Dünya'nın ve Türkiye'nin Zabitan Sayısı

amator007

Küpeşteci
Denizci
DUNYANIN VE TÜRKİYENİN ZABİTAN KADROSU !
1)Hindistan zabitan : 48000
2)Filipin zabitan : 47000
3)Çin zabitan : 43000
4)Ukraina zabitan : 29000
5)Türkiye zabitan : 21000
6)Rusya zabitan : 20500
7)Yunanistanzabitan : 17000
8)İngiltere zabitan : 14000
9)japonya zabitan : 12000

valla şaşırdım doğrusu; hindistan'daki zabıtan sayısı nasıl olurda 48000 olur hala anlamış değilim,halbuki türkiye hindistan'a oranla daha gelişmiş ama demek kii adamlar altyapıyı önceden hazırlamış:S:S:S ne olursa olsun bizim ülkemiz dünyanın en iyi denizcilerini yetiştiriyor bu bir gerçek:?:?

valla şaşırdım doğrusu; hindistan'daki zabıtan sayısı nasıl olurda 48000 olur hala anlamış değilim,halbuki türkiye hindistan'a oranla daha gelişmiş ama demek kii adamlar altyapıyı önceden hazırlamış:S:S:S ne olursa olsun bizim ülkemiz dünyanın en iyi denizcilerini yetiştiriyor bu bir gerçek:?:?
Biz biribirimizi yemekten denizciliğe yeterli ilgi ve alaka gösterilmiyor ki yinede şükür en altlarda kalmamış

Bizim sayımızın üstünde bulunan ülkelerin denizcileri tüm international şirketlerde rahatlıkla çalışabilmekte.Bizim ise halimiz malum.Bu rakam eğer gerçeği yansıtıyorsa Türkiye için çok fazladır.Ayrıyeten kaynak belirtilmesi rica.Selametler...

geçenlerde müsteşarlığın sayfasında okudum,Türk personeli tüm avrupa gemilerinde çalışabilir yazıyordu.Bence sorun yönlendirecek yol gösterecek kişilerin az oluşu.Hepimiz türkiye piyasasında sıkıştık kaldık dışarı açılamadık

İçinde Dünya sıralaması geçip ABD'nin olmadığı bi tablo görmek şaşırttı açıkcası :D 3-5 seneye kalmaz sindiremeyip girerler kesin ilk 5'e :D

bunlarında 1000 tanesi emekli bçvş ve emekli binbaşı yüzbaşı vs olsa okul mezunu adam yok demekki :D :D istatistiklerde çok netmiş bu arada tam sayılar hep hee :) şimdiye 2ye katlamıştır 5 yıllık konu hortlamış maşşallah :)

Benım Anlamadıgım Sey Su Hocalar Geliyo Krul Toplandı Piyasada 20.000 Zabit açığı Varmış Fakülte Mezunlarının Hepsi Kendini Karaya Atmaya Bakıomuş vs... Zaten Türkiyenin Zabit sayısı Kaç Bu Ne Zamanın İstatistiği...

Beklenen Açıklamayı yapıyorum :)
09.08.2012 tarihi itibari ile 16.160 Makine Sınıfı Zabitan ve 33764 Güverte Sınıfı Zabitan bulunmaktadır.
Genel toplamda Türkiye olarak zabitan sayımız: 49924

Sonuç olarak son 5 yılda 28.924 zabitan daha eklenmiş.
Orana vurursak %150'lik bir artış söz konusu.
Halen zabitan açığı var diyenlere ECE 2012 ajandası hediye edeceğim profilimdeki iletişim adreslerimden bana ulaşabilirler.

İstatistik kapsamı (Sınırlı Makine Zabiti'nden > Uzakyol BaşMühendise ve Sınırlı Vardiya Zabiti'nden > Uzakyol Kaptan'a kadardır.)

Güncel olarak takip edebileceğiniz adres ve detaylı tablo:
http://www.denizcilik.gov.tr/belge-dogrulama/istlerdugm.asp

Geri