Gemide Çalışmak Bayanlar için uygun mu?

• Konuyu açan Konuyu açan banu
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

banu

Küpeşteci
Denizci
Bu sene lise son sınıfa geçtim.İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü istiyorum.Bazı sitelerden araştırdığım kadarıyla mesleğin zor olduğunu(özellikle bayanlar için),sosyal hayatın olmadığını ya da çok az olduğunu gördüm.Bu gerçekten böyle mi acaba?Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Saygılar. (Bu soruyu sormamım sebebi ilerideki hayatımın nasıl olacağını merak etmemdir.)

Deniz ulaştırma işletme mühendisi,
resmi ve özel deniz taşımacılık şirketlerinde,
gemilerde
limanlarda calısırsın ..
zorlugu hangısınde calıstıgına baglı yada hangı bolumu sececegıne baglıdır . guverte yada makıne olursan cok daha fazla zorlukları olabılır

en az 3 ay ailenden arkadaşlarından uzak olcaksın. bu süre 6-7aya çıkabilir sözleşmene bağlı. gemiden olduğun için sosyal hayatın olmaz kitap okumak film izlemek dışında. gemi limandayken gezersin sadece. int ve telefon gemide çok pahalıdır her istediğin zaman kullanamazsın vs vs işte...

Kısacası hem tavsiye ediyoruz hem tavsiye etmiyoruz :)
Hayallerin peşinden koşmak güzel fakat üniformanın ihtişamı okul bitince sona eriyor :)

Bundan gerisi mücadele & zorluklar vs.

Güzel bir iş ve kariyer sahibi olmak kara hayatında daha kolay olacağından gemide çalışmak yazıldığı gibi okunmuyor :)

İnce eleyip sık dokumak lazım, ha dedin bu kararı alırsan pişman olursun.

en az 3 ay ailenden arkadaşlarından uzak olcaksın. bu süre 6-7aya çıkabilir sözleşmene bağlı. gemiden olduğun için sosyal hayatın olmaz kitap okumak film izlemek dışında. gemi limandayken gezersin sadece. int ve telefon gemide çok pahalıdır her istediğin zaman kullanamazsın vs vs işte...

bunlarda var tbı deısık ınsanlarla calısacaksın sevdıklerın sevmedıklerın olacak ...
ıstedıgın zaman bırakamayacaksın ...
zaman gelcek calısacak paranı alamıcaksın

mezun olur olmaz işin hazırdır. 2.500dolar civarında işi başlarsın. 3ay çalışır 4 ay maaşı alırsın. kontratın bittiği zaman ister tekrar anlaşırsın istersen 2-3 ay gemiye çıkmayıp tatil yaparsın paran ne zaman biterse ya da canın ne zaman isterse o zaman gemiye katılırsın. 1-2 sene denizde çalıştıktan sonra devlette çalışabilirsin. hem para alır hem dünyayı gezersin =)

Dünyayı gezmeyi her zaman istemişimdir.Bunun yanında iş bulma kolaylığı maaşın iyi olması da çok güzel tabii :) Tekrardan teşekkür ederim.

rica ederim umarım seneye senide duimde görürüz. görüşmek üzere =)) iyi çalışmalar

merhabaa.. :) ben gizem.. bu sene üniversite sınavlarımı atlattım ve süvari olmaya takmış durumdayım. çok fazla araştırdım ama bir türlü rahat olamıyorum . gerek çevre baskısı gerek ailemin düşünceleri beni karamsarlığa itiyor. ama ben kararlı gibiyim denizci olmaya.. gibiyim diyorum çünkü bir sürü soru işareti var kafamda.. o kadar araştırdım.. buna rağmen :) aslında ilk sorunum puanımın tam manasıyla sadece katüye yetiyor olması. okul birinciliği kontenjanım sayesinde bi umut 9 eylül de tutabilir, muamma.. trabzon da gayet uzak yaşadığım şehre.. açıkçası ilin trabzon olması da beni biraz itiyor. sonuçta doğu karadeniz ve orada yalnız olacağım.. ikincisi aslında ben mf3 alanından tercih yapacaktım onda sıralamam çok daha iyi çünkü biyoloji manyağıyım . ve tam tersi fizikle parazit yaşam tarzını benimsemiş durumdayız. karşılıklı zarar veriyoruz birbirimize :) ama ben buna rağmen deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğini okumaya can atıyorum. bayanların zorluk çektiğini pek düşünmüyorum çünkü gemide çalışan insanlar neticede eğitimli seviyeli arkadaşlar .. arıca yalnız kalacaksın cümlesine de anlam veremiyorum . koskoca gemide en az 15 kişilik bir mürettebat olacak. elbet sohbet edeceğim sıkılmayacağım aktiviteler bulurum diye düşünüyorum.. takıldığım noktalardan biri de ileride pişman olmaktan korkuyor olmam.. diyelim ki pişman oldum 29umda evlenmeye karar verdim .. denizi bırakıp limana geçme şansım var mı yoksa belli bir süre (mesela 7 yıl) mecburi denizlerde çalışma koşulu var mıdır acaba .. çok fazla şey sordum sanırım ama zamanım daralıyor ve ben bir karar veremiyorum.. aydınlatırsanız çok fazla iyiliğiniz dokunacak abilerim ablalarım.. :)

