En iyi Denizcilik Meslek Liseleri?

• Konuyu açan Konuyu açan Bayram Ali Karaaslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
İzmir Anadolu Motor Meslek Lisesi Gemi Makineleri ( Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel A.M.L) donanım ve eğitim yönünden çok iyidir. Yeteri kadar reklam yapamadığından, adını duyuramadığından çok fazla bilinmemektedir. Ziya Kalkavanla yarışabilir derecededir. (Donanım ve Eğitim Yönünden)

aaaa

FATSA denizcilik meslek lısesını nasıl duymuyonuz anlamadımm zaten en eskı denızcılık lısesınden 3 u zıya kalkavan beykoz ve fatsa denızcılık .1994 yılında fatsaya tasındı eskıden 1975 yıllarında orduda acılmıs ve devam etmekteyken fatsaya tasınıyoo cok koklu bır lıseee bılmemenız sızın ayıbınızzz

Doğrusu Fatsa Atatürk anadolu denizcilik meslek lisesidir,tek yatılı denizcilik meslek lisedir,yani benim zamanımda öyleydi,ben 2003 yılında girdim,2007 yılında mevzun oldugumda okul çok ilerleme kaydetmişti,gmdss, köprü üstü ,ana makine ve ana makine simülatörleri,yangın istasyonu gibi pek çok denizcilik eğitimi için gerekli şeyler okula 2006 yılında tedarik edilmişti.Şimdi durumu nedir pek takip etmiyorum ama benim zamanımda gerçekten iyiydi.

Yüksek okul demek ön lisans demek. Bu kural en başında 2000'li yıllarda getirilmesi lazımdı aslında. Lise ile bir yüksek okulun eğitimi ve tahsil sonucu çok önceden düzenlenmesi gereken bir durumdu zaten. Lise mevzunu ile yüksek okul mevzunu tahsil olarak iş dünyasında eşit olamaz.

Diğer mantıkla yola çıkacaksak, fakültede de olmasın yüksekokul iş görsün, yeterli olsun. Var mı böyle güzellik.

Bu yüzden canınızı sıkmayın. Ehliyetiniz için gerekirse 2 sene daha okuyun veya 2+2 (mümkünse)

Bunu unutmayın. Vardiya zabiti ehliyeti ile çok büyük yerlere gelebilirsiniz. Örneklerini gözümle gördüm. Bunu engel olarak görmeyin.

Okul farklı gemi farklı, kendinizi kalifiye seviyesine siz kendiniz yetiştireceksiniz. Bir süre sonra, iyi bir şirkete kendinizi ispatlayabilirseniz. Şirket okulunuza ehliyetine bakmayacaktır. Yeterki mevcut ehliyetiniz pozisyonunuza yetsin.

Ziya Kalkavan Zaten rakipsiz bir okul konumunda şu anda Anket biraz saçma olmuş bence diğer okullara göre açık ara önde

Hocam dediğinize biraz katılıyorum , Ziya kalkavan köklü bir okul fakat duyduklarıma göre hocaları eskisi gibi değilmiş diye duydum. Ayrıca olarak Eryetiş Reis Denizcilik Lisesi pek tanınmışdır bilemem fakat eryetiş de okuyarak şunu söyleyebilirim ki. Hocaların hepsi Deniz Harp Okulundan mezun , emekli albay uzak yol kaptanlığı yapmış kişiler ve İTU Denizcilik den de hocalar var. Okuduğum okul hoca yönünden bilgi yönünden çok iyi okuldur. bunu temin ederim. Lise seçeceksiniz ya ziya kalkavan yada eryetiş eğer puan tuturamasınız üzülmeyin eryetiş denizcilik lisesi zaten ilk denizcilik lisesi olarak özel okul reklam amaçlı gelmiş olabilir ama değerlendirme yaptığımı söylememde fayda var yanlış anlaşılmasın. Okuduğum okuldan çok memnunum hoca yönünden çok iyi bir okul.

selametle

meslek lisesi aynı zamanda öğrencinin 4 yıllık fakülteye girişinde de faydası olacaksa ve bu doğrultuda kac mezununu fakülteye kazandırdıysa buna göre değerlendirmek daha doğru olur.

Ulusoy denizcilik lisesi mezunuyum , yeterlilik ve egitim acisindan turkiyenin en iyi 3 okuluna gozu kapali girer okulu arastirmanizi oneririm tecrubeli kaptan ve makinist eğitmenlerii , tamamen yeni ve marin motorlar makine bölümüne ait ayrı bir bina , harita odaları 180 derece yeni sistem köprü üstü similatör kendine ait havuz havuzda denizde güvenlik dersleri yangın tatbikatı için ayrı bir bina halı sahası ve sık sık yapılan sosyal çalışmalar ile son derece iyi bir okuldur

Dönemsel değişiyor bu durumlar. benim dönemimde ziya kalkavandan myo ya gelen makine öğrencileri, makine derslerinin boş geçtiğini temel bilgileri bile bilmediklerini söylüyordu. son zamanlarda beykoza gittim lisemi hocalarımı ziyarete. arkasın sponsorluğunda harika bir makina atölyesi kurulmuş. 4er li gruplar halinde motor söktürülüyor öğrencilere. umarım atölye kaliteleri sektör ihtiyaçlarını daha iyi yansıtacak şekilde gelişir tüm okullarımızda

Geri