Denize ve Yola Elverişlilik Belgeleri (DEB - YEB)

• Konuyu açan Konuyu açan meso
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
tam boyu 24 metreden büyük gemilerin denize elveriş denetimini hangi kurulus yapar *

24 metreden kucuklere denize elveriş denetimini hangi kurulus yapar

acil cevap

1- Tam boyu 24 metre ve üzerinde olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi sörveyi bölge müdürlükleri tarafından yapılmak zorundadır. Düzenlenen Denize Elverişlilik Belgesi bölge müdürü tarafından imzalanır.

2- Liman başkanlıklarının kendi yetki alanında bulunan ve tam boyu 24 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi, denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş liman başkanı tarafından ve tam boyu 15 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş personel tarafından da yapılabilir. Düzenlenen Denize Elverişlilik Belgesi liman başkanı tarafından imzalanır. Bünyesinde denetim uzmanı bulunan liman başkanlıklarında ise bu denetimler öncelikle denetim uzmanı tarafından yapılır.

bu soruların içinde çıkamadım

merhabalar,
yola elverişlilik belgesi olmayan gemi
a)yük taşıyamaz.
b)ticari faaliyette bulunamaz.
c)yolcu taşıyamaz.
d)yük taşır, yolcu taşıyamaz.
e)hiçbir şekilde hareket edemez.

denize elverişlilik belgesi olmayan veya süresi biten gemi:
a)hiçbir şekilde hareket edemez.
b)yük taşıyamaz.
c)yolcu taşıyamaz.
d)yük taşır,yolcu taşıyamaz.
e)ticari faaliyette bulunamaz.

yola elverişlilik belgesi olmayan gemi hiç bir şekilde hareket edemez, psc 30 ile bağlamıştır bu gemiyi, tüm eksikliklerini giderir, class onayını alır, psc tekrar gelip remarkları kapatır... liman başkanlığından yola elverişliliği alır...

denize elverişlilik, gemi makina, kazan vs denetimleridir, yıllık onayı vardır, eğer eksiklik tespit edilirse ticari faaliyet durur, eksiklik giderilinceye kadar (tersane) yük ve yolcu taşıyamaz...

merhabalar,
yola elverişlilik belgesi olmayan gemi
a)yük taşıyamaz.
b)ticari faaliyette bulunamaz.
c)yolcu taşıyamaz.
d)yük taşır, yolcu taşıyamaz.
e)hiçbir şekilde hareket edemez.

denize elverişlilik belgesi olmayan veya süresi biten gemi:
a)hiçbir şekilde hareket edemez.
b)yük taşıyamaz.
c)yolcu taşıyamaz.
d)yük taşır,yolcu taşıyamaz.
e)ticari faaliyette bulunamaz.

Merhabalar,

Öncelikle yola elverişlilik belgesi almanın yeni ismiyle liman çıkıs belgesi almanın ilk şartı geminin denize elverişlilik belgesi olmasıdır. Denize elverişli olmayan bir gemi yola elverişli belgesi de alamaz.
Hukuk maddeler ve maddelerin birbirine atıfta bulunduğu alt maddeler ile doludur.[

GTY esas alındığında,
Denize Elverişlilik Belgesinin süresi geçmiş veya geçerli bir Denize Elverişlilik Belgesi olup da belgesinde belirtilen sefer bölgesinin dışındaki bir limana bakım-onarımı amacıyla intikali için yapılan müracaatlarda gemi, bölge müdürlüğü veya liman başkanlığı tarafından verilen yazılı izne istinaden gideceği limana intikal edebilir. Bu sefer için Denize Elverişlilik Belgesi düzenlenmez. Bakım-onarım tamamlandıktan sonra gerekli sörveylerin bakım-onarım limanında yapılması ve Denize Elverişlilik Belgesi verilmesi esastır, ancak bölge müdürlüğü veya liman başkanlığı bu hususta mevcut şartlara göre emniyet tedbirlerini aldırarak sörveylerinin ve belgelendirilmesinin başka bir limanda yapılmasına izin verebilir. Gemi bu bent kapsamında yapılan seferlerde, hiçbir ticari işlemde bulunamaz

Denize elverişlililk belgesi olmadan onarım amacla yazılı izinle hareket edebilir ancak ticari faaliyette bulunamaz.

Yola elverişlilik belgesi (Liman Çıkış İzni) olmadan hiç bir gemi söz konusu limandan cıkamaz. Hareket edemez. Eksiklikler söz konusu limanda giderildikten sonra gemi hareket eder ve ticari faaliyetlerine başlar.

yola elverişlilik

arkadaşlar uzakyol başmakinist sınavına giriyorum. sözleşme ve gemi inşadan kaldım burdan kitap sipariş ettim işallah geçecez. şimdi sayın sakin türk arkadaşdan yardım etmesini istiyorum sizin göndediğiniz kitabın cevap anahtarına göre 50 rusum tonilato ya kadar ve 50-500 rusum tonilatoya kadar olan gemilere yola elverişliği liman başkanlığı 500 rusum tonilatodan büyük gemilere yola elverişliliği ise yüksek okul mezunu liman başkanlıkları veriyor gözüküyor bu doğrumudur acil dönerseniz sevinirim.

Geri