DGS İle Yakın Doğu Üniversitesine Geçiş Yapmak?

Uzun stajda okula para verme sebebini açıklayayım. Stajda bir derstir ve kredisi vardır. Eğer dönemde 3 dersten fazla ders alırsan dönemlik ücret ödersin, ama 3 derse kadar ders başına para ödüyosun. Staja çıkarkende tek ders alırmışsın gibi ders ücretini yatırırsın. Arkadaşlar bu mehmetcik arkadasin yazdigi hicbir cümlede doğruluk payı yoktur. Kulaktan dolma bilgilere kendi olumsuz yorumlarını katıyor.

Ücret olarak en uygun okullardan birisi YDÜ. Senelik 2800 euro. Git bi araştır bu paraya türkiyede kaç tane okulda okuyabiliyosun. ders başı ücret benim zamanımda 300 euroydu diye hatırlıyorum. Sen bi araştır türkiyede kaç özel okulun fiyatı bu rakamlarda. Kıbrısta hayat pahalı bunu kabul ediyorum. Kıyaslama yapıcak olursan istanbulda geçim ile kıbrısta geçim arasında bi fark yok. Ama istanbulda senelik okul ücreti ne kadar, kıbrısta ne kadar bi araştırma yap zaten cevabını bulucaksn.

Ya okulda hiç bir yenilik yok oranın similatörünüde biliyorum özel okul OLMASINA rağmen kendisini hiç yenileyememiş git DEÜ ve itü ye nasıl, hiç tırışka ver parayı alsın oğlu BMW Mercedens koleksiyonu yapsın

mehmetcık olmez adlı arkadasın elestırılerı dogrultusunda bı tartısma oluşmus sanırım bence ıyı olmus katılmadıgım noktalarıda var katıldıgımda tabıkı.Oncelıkle 2014 DGS ıle gırne unv. den. fak. gem. mak. ısl. muh. bolumune gecıp 2016 yaz okulunda tum derslerımı verdım,kara stajım 2 yıllıktan vardı 6 ay denız stajımı yapıp hazıran 2017 de dıplomamı aldım.Bu surecde bır cok haksızlıkla karsılastık ben ve arkadaslarım dogrudur kımıne verılen dersler kımıne verılmedı kımıne muaf sayılan dersler kımıne sayılmadı aynı sartlarda olmasına ragmen yanı kurulu bı duzen olmadı hıcbırzaman adamına gore ve okulun cıkarlarına gore kılıfına uyduruldu hersey ne cok sıkıp okulu bırakcak konuma getırdıler ne de rahat rahat derslerı alıp vermemıze bı onlar durttu bı bız orta yolu bulduk he eger cok akıllı olsaydık sadece bız durtebılırdık tam hakkımızı alabılırdık mesela bırlık olarak ,yada cok cekımser hakkını aramayan yada okulu cok umursamayan kısıler okulun kucagına duser hoplatırlar.bunlar tercıh edeceklere onbılgı olsun uyanık olsunlar haklarını sonuna kadar arasınlar dıe bı bolumdu.Bunlar esasen cok onemlı de degıl cunku sonucta evet son care olarak yazılıyor kıbrıs unıversıteelrı denızcılık ıcınde oyle ama bı sekılde mezun olunuyor yanı yeterkı ısınızın ogrencılık oldugunu bılın bence asıl sorun ıns. duzeltılır deyıp pek umudumun olmadıgı okulun bır egıtım sıstemının olmaması derslerı anlatan hocaların ne uluslararası nede ulusal mufredatlara uygun ders anlatamamları ve tamamen kendı sıstemlerıne gore ders ve sınav yapmalarıdır genel olarak boyle hepsı boyle degıl tabı ısım vermıyecem bu konuda.2017 de yenı sımılaotler gelmıs yapılan reklamları gorduysenız cok buyuk bır ıs olmus gıbı tanıttılar sanırsınız somalıye kurulmus bu sımılator 10 seneyı askın egıtım veren den. fakultesı buna bu kadar sevınıp abartması benı guldurdu ve bırazda acıdım durumuna kıbrıs ıcın bı basarıdır dıe dusundum sonra ama neden olsunkı bu okulun sahıbı dunyanın sayılı zengınlerınden suan kurdugu bayan basket takımlarını protıpını urettıgı gunsel marka arabayı duymayan yoktur demem okı ısteseler tr nın degıl dunyanın en ıyı egıtım kurumları arasına gırebılırler bence ozellıkle havacılık ve denızcılık konusunda tabıkı zamanla ama burda onemsenen sey bu degıl ne kadar az masrafla ne kadar cok kar edebıleceklerı cunku burası bır tırarethane bolum baskanı bunu kendı agzıyla soyler zaten.Ama acıkları cok tamamlamamk zorundalar ve tamamlayabılırler eger yeterlı kontrolu yapılıp da egıtım vermelerı ıcın eksık oldugu yonler konusunda mustesarlıktan uyarı alıp takıp edılırlerse kı bu sımılasyon yangın egıtım merkezlerı zart curt bu kontrol ve takıp sonucunda yapılmıstır ve ders ıcerıklerı yenı dersler felana degısmısıtr ama degısen hersey formalıtededır bızımkıler yıne bıldıgı gıbı devam edecektır yapılması gereken bolca dılekce okuldakı eksıklerı once okula sıkayet korkmadan bırlık halınde benı cephe alırlar demeden bız yaptıkmı evet zaman zaman yaptık ve olumlu sonuclar alabıldık,en onemlısı gıderılmeyen eksıklerı bımer cımer gıbı kurumlara bıldırerek takıbının saglanmasıyla olur o zman kımse kafasına gore at kosturamaz ısın geregını seve seve yapamak durumunda kalır daha konusacak cok sey var sorular gelırse cevaplarız gerek burdan gerek ozelden,sunuda belırteyım 2014 de 40/2 dıen arkadasa cevaben evet okul o donemde agırlıklı olarak tıcaretını dgs den yurutuodu bıde dgs yerlesımlerını kontrol et ıstersen suan kı durum dgs kontenjanları dusuruldu tıcarethane yenı hamlelerını lys tercıhlerıne cevırdıler burslar reklamlarvs suda bı gercek kıbrısda yasanılan ogrencılık hayatı kolayına baska bıyerde yasanılmaz olumlu yonde bu bokunu cıkarmadan hem dersler hem eglence hemde calısma hayatı surdurulebılır, kımse takıp etmeden arastırmadan durumunu sentezlemeden karar vermesın derım.Ben dusunduklerımı yazdım ,herkes saygı cercevesınde dusunduklerını yazarsa yararlı olur dusuncesındeyım.(bu foruma en son 2014 de okulu tercıh ederken gırdıydım vazgecebılrdım okuduklarımdan sonra ama vazgecmedıgım ıcın mutluyum) Allah selamet versın herkese.

dgs ile gecenler en az yarım dönem uzatıyor .Kim tarafından mı basta dekan tarafından ..yalansa yazsın öğrenciler ...ki sapına kadar doğru bu yazdıklarım .Ama bu min yarım dönem gerisini siz düşünün ...:)

Geri