Driftteki Gemi

silyonları kapalı bir şekilde sadece borda ve kıç feneri yakılıs. sebebide uzaktan bakılınca geminin pruvasının anlaşılabilir olmazı. kaptana bağlı olarak gece güverte ışıklarıda yakılabilir

(a) Kumanda altında bulunmayan bir tekne :

(i) En iyi görülebilecek yerde dikey bir doğru üzerinde ufkun her tarafından görülür iki kırnuzı fener;

(ii) En iyi görülebilecekleri yerde, dikey bir doğru üzerinde iki küre veya benzeri şekilleri;

(iii) Su üzerinde ilerlerken, bu paragrafta belirtilen fenerlere ek olarak, borda fenerleri ve bir pupa feneri gösterecektir.

eğer drifteyse makine manevra yoksa iki kırmızı suda sürüklenıyosa ilaveten borda ve pupa fenerı

(i) En iyi görülebilecek yerde dikey bir doğru üzerinde ufkun her tarafından görülür iki kırnuzı fener;

(ii) En iyi görülebilecekleri yerde, dikey bir doğru üzerinde iki küre veya benzeri şekilleri;

(iii) Su üzerinde ilerlerken, bu paragrafta belirtilen fenerlere ek olarak, borda fenerleri ve bir pupa feneri gösterecektir.

eğer drifteyse makine manevra yoksa iki kırmızı suda sürüklenıyosa ilaveten borda ve pupa fenerı

ufkun her tarafından görülür iki kırMIzı fener;

Soru sadece seyir fenerleri değil mi ? Ben mi yanlış okudum.... 2 kırmızı seyir feneri mi ?

Merhaba Driftteki Gemi Kumanda Altında Olmayan Tekne Ne Zaman Oldu Bunu 1i Açıklayabilir mi acaba :)

drift sürüklenmek sürüklemek değilmidir bir geminin manevara yapıcak gücü yoksa manevra makine arızalıysa iki kırmızı ceker eğer sürüklenıyorsa borda ve pupa feneri çeker olayı ben değil yukardakı arkadaş karıştırdı borda ve pupa feneri çeker diye kaldı ki normal gemi makinası arızalı değilse manevra yapıcak kabiliyeti oldugu halde sürüklenıyorsa ozaman normal kuvvetle yürütülen oldugu için normal seyir fenerlerini yakar neye alaya aldınız onu anlamadım

ufkun her tarafından görülür iki kırMIzı fener;

Soru sadece seyir fenerleri değil mi ? Ben mi yanlış okudum.... 2 kırmızı seyir feneri mi ?

siz yazmışınız sadece borda ve pupa fenerı yanar diye birincisi kumanda altında olmayıp su üstünde sürüklenıyorsa yakar ikincisi yedeklenen tekne sadece borda ve pupa fenerini çeker

Drift halindeyken de teknenin sorumluluğu devam eder açıklamamı okuyun doğrusu odur. NUC ile karıştırmayın.

devam eder dogru cünkü manevra yapacak kabiliyete sahip durumda aceron borda ve pupa fenerini gösterir demiş ona acıklık getirdim sadece nuc farklı zaten

David ben yanlış anlaşıldım herhalde. Gemi drift yaparken silyon fenerleri yanmaz. ama pupa ve borda fenerleri yanar. zaten soruyu soran arkadaşda sadece seyir fenerleri demiş. demek istediğim sadece buydu :D iki kırmızı falan karıştırmayın yani
:D

David ben yanlış anlaşıldım herhalde. Gemi drift yaparken silyon fenerleri yanmaz. ama pupa ve borda fenerleri yanar. zaten soruyu soran arkadaşda sadece seyir fenerleri demiş. demek istediğim sadece buydu :D iki kırmızı falan karıştırmayın yani
:D
makine kumanda etmıyorsa iki kırmızı girer edipte drift ediyorsa normal seyir fenerleri silyon fenerıde seyir feneridir ama borda feneri demek daha uygun kaçar:):) ufak bir yanlış anlaşılma var sorudada neyse :D

Merhaba Öncelikle Şunu Söyleyim 2 Senedir Bu Forumdayım Kimseyi Küçük Görmedim Öyle 1 Niyetimde Olmadı ve Herşeyi Ben Bilirim Gibi 1 İddaamda Hiç Olmadı Şimdik Olaya Gelecek Olursak Makine manevra yoksa ibaresini ben 2 şekilde algılarım ya belli sebeplerden dolayı arıza v.s yürütücü güçten yoksunsundur yada hali hazır makine ile yürütücü güç kullanmıyorsundur 2 duruma göre yakılacak fener değişir konudaki drift makine gücü kullanıma hazır olan drifttir ben konunun kumanda altında bulanmayan teknenin tabi olduğu drift ile 1 alakası olduğunu göremedim açıkcası selamlar

Merhaba Öncelikle Şunu Söyleyim 2 Senedir Bu Forumdayım Kimseyi Küçük Görmedim Öyle 1 Niyetimde Olmadı ve Herşeyi Ben Bilirim Gibi 1 İddaamda Hiç Olmadı Şimdik Olaya Gelecek Olursak Makine manevra yoksa ibaresini ben 2 şekilde algılarım ya belli sebeplerden dolayı arıza v.s yürütücü güçten yoksunsundur yada hali hazır makine ile yürütücü güç kullanmıyorsundur 2 duruma göre yakılacak fener değişir konudaki drift makine gücü kullanıma hazır olan drifttir ben konunun kumanda altında bulanmayan teknenin tabi olduğu drift ile 1 alakası olduğunu göremedim açıkcası selamlar

güzel kardeşim sana benı kücük gördün demedım cok bilmişşin de demedım yanlış anladın yada ben yanlış anlattım yok yukardakı yorumda aceronun yaptıgı yoruma ilaveten yazdım kumanda altında olmayan mevzuyu yoksa konudakı olay makine gücüyle harekete hazır olan gemının drifti dediğin gibi ben farklı amactan dolayı yazdım yanlıs anlasılma var yani selamlar

Liman yaklasimlari haricindeki uzun süreli driftlerde makine stop edilir ve gemi o andan itibaren kumamda altinda degildir... Bundan dolayi iki kirmizi cekilebilir...

Sürüklenen geminin makinaları faal ama çalıştırılmîyorsa o gemi neden kumanda altında olmayan gemi olsun ki? Bu tanım bu durum için son derece saçma.

Driftte; underway but not making way teknedir. Dolayısıyla normal seyir fenerleriniz (silyonlar+borda+pupa) faal olacaktır.
Kesinlikle NUC veya Demir fenerlerini yakamazsınız. Oluşabilecek bir kaza sonrası mahkemede kimseyi ikna edemezsiniz.

Geri