Ekol denizcilik

Erkenden rezervasyon yaparsan belki katılma şansın olur, çünkü uygulama kursu kontenjanları, yazılı sınav kursuna katılanlarla zaten doluyor, 1-2 gün içerisinde anlatılıp geçiliyor.

2005 Ekol mezunuyum , şuan uzkyl 1. zabit olarak denizcilik hayatıma devam ediyorum , bazı genç arkadaşların soruları cevapsız kaldığı için yazma gereği hissettim . Öncelikle şunu belirteyim ; denizcilik dünya üzerindeki en zor mesleklerden biridir , belkide en zorudur , çuvalla para kazanırım , dünyayı gezerim diye lay lay lom bu işe girmeyin emeğinize zamanınıza yazık olur. İş bulma olanağı tamamen bireysel başarıyla orantılıdır. İngilizce bilmem gereklimi diye bir soru sormuş arkadaşımız , kesinlikle bilmek zorundasın , denizcilik okullarının verdiği ingilizce dersleriyle olacak iş değil bu.Ekol ün verdiği 3000 grt sınırlı vardiya zabiti ehliyetiyle iş bulma olanağı maalesef çok zor.Okullar arasındaki eğitim farkına değinecek olursak bu mesleği layığıyla yapacağım diyorsanız tabi ki en iyi eğitimi veren İTÜ idi.Ama İTÜ den gelen stajyerlerden de gördüğüm şu ki; son dönemde yetişenler üzülerek söylüyorum vasatın altındalar , kalite yerlerde maalesef. İstanbul Üniversitesi'nden gelen stajerlerim oldu son dönemde ,yine üzülerek söylüyorum ki ; yoldan geçen adamdan farkları yok , bırakın gemiyi , denizle alakaları yok. Sadece stajlarında öğrendikleriyle bu mesleği yapan zabitler yetişiyor .Ehliyet sınavlarımızın gerçek seviyeyi değil de ezber yeteneğini ölçtüğü bu sistemde türk ehliyetinin kalitesinden söz etmek elbette pek mümkün olmuyor. Zaten dünya devi firmalarda çalışan türk zabit oranından da okullarda verilen eğitim kalitemizin ve sınav sistemimizin iyi olmadığını anlamak zor değil. Kısa sürede bir iyileştirme beklemek hayalcilik olur ama umuyorum ki ilerleyen yıllar eğitim kurumlarımızı ve sınav sistemimizi geliştirir , Türk zabitini ve denizcisini dünya çapında zirveye taşır.

ekol iyidir ya. itünün hemen hemen bütün hocaları ekolde ders veriyor. örnek : Süleyman karadeniz and Fahrettin küçükşahin.. ikiside türk denizciliğinin %80 inin hocasıdır..

Ekolun hocaları Kalitelidir dogru ama özel oldugundanmıdır paradanmıdır nedir Disiplin konusunda pek öğrencilerin üzerine düşmüyorlar sanki okulun idaresi para olarak bakıyorlar olaya ama hocaların hepsi para olarak değil birer denizci yetiştirme gözüyle bakıyolar ama öbürtürlü kıyafet saç sakal bir ikin müdür diyor ondan sonra öğrenci bildiğini okuyor bana kalırsa ekol ismini iyi yapmak istiyorsa disiplin katı olmalı geçen sene kavga oldu adamın gözünde küllük patlattılar kınama cezasıyla geçiştirdiler bir devamsızlık olunca bırakıyorlar bence en ufak olayda gözünün yaşına bakılmasa suan ekolun ismide kötü olmaz diyorum kanımca

David arkadaşımın söylediğinine katılıyorum.Okulun bi çoğu hocaları kaliteli ve deniz camiasının saygın kaptanlarından.Fakat öğrencilerin %80 lik kısmı laylaylom için gelmişler açık konuşmak gerekirse bende derslerde fazla sıkı sıkıya sarıldığımı söyleyemem fakat disiplin ve saygınlık konusunda hiç bir zaman hocalarıma karşı lakayit davranışlar sergilemedim kurum eğitim kurumu dışında ticarethane iş düzeniyle işliyo.Kayıt yaptıran öğrencileri bellli bi sınava tabi tutulması ona göre öğrenci kayıt işlemlerinin sağlanması daha iyi olabilir

