Denizcilik İngilizcesi - 1.Bölüm

denizcilik işletmeleri yönetimi okumak istiyorum .. Eşit ağırlık yani Türkçe Matamatik seçtim. Muğla anadolu lisesinden okuyorum. denizcilik işletmeleri yönetimi okumak için ingilizce şart mı .Veya Denizle ilgili ea dan gidilebilecek başka yerler varmı ?

makina ingilizce

sayın site yetkilisi.başmakinistlik sınavı için elimde 1997-2006 sınav soruları adlı bir kitap var.denizcilik ingilizcesi bölümünde 190 soru bulunuyor.sizden ricam son dönemlerde sorulmuş ve daha aza indirgenmiş sınav soruları varmı.teşekkürler.

çok güzel bir kaynak. Istanbuldaki Vapurlar la ilgili bir çeviri yapmaya çalışıyorum. Bazı terimleri bulamıyorum. Kaynak bir pdf varsa çok memnun olacağım (örneğin: Vapurun iskeleye yanaşması ve yaklaşması sözcüklerinin karşılıkları farkli ama sözlükte aynı çıkıyor (approach aslında yaklaşmak ama yanaşmak ve benzeri denizcilik terimlerini bulmakta zorlanıyorum)

Yanaşmak: To Berth
Bunlar için elektronik ortamda bir kaynak olmasa da Akademi denizciliğin bir kitabı mevcut.
Denizcilik Terimleri ING-TUR

Çok teşekkür ederim
Aslında genel ingilizce üzerine elimde yeterli kaynak var ama 1000-2000 kelimelik bir çeviri için bahsettiğiniz sözlüğü almak konusunda henüz emin değilim

Vapurun iskeleye yanaşması için: To berth kullanacağım
Vapurun iskeleye yaklaşması için de herhalde : to approach kullansam uygun olur. değil mi?

iki özel kelimeye daha ihtiyacım var:

1) radarda beliren karartı

2) oynak tabir ettiğimiz balık oynağı

terim in geçtiği metin asağıda:

oynak tabir ettiğimiz balık oynağı vardır
balık orda oynama yapar, denizciler, balıkçılar
bunu daha iyi bilir
martılar da avlanmak için ona hücum eder

Kıyı emniyeti müdürlüğü mülakatında dencilik İngilizcesi hakim olma şartı koymuş. Hiç bilgisi olmayan için kısa süreli öğrenme zor olur sanırım :/

Geri