddiyetini kavrayamadıkları için manevi olarak bir üzüntü içerisindeyiz.

Tek sebep otomasyona geçilmeye çalışılması ve yazılı mevzuatın hatalı olarak dijitalize edilmesi
Peki Sorumlu kim? Otomasyonları Kim idare ediyor ?

Aynı liman başkanlığında çalışan A isimli memura yönetmelikteki hakkı için başvuran şahıs ile B isimli memura başvuran şahıstan birisi farklı işlem görüyor, yada işlemi yapılmıyor.
Oysa ki ikisi de aynı belge ve haklarına istinaden başvuruda bulunuyor.
Biri işleminin yapılmasının mutluluğu ile ayrılıyor, diğeri ise Bakanlık'tan yazı beklemek üzere en az 30 günlük bir istirahate çekiliyor. İlgili kişiler tarafından resmen zorunlu tatile alınıyorlar.

Birçok Meslektaşımız mağduriyetlerinden dolayı haklı olarak yönetmeliği icraa etmeyen bu ilgili kişilere dava açma hazırlığında. Umarız yakın zamanda vasıflı kadrolar ilgili birimlere tayin edilir ve bu kanayan yara kapatılabilir.

Dosya Eklentileri

• 39062.jpg
    39062.jpg
    22.6 KB · Gösterim: 27,476
sınav sistemi

yeni sınav sistemi nasıl olcak herhangi bir bilgisi olan varmı??? şuanda tek sınavım kaldı ve sınava aralıkda girebiliyorum ama aralıkda sınav verilmiycek diolar nasıl olcak bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim...

s.aleyküm denizci dostlar . yaklaşık 1 ay önce sözlüm ile birlikte sadece ileri yangın sertifikamı liman cüzdanıma işlettirmek için; İSTANBUL liman başkanlığına gittim.ne yazık ki oradaki acınacak aciz durumu gördüm .sabah 09:10 'dan itibaren sıra beklemeye başladım. çalışanların o umursamaz ve vurdum duymaz suratlarını, ağır ,ağır hareket ve tavırlarını 16:10 a kadar izledim .sözlüm lüleburgazdan kalkıp beni emiye yolcu etmek için gelmişti.zavallı ne yapsın sıkıntıdan patladı,benimm sinir kirizleri geçirdiğimi gördüğü için bişeyde diyemedi off bile çekmedi ALLAH razı oLsun. o kadar sinirlendim ki bir ara liman başkanlığına bomba yerleştirip patlatma planları bile yaptım. cuma günüydü pazartesiye kadar gemiye çıkmam gerekiyordu cebimde ucu ucuna yetecek kadar para ,gemiyi kaçırırsam bidaha gemiye çıkma süresince ne sağdan soldan para bulabilir nede zölümü okuduğu okula gönderebilirdim .ap açık ortada kalacaktım bu durum aklıma gelince iyice çılgına döndüm birilerinin gerçekten ağzını burnunu kırmak için isyan etmeye başladım belki biri kalkar bişey derde hastahanelik ederim diye .ordan oraya ordan oraya gönderiyorlar.yok gemiye katılış ordinon var mı ,odur budur derken 4 gün sonraya gel cüzdanını al dendi .pazartesıye gemıye yetısmem gerek dedım ımkansız gıbı konustu sınırlendıgı anlayınca bılmem ne beyle gorus dedı .kapıdakı guvenlık beklemen gerek gorusmek ıcın sıra beklemen gerek dedı sonra sınırlı olduğumdan benı yalandan beklettıgı anladım ve bagırıp cagırmaya basladım saat kapanısa yaklasıyordu ıyıce cılgına dondum ve kendımı lıman baskanının odasında buldum bır anda sakınlığımı ve soguk kanlılığımı korudum nerelı oldugumu sordu ve elımdekı cuzdanı aldı yan odadakımasa basındakı görevlı bır kıza goturdu .masanın uzerınde 10larca lıman cuzdanı hıc bıseyden anlamayan telaş içinde o nasıl olur bu nasıl olur dıye soran bır calısan bayan yuzu utancından kızarmıstı.onuda acıdım ıda ne yapsın .etrafa baktım eskı calısan personelın ona hıc yardım e

yardım etmediğini hatta kıskıs güldüklerini gördümm yazıklarrr olsunn.. hem o kıskıs gülen çalışanlara hemde bizi bu hallere bı sıkıntılara düşürenlere sebep olanlara . ALLAH'tan bulsunlar bu şekilde bizi denizden soğuttular lanet olsun. liman cüzdamı psaportumu sağlık sertıfıkamı herşeyımı yırtıp suratlarına atasım bile geldi. ama DENİZE OLAN TUTKUM bunun önüne geçti şükürki öyle bir hata yapmadım bütün denizcilere ALLAH SELAMET VERSİN.

