Dünya'nın ve Türkiye'nin Zabitan Sayısı

Peki bu zabıtlerın hepsı denızde olanlar mı :) Hayır o zaman bu kadar acık olması normal mi dıye soracak olursak şaşırmamak lazım :) Yetişen zabit değil çalışan zabit sayısı önemli :)

Çalışıp-çalışmayanların listesini sadece okul müdürlüklerine/Üniversite Yönetimlerine gönderdiler galiba, ben ne kadarı gemide, ne kadarı gemide iş arıyor, ne kadarı açlıktan ölüyor, yada mesleğini değiştirmiş asgari ücrete çalışıyor bilemicem.

"Gemiler Zabite Aç" sözü asgari ücrete adam çalıştırmaya uğraşan yada işçi beğenmeyen armatörün sakızıdır.
İsterse milyonlarca denizci yetişsin fark eden birşey olmaz, haftada bir çalan telefonun üç ayda bir çalmaya başlar, sonra altı ayda bir, sonra hiç çalmaz sen koşturursun elinde CV'lerle.

Herkes şu sertifikayı da alayım şu kadar kişiden farkım olur daha kolay iş bulurum sözlerinde artık eskisi gibi değil.
O yüzden yeni sertifikalar çıkıyor, o yüzden süreler uzuyor. Birileri yetiştirilirken, birileri de devre dışı bırakılıyor.

Bu işler arz talep meselesi.Şöyle söyleyeyim sen 2007'de gemiye çıkmak istiyorum dediğinde 1 haftada çıkabilirdin hemen gemi bulabilirdin, şimdi çıkmaya çalıştığında ortalama 1-2 ay arası bekliceksin.Tarihler tamamen tahmini ve çevreden gördüğüm kadardır.

25 kişilik can filikasına 50 kişi bindirmeye çalışıyorlar batan kimin filikası olacak onu bilemiyorum.

Aynen eskiden millet aldığı paralarla şimdiki arasında bir ton fark millet v.z goc ehliyetli su ankı pozısyonu soyluorum 2000$ tamam dıyor mıllet faryansın edıyor ama gidenler sağolsun. Milletde haklı olarak ben bu paraya calısmam dıyor gıdıp lımon satarım aksam evıme gelırım mantıgı olusuyor. normalde ITF e gore olması gereken ucretler burda.
o-801004-ITF039e_G%C3%B6re_Gemi_Adamlar%C4%B1n%C4%B1n_Almas%C4%B1_Gereken_Taban_Maa%C5%9F_Tablosu.jpg

Her devlet dairesi gibi yönetiliyor denizcilik de :)

Tamamen Katılıyorum Zaten Adam Akıllı Yönetilse Şu Anda Bu Pozisyonda Olmazdık Bu İsyanlar(Gemiler Eski,Maaş Yatmıyor,Maaşlar Az,İş Bulamıyoruz vs) Gibi Sorunlar Ortaya Çıkmazdı Bunu Bu Hale Getirenler Armatörler Ve Karadaki İnsandan 100-200 TL Fazla Alıyım Mantığı İle Çalışan Zabitler...

Arkadaşlar Liman İşletmenliği Bölümü Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz Geliri Ne Kadardır Bi Yardımcı Olursanız Sevinirim.. Teşekkürler..

Geri