mf4 te sıralamanız nedir acaba? bende ktü duimdeyim. ve izmirde oturuyorum izmirden gittim trabzona sen nerden gelceksin ki =)) Trabzonda eğer arkadaş ortamını kurarsan hiçde yalnız kalmazsın merak etme . 15 kişilik mürettebat olacak ama senin kafa dengin kaç kişi olacak gemide asıl soru bu olmalı ? ama mutlaka zaman geçirirsin gemide bir şekilde... zorunlu bişey yok bu sektörde. zaten kontratla çalışırsın istediğin zaman denizde çalışmazsın. ister 1 sene ister 5 sene istersen hiç çalışmazsın denizde senin kararın.( sadece okulda 12 aylık zorunlu staj var)

herhangi bir meslekte kadin-erkek AYRIMI YAPIYORSANIZ; kadinlara uygun oldugunu dusundugunuz isi yapmak daha mantiklidir. unutmayin ki hayat pismanliklarla doludur, basacikmayi ogrenmek hatalari duzeltmeyi bilmek gerekir. Tib biliminde bir kural vardir hastalik yok hasta var derler, baskalarina soracaginizsorular daha sesifik olmali, yoksa kendi kararlarinizi veremezsiniz. saygilarimla

mf4 te sıralamanız nedir acaba? bende ktü duimdeyim. ve izmirde oturuyorum izmirden gittim trabzona sen nerden gelceksin ki =)) Trabzonda eğer arkadaş ortamını kurarsan hiçde yalnız kalmazsın merak etme . 15 kişilik mürettebat olacak ama senin kafa dengin kaç kişi olacak gemide asıl soru bu olmalı ? ama mutlaka zaman geçirirsin gemide bir şekilde... zorunlu bişey yok bu sektörde. zaten kontratla çalışırsın istediğin zaman denizde çalışmazsın. ister 1 sene ister 5 sene istersen hiç çalışmazsın denizde senin kararın.( sadece okulda 12 aylık zorunlu staj var)
ben mf4te 61.210dayım katü geçen sene 62.200 ile kapatmış. mf3 sıralamamla arada yirmibin kişi oynuyor. düşünün artık fizik düşmanlığımı :) ben de İstanbul'dan geleceğim eğer tam manasıyla karar verirsem. ya bana bi abim pek yapamazsın gibime geliyor Trabzon'da dedi.. korkuyorum yani. doğu karadeniz neticede.. ben denizde çalışmam demiyorum. denizde çalışmayı zaten istiyorum bu gözümü korkutmuyor. ama yarın öbürgün nelerle karşılaşacağımız muamma. kaygılanıyorum sadece..

istanbuldan gelen çok var merak etme alışırsın sende =)) evet geçen sene 62200le kapattı sende eğer istersen ktü duim'e gelirsin muhtemelen. sen Trabzonda yapıp yapamayacağından çok kaygılarını gidermeye çalış bence.

istanbuldan gelen çok var merak etme alışırsın sende =)) evet geçen sene 62200le kapattı sende eğer istersen ktü duim'e gelirsin muhtemelen. sen Trabzonda yapıp yapamayacağından çok kaygılarını gidermeye çalış bence.
peki bir şey daha soracağım .. şimdi okuldan mezun olunca uzak yol zabitliği ehliyetim oluyor ya benim.. bir sınava girerek 1. zabitliğe yükselmek gerekiyor sanırım. şimdi bu aşamadan itibaren, sırası ile 3. kaptan, 2. kaptan ve süvari olana kadar girdiğiniz sınavlarda lise fiziği ile alakalı sorular soruluyor mu acaba.. yoksa sadece ilk sene mi görüyoruz bunu? pardon görüyorsunuz :)

2 yılda bir yükselme sınavına giriyosun daha doğrusu 20 ay denizde çalıştıktan sonra sanırım. ama oradaki sınavlarda çıkan sorular hakkında bilgim yok malesef.

Geri