hiiiiç hayıflanmayın arkdaşlar diğer meslektşlar organize olup bastırıyor ...memurlar nete bir girin nasıl haklarını arıyorlar ...liman başkanlıklarına denizcilik bölümlerinden alınan kadrolar düz memur statüsüne indirildi deniz görmeniş insanlar yerleşti son alımlarda hiç denicilik yok biz hakkımızı aramazsakkk bçle çok olur daa

liman başkanlıklarında işi bilen adam almıyorlar ki..denetim memurluğu ne tam olarak bilen varmı bunları önceden denizcilik mezunu alıyorlar dı şim di düz memur alıyorlaar .. onuda almıyorlar son alımlarda

aynı problemleri bende yasadım arkadaslar ikincilik sınavına basvurmak ıcın bır bucuk ay oyaladılar beni..herseyi yokusa suruyorlar istanbul limanında..allah hepsini bildigi yapsın ..meslekten soguttular bizi..

tek nakil hakkı gerçekten sıkıntılı bir durum. zaten bu meslekle ilgili bir bölüm okuyanlar ilk limanlarını okullarına yakın olan bir yeri tercih ediyorlar. sonra genelde ailelerinin olduğu il yakınında bir yere nakil aldırıyorlar. asıl sorun buradan sonra başlıyor. bir şekilde başka bir şehre taşındığınızda nakil yaptırdığınız limanda çakılı kalıyorsunuz ki çok basit işlemler için şehirlerarası yolculuk yapmak insanı yoruyor.

bu konuda bir değişiklik yapılması çok iyi olur.

Gemi adamlari yonetmeligi sik sik degisirse, limanlarda uzmanmi kalir.
Stcw kurallari yillardir var biz bir turlu dogru yonetmelik cikaramadik.
Ayrica gercekten gemi adami yetistirmek gibi bir derdimiz olsa, her dersin idare onayli
Kitabi ve soru kitapciklari olurdu.
Hala eskiden cikmis sorulardan derleme yapiyoruz. Yenileme sinavlari basari oranlari yerlerde surunuyor.
Kurslar cenneti olduk.

Eskiden GASM'ın her dönem yaptığı sınavların ardından bu sınavda çıkmış soruların kitapçıkları satılırdı fakültede çok ucuz fiyatlara.
Ben de 15.04.2013 Pazartesi günü Kocaeli Liman Başkanlığı'ndan UY Vardiya Zabiti için başvuru yaptım (Vardiya Zabiti -> UY Vardiya Zabiti geçiş). Toplam 1 saat sürdü ve gayet naziklerdi. Yalnız an itibari ile halen kullanıcı adım ve şifrem gelmemiş olup Ankara ve İstanbul GASM'ı aradığımda henüz limanınızdan başvurunuz gelmemiş şeklinde cevap aldım. Elimde sınav kimlik belgem ve dekontumla bekliyorum işte.

marmaris liman başkanlıgı üzerinden izmir liman başkanlıgı tarafından onanması gereken amator denizcilik belgemi ilgili arkadasın izne cıkması ve belgelerimi kaybetmelerinden dolayı gecikmeye ugradı ama asıl bomba bu deyil benım evraklarımın kaybolması ayrı bırde evrakların kayboldugunu ve ıslemın yapılamadıgının bılgısı verılmeden kulak arkası yapılmış.anlayacagınız bır ılgılı sahıs izne cıktıgından onun ilgisinde olan butun işlerin durması askıya alınması normalmı.bu memur zıhnıyetiyle ulke 100 yıllık olsada her devlet işinde sankı yenı kurulmus gıbı herseyın bastan kesvedilmesi mevzuatların ve işletmenin yapılandırılmaya calışılması oturmamış bır duzenın uzerınde iyileştirme yapılmaması cok garıp.bu arada ehliyetimi şikayetlerim üzerine tam 38 iş gunu içersinde alabildim.

bencede arkadaşlar haklı çoğu limanlarda ayni problem var birde birşey soruyorsun cevap vermekten aciz ve mevzuatlardan bihaber ayni zamanda saygısızca davranmalarıda cabası.bilhassa istanbul liman başkanlığı

Konu acilali bayaga olms fakat benzer bisey benim basima bu hafta geldi...

Izmir Liman Baskanligini telefonla aradim, Yat Kaptanligi ile ilgili bir kac sorum oldugunu yetkili birileriyle gorusmek istedigimi soyledikten ve 2 ayri kisinin beni suraya baglayayim burya baglayayim dedikten sonra ilgili kisiye baglandim.

Aynen konusmayi yaziyorum, yorumu size birakiyorum.

Ben= iyi gunler, Yat Kaptanligi ile ilgili musaitseniz bir iki soru soracaktim.

Gorevli= Evet sor

Ben= Yat Kaptanligi sinavlarinda kac soru cikiyor, gecme notu nedir, sinav ucreti nedir?

Gorevli= Kardesim sinavdan once 4 ay kurs var, 6 ay staj var sen gelmis sinavi soruyon

Ben= Beyefendi, benim kurs bitti, suan staj yapiyorum, yakinda sinava giricem, yatircagim miktari ve kac soru ile karsilacagimi soruyorum

Gorevli= Kardesim biz size kopya veremeyiz, sinavlar hakkinda da bilgi veremiyoruz..

Geri