Gemi Adamı Polis Vizesi İstenen Evraklar

Kaptan Sakin TÜRK

Kıdemli
Site Yetkilisi
Dekan
GEMİ ADAMI CÜZDANI POLİS VİZESİ İÇİN

İSTENEN BELGELER:

1.Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi,
2.2 Adet fotoğraf ,( son altı ay içerisinde çekilmiş olacak. )
3.Talep Formu, (müracaat sırasında gemi adamı cüzdanı büro amirliğince verilir).
4.STCW belgeleri, ( eski tip gemi adamı cüzdanı ile ilgili işlemler için gerekli olup, müracaat esnasında en az 6 ay süresi bulunması gerekmektedir.)
5.18 yaşından küçükler için noterden anne ve baba muvafakatnamesi getirilecektir.
6.Gemi adamı Cüzdanının resimli bölümünün 1 adet fotokopisi
7.Gemi adamları Sağlık Yoklama Belgesinin aslı ve fotokopisi

Başvurudan itibaren aynı gün içerisinde teslim edilir.

merhabalar ben liman cüzdanımı ilk defa alacağım. makineden kaynaklı arıza nedeniyle cuma günü alabiliyorum. trabzonda oturuyorum fakat istanbula gitmem gerekiyor. polis vizesini istanbuldan yaptırabilir miyim ??

Sağlık raporunu illaki götürmek mi zorundayız ?

http://pasaport.iem.gov.tr/?page_id=174 sitesinde verilen bilgi doğrultusunda sağlık raporu gözükmüyor ?

İSTENEN BELGELER:
1. Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi, (Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası yazmayanlardan internet http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/çıktısı istenmektedir).
2. 2 Adet fotoğraf ,( son altı ay içerisinde çekilmiş olacak. )
3. Talep Formu, (müracaat sırasında gemi adamı cüzdanı büro amirliğince verilir).
4. STCW belgeleri, ( eski tip gemi adamı cüzdanı ile ilgili işlemler için gerekli olup, müracaat esnasında en az 6 ay süresi bulunması gerekmektedir.)
5. 18 yaşından küçükler için noterden anne ve baba muvafakatnamesi getirilecektir.

Türk bayraklı bir gemide çalışacaksak eğer yinede polis vizesine gerek var mı acaba?? Yoksa olmazsa olmazlardan mı ??

polis vizesi yurt dışına hareket eden gemiler icin gerekli olan bir husustur. Eğer ki passaportun yok ise cok işe yarıyor.

ben yabancı bayraklı bir teknede calışıyorum. Ama polis vizesi yeterli oluyor benim yunan adalarına seferlerimde en azından hatta bildiğim kadarıyla tüm yurt dışı kapsamında. mühür vuruldu yani cüzdana bir sorun olmadan giriş cıkış yaptım.

dediğiniz doğru aynen o ibare yazar. Ama cok büyük bir acık vardır ki oda izmir de alınan polis vizesinde türk bayraklı ibaresi gecmez. Ben sırf bu sebep ile izmirden yaptırdım. yanlış bir uygulamamı veya öylemi yapılıyor hic bir bilgim yok.

Yanlış basılan bir mühürden ibaret. Başınıza iş açabilir, pasaport çıkışınız yapılmadığından herhangi bir halde farklı noktadan yurda girişinizde farkedildiğinde kaçak konumuna düşebilirsiniz.

Sürekli aynı hatta çalışıyor, sorun yaşamıyor olabilirsiniz.
Ancak gittiğiniz bir ülkeden uçakla dönmeniz gerekirse büyük dertler başlar.

hımm bilemedim haklı olabilirsiniz. Ama böyle bir hata var ise zaten ben gümrükten giriş cıkış alamazdım. veya yunanistanda giriş yapamazdım. Kabul görüyor ki bir şey denilmedi. Ama dediğiniz gibi eğer gemi haricinde bir dönüş ortaya cıkar ise sorun teşkil edebilir.

Teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. Bi sorum daha olucak. Benim sicil limanım Erdek. Polis vizesini illaki Çanakkaleden mi almam gerekiyor. İzmirdende alabiliyormuyum acaba ?

Türk bayraklı gemide stajer olarak işe başlıcam, pasaportum var polis vizesi almalımıyım illa ? Bir de Talep Formu derken ne olduğunu pek anlamadım, yardımcı olurmusunuz ?

Geri