En iyi Denizcilik Meslek Liseleri?

• Konuyu açan Konuyu açan Bayram Ali Karaaslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
Ziya Kalkavanın durumunu herkes biliyor. Fakat diğer okullarında hakkını yememek lazım hocaları bakımından ortamı bakımından iyidir.Bu anketi açmamın amacı eğlence kardeşim bunu bil..!!! Fikrinede saygı duyarım Selametle...

Merhaba;
Bayram Ali Karaaslan Bey ve diğer üyelerimiz şunu bilmelidirler ki Türkiye'ye de Ziya Kalkavan,Pendik denizcilik,Beykoz Denizcilik ve Fatsa Denizcilik Lisesinden başka diğer okulları LİSE olarak görmemeleri gereklidir Kaldı ki 2005 yılında Türkiyede denizcilik lisesi sayısı 8-9 iken şimdi sayısı belli değil. Bu tamamen rant meselesine döndü. Okul açarak rant elde ediliyor. Bu yeni açılan liselerde eğitim-denetim-disiplin sıfırın altında.İnsanların denizcilere olan saygısı bu her köşe başına açılan okullarla beraber düşmeye başladı. Bununla beraber maaşlar ve kalitedeki düşüklüğü katmıyorum bile. Ne yazıkkı yeni açılan okulların kapatılması bence şart gözüküyor bu işin hiçbir anlamı kalmadı. Her köşede vardiya zabiti yetiştiren bir kurum olunca bu mesleğin hiçbir anlamı kalmıyor malesef ve ayrıca özel kurslara da müdahale yok. Çalışacak gemi bulamayacagız artık. Gelelim Ziya kalkavana ... Bu okul şu anda bütün MYO Güverte ve makine bölümlerinden bile çok daha iyi eğitim veren bir kurumdur. Şimdi diğer rezil düzeydeki liseler yüzünden yeterliliği sınırlı zabite düşürülecek. Bu hak mıdır sizce? MYO lar vardiya zabiti yeterliliğine sahipse bu okulun Uzakyol vermesi gerekiyor. Ortalarda dönen oyunlar var arkadaşlar Denizcilik liselerinin hiçbir anlamı kalmadı artık bunu hepimiz anlayalım.Ziya kalkavan gibi bir değer de kurunun yanında yanıp gidecek görünen o.....

Diğer liseleri küçümseyici bir görüş olmuş.
Başkaları mesleğe başlamasın biz at koşturalım mantıgı çok kötü birşey.
Aranan insan olun, kalitenizi siz belirleyin yüzlerce kişinin önüne geçin.
Sonuçda mesleğimiz kariyer üzerinedir.
Armatör de haklı, piyasadaki 100 kişiden 90'ını beğenmediyse o da kendine opsiyonel insan arayacaktır.
Nasılsa fazla meslektaş yok deyip gemilerde kafasına göre takılan insanları biliyoruz,
Bu rahatlık çok uzun sürdüğünden nitelikli personel arayışı artmış demekki.
Maaş konusuna gelince, isterse milyonlarca kişi olsun maaşlar çok da düşmez.
Hepimiz bunu hem mesleğimiz oldugu için, hem de parası iyi olduğu için yapıyoruz.
Baktık parası kurtarmıyor o çileyi, yapmayız olur biter kardeşim.
Ekmek heryerde aslanın ağzında.

Son olarak ekleyeyim, Denizcilik liseden seçilecek bir bölüm değil.

Ziya eskiden iyiydi şu anda fos hocaların durumu belli he bu arada fatsa yı katan öyle bi okul oldugunu senden başka ve orda okuyanlardan başka fazla bilen kişi sayısı nedir meçhul kendim hatice erdem denizcilik and meslek lisesinden mezun olmama rağmen beykoz bence en iyisi hem insanlık hem meslek adına Ziyalılar sadece kendi ... kaldırır bunuda herkes bilio ziyadan sayılı adam çıkıo adam gıbı adam olan nyse burda daha fazla konusursak konu baska yerlere gıtcek b.kunu cıkarmamak lazım herkese kolay gelsin...!