EKOL Denizcilik Eğitim Merkezi Vardiya Zabitliği bölümünde eğitim alıyorum. Okulun hocalarının her biri çok kaliteliler fakat okul içerisinde ciddi anlamda bir disiplin sorunu var. Gerek dış görüntüleri olsun, gerek hocalar ile kurulan diyaloglarda öğrencilerin büyük bir kısmının taşıdıkları üniformanın ağırlığından haberleri olmadığı maalesef acı ve büyük bir gerçek. Zamanla iyi olan öğrenciler de bir takım disiplin sorunları yaşıyor ki bu kaçınılmazdır. Uzakyol vardiya zabitliği eğitimi verdiği dönemlerde bu kurum içerisinde gerçek anlamda bir bütünlük ve karşılıklı saygı mevcutmuş. Ağabeylerimizden duyduklarımızın büyük bir kısmı bu yönde. Ne zaman ki son uzy. vardiya zabitliği bölümü öğrencileri mezun olmuş, o günden sonra bir daha aynı ortam yakalanamamış bu okulda. Artık tamamen 'para gelsin de, nasıl gelirse gelsin' gibi bir hava hakim gibi görünüyor. Okula başlayacak arkadaşlara keşke bir eleme sınavı ya da seviye belirleme sınavı yapılsa çünkü toplama yapamayan adamlar seyir dersi, matematik dersi ve yük hesaplamaları görüyorlar. Bu kurumdaki arkadaşlarımızın büyük bir kısmı giydikleri üniformayı sadece facebook'da fotoğraf paylaşmak için bir araç olarak görüyorlar. Umarım büyük bir adım atarak bir an önce kurs olmaktan çıkıp, üniversite olabilirler ve belirli seviyede öğrencileri bünyelerine katarlar. Bunun dışında öğretmenleri ve elektronik araçları kaliteli bir eğitim için gayet yeterlidir.

EKOL Denizcilik Eğitim Merkezi Vardiya Zabitliği bölümünde eğitim alıyorum. Okulun hocalarının her biri çok kaliteliler fakat okul içerisinde ciddi anlamda bir disiplin sorunu var. Gerek dış görüntüleri olsun, gerek hocalar ile kurulan diyaloglarda öğrencilerin büyük bir kısmının taşıdıkları üniformanın ağırlığından haberleri olmadığı maalesef acı ve büyük bir gerçek. Zamanla iyi olan öğrenciler de bir takım disiplin sorunları yaşıyor ki bu kaçınılmazdır. Uzakyol vardiya zabitliği eğitimi verdiği dönemlerde bu kurum içerisinde gerçek anlamda bir bütünlük ve karşılıklı saygı mevcutmuş. Ağabeylerimizden duyduklarımızın büyük bir kısmı bu yönde. Ne zaman ki son uzy. vardiya zabitliği bölümü öğrencileri mezun olmuş, o günden sonra bir daha aynı ortam yakalanamamış bu okulda. Artık tamamen 'para gelsin de, nasıl gelirse gelsin' gibi bir hava hakim gibi görünüyor. Okula başlayacak arkadaşlara keşke bir eleme sınavı ya da seviye belirleme sınavı yapılsa çünkü toplama yapamayan adamlar seyir dersi, matematik dersi ve yük hesaplamaları görüyorlar. Bu kurumdaki arkadaşlarımızın büyük bir kısmı giydikleri üniformayı sadece facebook'da fotoğraf paylaşmak için bir araç olarak görüyorlar. Umarım büyük bir adım atarak bir an önce kurs olmaktan çıkıp, üniversite olabilirler ve belirli seviyede öğrencileri bünyelerine katarlar. Bunun dışında öğretmenleri ve elektronik araçları kaliteli bir eğitim için gayet yeterlidir.

son uzak yol vardiya zabiti öğrencılerınıde mevzun olduklarında gördük nasıl adam olduklarını okulun son senesı kavga ettiler de mevzun oldular yakın yollarla uzakla birbirine girdi ( bıcak vs vardı ) gözümün önünde küllük patlattılar ve ekoldakı hocalardn biri gençler arasında olur dedi bu kavga eden adamlar gemide bide yönetimcilik yapıcak pehhh okulda ciddi disiplinsizlik var ister istemez en disiplinli adam bile o ortama ayak saglayabiliyor bence sistemin değişmesi lazım tabi değişim kişiden başlaması lazım birde kurumdan

Kavga her okulda olabilir, oluyor ve olacaktır da. Ben uzy. dönemlerinin büyük bir kısmının nasıl bir ortama sahip olduklarını biliyorum. Son dönem olan kavgayı ben de biliyorum fakat burada uzy. abilerimizin suçlu olduğu gerçeği yatmıyor. Uzy. dönemleri genel anlamda daha saygılı ve samimi geçmiş. Anlatmak istediğim bu, sevgili kardeşim.

ben 2010 Yılında Yakın Yol'dan Mezun Oldum..Ama Keşke Uzakyol kalkmasaydı da uzakyollarla beraber okusaydım..Onlardaki Birlik , Dayanışma Kimsede Yoktu. Bizim Okulda Eğitim Görevlisi Olarak Çalışan Bir Kaç tane Kavat Vardı. Uzak yollar onların Hakkından geliyordu.. Vefa Gibi Bir Varlık var bitane. Evden Dışarı..

