Denizcilik mesleğini neden seçtiniz?

• Konuyu açan Konuyu açan asiş
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
esaretin bedeli

arkadaşlar bazılarının denizciliği neden seçtiğine karşı verdiği cevaplara inanamıyorum. Aslında onları kıskanıyorum da. Denizciliğe bir macera, eşsiz benzersiz birsey gibi anlatıyorlar. Bana bunun sırrını anlatmalarını istiyorum. Denizcilik hayatımda 7 yılı tamamladım. 7 yıllık hücre hapsini bitirdim. İstediğimi yiyemedim, istediğimi giyemedim. 7 sene gök mavi yer mavi gittim. Denizi bu şekilde seviyorum diyenler. Evlerindeki bir odanın duvarlarına deniz resmi yapıştırsın. Kapılarıda kapatsın ve 6 ay o tabloya baksın. Bunda nasıl bir macera yaşıyorsunuz ben anlamıyorum.

Kırmızıyı sevene neden kırmızı , maviyi sevene neden mavi diyemeyiz.
Bazıları çabuk bıkar, bazıları bırakamaz.
Yaşam tarzı meselesi, ama söylediklerine bakarak baya yanlış bir meslek seçtiğini düşünüyorum.

Kırmızıyı sevene neden kırmızı , maviyi sevene neden mavi diyemeyiz.
Bazıları çabuk bıkar, bazıları bırakamaz.
Yaşam tarzı meselesi, ama söylediklerine bakarak baya yanlış bir meslek seçtiğini düşünüyorum.
aynen kanka katılıyorum sana eklemek ıstedıgım de denızde yapabıldıklerını hıcbı meslekte yapamazsın ıstedıgını nasıl yıyemedın bı afrıka ulkesıne gıtsen turkıyede yıyemıyecegın seylerı yersın ...gezmeyle gormeyı denızcılıkte yapamazsan baska hıcbı meslekte yapamazsın

aynen kanka katılıyorum sana eklemek ıstedıgım de denızde yapabıldıklerını hıcbı meslekte yapamazsın ıstedıgını nasıl yıyemedın bı afrıka ulkesıne gıtsen turkıyede yıyemıyecegın seylerı yersın ...gezmeyle gormeyı denızcılıkte yapamazsan baska hıcbı meslekte yapamazsın

ya hic bir afrika limanin olmadi ya da polyannacilik yapiyorsun, bosverin bu isleri

anket cevabim maalesef yok "YOK sagolsun"

yeni goss soruları !!!

Arkadaşlar galiba hepiniz sınavları geçtiniz ve soru yayınlayanlardan faydalandınız ya sınava yeni girenler ve kalanlar ne olacak lütfen sizde sizlere yapıldıgı gibi soru paylaşımına devam edin özellikle seyir e.

SESSİZ GEMİ

Artık demir almak günü gelmişse zamandan,

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;

Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,

Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.

Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;

Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.

Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden

Son söz Yahya Kemal Beyatlıdan !!!!!!!

Aslında ilk tercihim savaş pilotu olmaktı fakat mülakatta omzumun çıkmış olması ve macera tutkusu beni denize sürükledi..Fiziksel ve zihinsel olarak mesleğe yatkın olduğumu görüncede devam etmekte sakınca görmedim. Yine de ömrümün sonuna kadar yapacak mıyım hayır. Bugünün çalışma şartları ailemden sevdiklerimden vazgeçmemi gerektirmiyor ne yazık ki.

Geri