Merhaba Kalifiyeli Personel Konusu Kesinlikle Mezun Olunan Okul Değil Kişinin Kendi Özverisine Bağlıdır ve Fatsa Denizcilik Diye Bir Lise Varmı Varsada Ben Duymadım :) Ayrıca Kaptan Sakin Türk'ün Belirttiği Gibi Kendi Menfaatlerini Düşünerek Sadece ...... Okuldan Vardiya Zabiti & Makina Zabiti Çıksın Diğerleri İşine Baksın Diye Bir Mantığı Kesinlikle Kabul Etmiyorum T.C Üzerinde Neresi Olursa Olsun Herkesin Okul Ayırmaksızın İstediği Mesleği Mezun Olarak Yapmaya Hakkı Vardır Diye Düşünüyorum Selamlar..!

merhaba anketteki okullardan 4-5 tanesinden çalıştığım gemilere stajerler geldi. Arkadaşlar maalesef %100 öğretmenlerden ve imkansızlıklardan dolayı (benim kendi tespitim) oldukça yetersizler. çocuklara suç bulmamak lazım. burada irdelenmesi gereken öğretmenlerin kendi mesleklerine bakış açısıdır. acaba bu kadar hızlı bir şekilde sayıları artan (hatta duyduğum g.antep'e bile okul açılmış) okulların ne amaçla açıldıkları,bu okullardaki öğretmenlerin yeterlilikleri ne kadar. yakınyol piyasası ha doldu dolacak. eli kulağında. özellikle kaptanlığa gönül veren arkadaşların ensesinde çanlar çalıyor. düşük maaşa ve geç yatırılmasına razı pek çok arkadaşım var. asıl soru ^^AMAÇ NE^^ . yukarıdaki okulların sadece ikisinden istenilen yeterlilikte öğrenci çıkması beklenebilir. Z. kalkavan ve İzmir Anadolu Motor Meslek Lisesi Gemi Makineleri fiziki şartlar ve eğitim kalitesi açısından(makinacı). sadece bu 2 okuldan mezun çıkan çocuklara kalmış bir şey meslek hayatlarına denizci olarak devam edip etmeyecekleri. umarım devam ederler.

Doğru diyorsunuz hocalara birşey diyememde imkansızlıklar fazla.... Yoksa kafasını kullanan ve sektörde kendini geliştiren öğrenci her zaman yükselir.Kaptan Sakin Türkün dediği gibi Denizcilik liseden seçilecek bir bölüm değil...

Selametle.

narkoz39 kaçtane myo da okudun kaçtane gemi gördün stajer gördünde myo ları kötüledin hemen anlayamadım.ziya kalkavanın iyi bir okul olduğunu herkes biliyor fakat diğer liselerden hiç bir farkı olmasının bir mantığıda yok.bu yaşta daha okulculuğa başladıysan süvari olduğunda stajer lerine allah yardımcı olsun diyorum..selametle

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle bu iletim bu sitede ilk (Üyeliğim 2007'den itibaren). Lise Dönem arkadaşım Aşkın'ın bildirmesi üzerine bu ankette oyumu kullandım ve yazılan yorumları okudukça altına ileti yazma gereksinimi duydum.

Daha henüz okul sıralarında başlar okulculuk vb durumlar. Ama bir gerçek var ki, okyanus ortasında koca gemide sadece personeli vardır. Bu personel birbirini aile olarak görür. Yalnızsındır, yanında olan senin inancın ve yola çıktığın o ailen (gemi personeli) dir. Daha fazla söz etmeme gerek olmadığını düşünüyorum.

Allah Selamet Versin

Selamlar / Gv.Stajyeri Hüseyin Altay YONTAN
Hatice Erdem DAML 10.Dönem Gv.Mezunu
Galatasaray Üniversitesi MYO 6.Dönem Gv.Mezunu

çeşme ulusoy denizcilik anadolu meslek lisesini araştırmadan bu konuyu tartışmayın 2008de acılmasına rahmen cok iyi bir eğitim vermektedir. tartışmaya acık bir konu varsa tartışmak isteyen konuşabiliriz.

Geri