Kaptanim,

Turkiye de ki egitim sadece denizcilik egitiminde degil malesef butun egitim kurumlarinda ayni, matematik egitiminde de ayni, meslek liselerindede ayni, muhendislikledede ayni, yani olmasi gerekenden cok kotu.

Asil problem ise, iadarecilerde, bakanlardan, musteserlardan baslayarak, en alt kademe memuruna kadar calistiklari birime bolume bir katkida bulunmak gibi bir dertleri yok..

Sizin bu gorduklerinizi gormek istemiyorlar, gormek isteseler gorup insiyatif alip calisirlar, malesef gercek bu.

Sonumuz Hayrola

2005 Ekol mezunuyum , şuan uzkyl 1. zabit olarak denizcilik hayatıma devam ediyorum , bazı genç arkadaşların soruları cevapsız kaldığı için yazma gereği hissettim . Öncelikle şunu belirteyim ; denizcilik dünya üzerindeki en zor mesleklerden biridir , belkide en zorudur , çuvalla para kazanırım , dünyayı gezerim diye lay lay lom bu işe girmeyin emeğinize zamanınıza yazık olur. İş bulma olanağı tamamen bireysel başarıyla orantılıdır. İngilizce bilmem gereklimi diye bir soru sormuş arkadaşımız , kesinlikle bilmek zorundasın , denizcilik okullarının verdiği ingilizce dersleriyle olacak iş değil bu.Ekol ün verdiği 3000 grt sınırlı vardiya zabiti ehliyetiyle iş bulma olanağı maalesef çok zor.Okullar arasındaki eğitim farkına değinecek olursak bu mesleği layığıyla yapacağım diyorsanız tabi ki en iyi eğitimi veren İTÜ idi.Ama İTÜ den gelen stajyerlerden de gördüğüm şu ki; son dönemde yetişenler üzülerek söylüyorum vasatın altındalar , kalite yerlerde maalesef. İstanbul Üniversitesi'nden gelen stajerlerim oldu son dönemde ,yine üzülerek söylüyorum ki ; yoldan geçen adamdan farkları yok , bırakın gemiyi , denizle alakaları yok. Sadece stajlarında öğrendikleriyle bu mesleği yapan zabitler yetişiyor .Ehliyet sınavlarımızın gerçek seviyeyi değil de ezber yeteneğini ölçtüğü bu sistemde türk ehliyetinin kalitesinden söz etmek elbette pek mümkün olmuyor. Zaten dünya devi firmalarda çalışan türk zabit oranından da okullarda verilen eğitim kalitemizin ve sınav sistemimizin iyi olmadığını anlamak zor değil. Kısa sürede bir iyileştirme beklemek hayalcilik olur ama umuyorum ki ilerleyen yıllar eğitim kurumlarımızı ve sınav sistemimizi geliştirir , Türk zabitini ve denizcisini dünya çapında zirveye taşır.

ekolun 3000kw ve 3000 gros verdiğini bilerek gidin arkadaşlar bu ehliyetler piyasada cok cıddı iş sıkıntısıyla karşı karşıya coğu şirket kapısından alıpta form bile doldurtmuyor denemesi bedava oku piyasaya cık gör zamanın ve paran boşa çalıştıran yerlerde zaten tankerlerde yağcıların aldığı maaşları veriyor

Beyler Bu 3000 GT nin gelecegı varmı ? Mezun olan abılere soruyorum yanı mezun oldukdan sonra kaptanlıga ulaşabılıcekmıyız.

kardeşim geminin bağlı olduğu tersanenin liman dairesine gidip yani tuzla liman başkanlığına geminin kaldığı gün kadar bir yazı alacaksın sonra gemiden crew list alıp staj dosyana koyacaksın.bukadar. fakat şöyle bir durum var benim bildiğim kadarıyla 20 gün ü aşan tersane süresini kabul eymiyorlar bilgin olsun sen yine araştır derim.

Geri