Denizcilik çok Mu Kötü

baha1453

Küpeşteci
Denizci
Herkes kötülemiş neredeyse, ben şuan sağlıkçıyım pazar hariç her gün çalışıyorum eve 19da geliyorum yemek vs. derken yatıyorum pazar günüde ek işe gidiyorum aylık 5 bin tl maaşı zor görüyorum. Denizcilikte de aynı şekilde yorulacağım ama en azından emeğimin karşılığını alacağım şimdiki aldığımın 2 katını alacağım şuan yıllık iznim 14 gün denizciyken 5+1 2 tane kontrat yaptığımda 2 ay yıllık iznim olmuş oluyor.
Sizce gemi makine mühendisi olsam pişman olur muyum

3 yıllık tanker hizmetim var,4 aydır gemi kovalıyorum ingilizcemde gayet iyi seviyede.2. kaptan arkadaşlarım 4-5 aydır gemi bekliyor.Yeterince açık yazdığımı düşünüyorum.2-3 yıl sonrasını hayal edemiyorum.

peki diyelim ki düşe kalka 45'ine kadar çalıştınız, uzakyol kaptan/başmühendis oldunuz, nasıl emekli olacaksınız, düz ssk ise 60 yaş diyor?

15 Haziran 2014

Türkiye Denizciler Sendikası:

"Dünyanın değişik kıta ve bölgelerinde çok farklı iklim şartlarında fırtına, büyük dalgalar, statik elektrik yüklü bir ortam ile mücadele eden gemiadamlarımız ve denizde kaldıkları sürenin uzunluğu bakımından bu mesleğin zorluğu, fiziki ve psikolojik anlamda yıpratıcılığı ortadadır. Gemiadamlarının çalışma koşullarındaki yüksek riskler ve yapılan işlerin yıpratıcı yönü dikkate alındığında, yılda 90 günlük itibari hizmet sürelerinin verilmesini talep etmekte ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/472871/18-meslekte-yipranma-payi-var.html

Hala çalışıyorlar.

Geri